Newyorkerbyheart

Svinemørbrad med parmaskinke og spinat-/fløde-/hvidløgssauce………..

Den afbrunede svinemørbrad pakket ind i parmaskinke…..

Færdigstegt……

Svitset løg og hvidløg, tilsat madlavningsfløde…….

Frisk spinat tilsættes……

Svinemørbraden udskåret og klar til servering……

Aftenens tallerken…..

Jeg er ked af at jeg “svigtede” Jer i går!! Jeg gad bare ikke at lave mad, så kæresten og jeg kørte en tur til Kolding, gik en tur om Slotssøen og bagefter ned igennem byen. På vejen bestilte vi sushi til at tage med hjem fra “Bar’ Sushi” – lige hvad jeg havde lyst til…..

I dag har menuen så stået på det vi skulle have haft i går: svinemørbrad med parmaskinke, ovnbagte saltkartofler og spinat-/fløde-/hvidløgssauce, det smagte SUPER godt!!

Svinemørbrad med ovnbagte saltkartofler og spinat-/fløde-/hvidløgssauce, 2 pers.:

1 afpudset svinemørbrad

salt, friskkværnet peber

lidt tørret timian

olie til stegning

1 pakke parmaskinke

Ovnbagte saltkartofler:

kartofler

flagesalt

Spinat-/fløde-/hvidløgssauce:

1 pakke frisk spinat

1 løg, finthakket

2 fed hvidløg

½-1 spsk. dijonsennep

1 flaske madlavningsfløde

salt, friskkværnet peber

Varm olien op på en varm pande og brun svinemørbraden, krydr den med salt, friskkværnet peber og tørret timian. Tag den af panden og pak den ind i parmaskinke. Læg den i et ovnfast fad. Skræl/skrab kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i 10 minutter. Damp dem helt tørre hæld dem i et ovnfast fad og drys med godt med flagesalt. Sæt fadet i ovnen sammen med svinemørbraden ved 160 grader i 20-25 minutter. Tag mørbraden ud, skru ovnen op på 250 grader og steg kartoflerne videre til de bliver gyldne og let sprøde. Lad mørbraden hvile imens. Svits løg og hvidløg på panden hvor mørbraden blev brunet af. Tilsæt madlavningsfløde, sennep, salt og friskkværnet peber. Lad det koge lidt igennem. Tilsæt godt skyllet, afdryppet spinat og når de begynder at falde sammen, tages panden af varmen. Smag til og server med mørbrad skåret i skiver og de gyldne, saltkartofler.

Bøger:

Jeg er blev færdig med “Frost og aske” af Inger Wolf igår og jeg kan ikke anbefale den nok, den er VIRKELIG værd at læse – spændende lige til det sidste!! Nu tror jeg at jeg starter på “Geniets hemmelighed” af David Baldacci. Jeg har jo altid været vild med hans bøger og måden han skriver på, så nu må jeg se om denne lever op til de tidligere…..

Stort TILLYKKE til Team CSC/Saxobank med deres gule trøje til Frank Schleck, det er SÅ flot – dog ville jeg gerne have set at det blev Carlos (Calito) Sastre, jeg synes at han har fortjent det *S*

Jeg er lige blevet færdig med endnu et af dette søde sæt, et sæt til naboens lille datter. Nu er jeg så ved at lave et sæt til et hold tvillinger (ja, de skal selvfølgelig have et hver!). Jeg skal også have lavet endnu et tæppe, denne gang til min bror der jo skal på Duke University her efter ferien, så tæppet skal selvfølgelig være i skolens farver: blå og hvid……

Jeg vender tilbage med mad i morgen…..

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Jul 21, 2008
  2:22 pm

  Anette

  Hej Birthe,
  Hold da helt k… hvor ser det laekkert ud… en skam jeg er helt alene hjemme og ikke har nogen at lave mad til – min datter er paa ferie, og jeg er paa arbejde… og jeg har ikke 10 gram lyst til at lave mad naar jeg kommer hjem… men det er helt klart noget jeg skal prove naar jeg kommer hjem i August paa ferie hjemme hos min far… vi skal nok have gaester, og det er bare saa sommerligt !!
  Og som altid, tak for dine inspirationer, det er laekkert at laese din blog – hver gang !!!


 2. Jul 21, 2008
  4:18 pm

  Kagekonen

  hvor ser det lækkert ud. Mørbrad er bare så god mad og kan laves på 1000 måder, – har du prøvet at lave en lomme i en og fylde den med soltørrede tomater, frisk basilikum og lidt mozerella i tern inden den vikles med parmaskinke eller bacon. Det er så godt og kan også laves på grillen 😉

  tak for gode tips til NYC turen, jeg skal helt sikkert til gospel gudstjeneste i Harlem med efterfølgende frokost hos Sylvias


 3. Jul 22, 2008
  11:40 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anette!

  Det smagte også virkelig godt, det skal nok blive et hit når du kommer hjem.

  Håber, at du ellers har det godt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Jul 22, 2008
  11:41 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kagekone!

  Jeg har kun prøvet det i ovn, ikke på grill, det må jeg prøve – tak 🙂

  Jeg glæder mig SÅ meget til at høre hvad du synes om Gospel og ikke mindst Sylvia’s, jeg kan anbefale “Fried chicken”.

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!