Newyorkerbyheart

Ærtesuppe med kammuslinger (Spis Bedre nr. 8/08)……

Løg og hvidløg svitses, ærter, hvidvin, vand og fløde tilsættes……

Stegte kammuslinger…..

Pureret ærtesuppe…….

Aftenens tallerken……

I dag har vi fået ærtesuppe med kammuslinger, en opskrift fra Spis Bedre nr. 8/08. Jeg brugte godt nok ikke de store fine kammuslinger som der står i opskriften, men kun de små frosne – men det var nu ok alligevel. Jeg synes måske, at vinsmagen var lidt for dominerende. Jeg tror jeg vil prøve at bruge lidt god bouillon næste gang i stedet for. Ellers en fin suppe, flot farve og mild smag der står godt til kammuslingerne……..

Jeg brugte skalotteløg i stedet for almindelig løg, fordi jeg havde nogle der skulle bruges og madlavningsfløde i stedet for piskefløde. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……

Ærtesuppe med kammuslinger, 4 pers. som forret eller 2 pers. som hovedret (Spis Bedre nr. 8/08):

3 små skalotteløg, finthakket

2 fed hvidløg, finthakket

1 spsk. smør

4 dl frosne, fine ærter

1 dl tør hvidvin

1 dl vand

1 dl madlavningsfløde

salt, friskkværnet peber

1 pakke frosne kammuslinger, optøede

lidt olivenolie

Steg løg og hvidløg i smørret indtil de bliver bløde og klare. Tilsæt ærter, vin, vand og madlavningsfløde – bring det i kog. Blend det med en stavblender i gryden, smag til med salt og friskkværnet peber. Varm en (grill)pande op og pensl den med lidt olivenolie. Steg kammuslingerne ca. 1 minut på hver side, så de får lidt farve, men stadig er lidt “rå” indeni. PAS PÅ med ikke at give dem for meget, for så bliver de MEGET kedeligt og gummi-agtige!! Server med lidt godt brød.

Bøger:

Jeg er kommet i gang med “Alexandriaforbindelsen” af Steve Berry – og den er god. Han skriver altså virkelig godt og så er det jo lidt sjovt at bogen foregår lidt i Danmark (København). Jeg kan kun anbefale ham, hvis I ikke har stiftet bekendtskab med ham endnu……

Kærestens ferie er ved at være slut, på mandag starter hverdagen igen. Det har været dejligt at have ham hjemme i 2 uger og få lidt tid sammen. Ugen der kommer byder jo på min fødselsdag og Jer der har fulgt mig gennem lang tid, ved jo hvad det medfører af uro i min verden!!! Der er mareridt og minder der vælter frem – også selvom jeg havde en god dag sidste år (I kan se der her og her – hvis I ikke så det sidste år). Kæresten skal måske til Sjælland på dagen, men vores søde nabo kommer over til frokost på onsdag, hvor jeg laver sushi som vi skal hygge os med. Kærestens søster og hans mor kommer og spiser aftensmad sammen med os – eller mig hvis kæresten ikke når hjem – så jeg bliver ikke alene…….

I morgen skal vi grille ben fra vores lokale slagte på Weber’en, dertil tror jeg vi skal have kartoffelsalat – og måske en grøn salat hvis jeg orker det *S*

Jeg er bare SÅ træt i disse dage, jeg ved ikke helt hvorfor, men jeg bliver ved med at være uendelig træt!! Jeg har bestemt mig for at nu hvor hverdagen starter igen, så skal jeg også igang med min yogalates træning igen, så skulle det gerne hjælpe lidt på den træthed. Min træning har jo lagt totalt stille her i sommeren, nu er det vist på tide at komme i gang igen……

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Aug 9, 2008
  8:56 pm

  Pmx

  Istedet for at bruge en tør hvidvin, så prøv med en champagne, eller en af de lidt mere sødlige spumanter, en “ægte” ærtesuppe eller en Creme Ninon som den hedder kan laves således :

  Creme Ninon
  4 personer

  Til denne ret kan det ikke nytte noget at bruge industriprodukter, man er nødt til at koge sin grundsuppe selv på en suppehøne, lidt kalveskank og de sædvanlige suppeurter og visk.

  Suppen koges ned til den er kraftig og velsmagende, og 1 liter tages fra. Ærterne bælges – eller posen klippes op – og 300 g ærter kommes i blenderen med halvdelen af suppen.

  Blend grundigt og kom så resultatet ned i resten af suppen. Smag til med citronsaft, sherry, salt og peber. Varm suppen op til kogepunktet og hæld den så i en opvarmet terrin, som bæres ind på bordet.

  Det er vigtigt at blende suppen med ærterne så sent som muligt, da den ellers kan miste sin smukke grønne farve.

  Kom flødeskummet i suppen og rør forsigtigt rundt og afslut med champagnen. Server straks og drik resten af champagnen til.


 2. Aug 9, 2008
  8:59 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Pmx!

  Tusinde tak for opskriften, det tror jeg at jeg vil prøve næste gang. Har godt nok før hørt at der er nogle er kommer champagne/spumante i 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Aug 9, 2008
  9:17 pm

  Pmx

  Selv tak =) det var da så lidt, bare pas på den ik er for sød, så blir det noget sprøjt tror jeg, ærterne er jo relativt søde i forvejen, men ideen med at komme flødeskum og champagnen i til sidst er at det “legere” og champagnen gør suppen mere luftig, men held og lykke med det, og god lørdag mvh Pmx


 4. Aug 9, 2008
  9:19 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Pmx!

  Også rigtig god lørdag til dig 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 5. Aug 10, 2008
  9:48 pm

  Anonymous

  Ehm….er det ikke David Baldacci der har skrevet den bog ??


 6. Aug 10, 2008
  9:53 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anonym!

  Jo selvfølgelig er det det, godt at du er vågen – tak 🙂

  Jeg retter det fluks….

  mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!