Newyorkerbyheart

Kylling på dåse 2. udgave med pastasalat og dressing…….

Klar til at komme på grillen……..

Pastasalaten…….

Brun og lækker……..

Klar til servering…….

Aftenens tallerken…….
I aften har vi fået kylling på dåse igen, denne gang i en lide anden variant, den første variant kan ses her. Jeg synes at denne blev rigtig god. Den var mere saftig end sidste gang vi lavede det og havde en rigtig skøn grill smag. Jeg parterede den og lagde den så lige på grillen igen 5 minutter eller noget i den stil og det gav lige det sidste. Jeg brugte en stor “Holger” fra Netto…..
Kylling på dåse 2. udgave:
1 dåseøl, der skal bruges ca. ½-1/3
krydderurter efter smag, jeg brugte frisk timian, citronpeber og timian
vand
hvidløgsfed let knuste
frisk rosmarin
Krydder-rub:
dijon-/honningsennep med Jack Daniels (eller bare almindelig dijonsennep)
Sweet Heat BBQ fra Santa Maria
Sesame/wasabi fra Santa Maria
olivenolie
salt, friskkværnet peber
Desuden:
Budweiser BBQ sauce (eller anden BBQ sauce)
Skyl kyllingen godt indvendigt og dup den tør, både ud- og indvendig. Krydr den med salt og friskkværnet peber indeni. Vask øldåsen godt af udenpå. Hæld noget af øllet ud og kom krydderier ned i. Prik yderligere nogle huller i øldåsen foroven. Skær de yderste vingespidser af kyllingen og sæt den over dåsen. Bland krydderi-rub’en sammen og pensl det på, krydr med salt og friskkværnet peber. Hæld lidt vand i en foliebakke, tilsæt frisk rosmarin (eller andre krydderurter) og hvidløg. Når kullene er godt varme og er blevet hvide hældes de op i den ene side. Stil foliebakken med kyllingen på dåsen i den anden side (inddirekte grillning), læg låget på og lad den stå og hygge sig i ca. 45 minutter – lad lufthullerne vende modsat kyllingen. Tag låget af og pensl den godt over det hele med BBQ sauce (gør det evt. et par gange i de næste 15-20 minutter). Fjern forsigtigt dåsen – det er bedst at være 2 til det – og pas på, den er MEGET varm!! (jeg taler af erfaring, for jeg sidder med brandvabler på fingrene). Parter den og giv den evt. lige er par minutter over direkte varme – med låg på – for lige at få den sidst smag, eller hvis den ikke er helt nok inde ved benene.
Pastasalat med mango:
kogt, kold pasta
blomkål i små buketter
gode oliven (jeg brugte med sten)
1 mango i små tern
1 agurk, uden kerner i tern
soltørrede tranebær
saltede cashewnødder
blandet salat-mix
Dressing:
creme fraiche 9%
salt, friskkværnet peber
1 bdt. purløg, finthakket
1-2 fed hvidløg
Vend ingredienserne til salaten sammen i en skål, pynt med lidt ekstra cashewnødder på toppen. Rør dressingen sammen og server til.
Sikke da et dejligt vejr vi har haft i dag. Det har lige været passende på vores terrasse, som vender mod øst, hvor vi også har haft lidt brise. Det var så dejligt at kunne sidde og få morgenkaffe derude og nyde naturen. Kæresten har været i gang med at give vores træværk olie. Vi har ikke meget at vedligeholde på – vores græsarealer som er fælles, bliver jo slået af et havefirma – men træværket, skal vi altså selv klare *S* Det kræver en ret høj stige og en del tålmodighed, men det pynte helt vildt, så det er det hele værd……..
I morgen aften tager vi en tur til “Vægterkælderen” i Ribe sammen med vores naboer og deres børn, for at nyde en gang af deres lækre ben. Vi har jo været der en gang før, hvor vi selv var afsted, og det var bare SÅ godt – så vi glæder os til at skulle derned igen…….
Søndag drager vi afsted mod Sverige, så jeg vender ihvert fald tilbage lørdag aften, hvor vi skal grille et eller andet – formoder jeg…..

Print Friendly
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!