Newyorkerbyheart

Kyllingegryde med grønne peberkorn…….

Knuste grønne peberkorn…..

Kyllingestykker med esdragon…..


Kyllingegryden – med godt skjulte kyllingestykker……

Aftenens tallerken……

Min nye kogebog……

Mine nye Crocs fra min Mama…..

I aften har vi fået en af mine ynglings retter – kyllingegryde (eller kalkun) med grønne peberkorn, dertil ris og kogte majskolber – det er SÅ godt!!! Da jeg blev opereret i hånden for nogle år siden (karpaltunnelsyndrom), var det en af de ting min kæreste lavede til mig, men ikke så tit som jeg gerne ville spise det *S*

I må virkelig prøve at lave det. Det kan laves både med kalkun eller kylling og istedet for tørret esdragon kan der også bruges basilikum. Den er hurtig, MEGET nem og kræver ikke særlig mange ingredienser. I stedet for creme fraiche 38% (som jeg brugte i dag), kan der sagtens bruges creme fraiche med mindre %’er – eller fromage frais. Bare vær opmærksom på, at det så kan skille, men hvis I hælder lidt af den væsken i en skål og blander lidt creme fraiche/fromage frais i og så derefter hælder det tilbage i gryden sammen med resten af creme fraiche/fromage frais – så skulle der være en chance for at det ikke sker. Det må bare IKKE koge!!! Saucen kan jævnes lidt hvis det ønskes……

Kyllingegryde med grønne peberkorn, 2 pers.:

2 kyllingebrystfileter eller kalkunschnitzler, skåret i tynde strimler

tørret esdragon (ca. 1-1½ tsk.)

salt, friskkværnet peber

ca. 1-2 tsk. (eller efter smag) grønne peberkorn i lage (kan købes i en lille dåse), let knuste med en kniv

lidt madkulør

1 bæger (2½ dl) creme fraiche 38% (fedtfattige udgaver kan bruges, læs ovenover)

3-4 dl vand

olie til stegning

Varm olien op i en gryde og svits kyllinge-/kalkunstrimlerne, krydr med salt, friskkværnet peber og esdragon. Tilsæt de let knuste grønne peberkorn og tilsæt vandet. Læg låg på og lad det simre i 5-10 minutter (kyllingestrimlerne skal være møre). Tilsæt creme fraichen (hvis der bruges fedtfattige udgaver, så se ovenover denne opskrift), smag til og server med kogte (basmati)ris og en form for grønsager.

Jeg fik pakke fra min Mama idag. Lidt Nike tennistøj, en Nike kasket, billeder fra vores USA tur – der kommer nogle i et indlæg lige om lidt – og et par nye Crocs sandaler, som er helt vildt FEDE!! Hvor er jeg bare heldig og jeg er VILDT glad for det hele……

Jeg har – endelig – fået fat i Williams Sonama’s “New York” kogebog og jeg er VILDT glad! Jeg har købt den på Ebay og jeg glæder mig til at læse mere i den. Den er meget flot, skønne billeder og lækre opskrifter. En perfekt kogebog for en New York-fan som mig…….

I morgen skal vi ned og besøge vores naboer som er i sommerhus – og jeg glæder mig til at se dem alle igen! De har nu snart været væk i 14 dage og det er lang tid, når vi er vant til at se dem hver eller hveranden dag. Jeg glæder mig også meget til at se deres skønne unger igen, som er meget savnede her i huset. Jeg har lovet at bage gulerods-/solsikkeboller (jeg kommer også revet squash i nu) og en kage. Jeg tror nu nok at jeg har bestemt mig for nogle kirsebær-/marcipankager efter en opskrift fra “Lagkagehuset” – som jeg jo er en stor fan af, uden nogensinde at have besøgt butikken *S* Jeg poster opskrift og billeder i morgen……..

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Jul 15, 2008
  9:42 pm

  Marianne's mening

  Den kogebog New York….
  Er det en man skal eje? ;0)

  Har tjekket lidt på nettet og den ser ret fin ud.
  På Amazon står den til lidt over 16 dollars, er det en ok pris?

  Knus Marianne


 2. Jul 15, 2008
  9:48 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Ja, for sådan nogle New York-fans som os er den “uundværlig” 😀 Opskrifterne ser gode ud, jeg har ihvert fald udset mig et par stykker og så er der gode billeder og tekst og byen og maden…..
  Jeg ville godt give $16 for den. Jeg købte min brugt på Ebay – hvad skal du give i porto?

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jul 15, 2008
  10:10 pm

  Marianne's mening

  Jeg kan ikke lige se hvad portoen er.
  Måske skulle jeg ønske mig den til jul…. selvom der er laaaaang tid til…


 4. Jul 15, 2008
  11:49 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Marianne!

  De plejer nu at være ret rimelige i porto – men det er godt nok en ret stor bog…..
  Prøv på Ebay, det er ikke så tit de er der, men det sker. Jeg har læst noget om at de er udsolgt fra forlaget, men jeg ved ikke om det er sandt…

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!