Newyorkerbyheart

Chokolade Pavlova med banan-/passionsfrugt-/fløde-/ostecreme………

Herregårds smørkagen inden den bages…….

……..og færdigbagt…….

Chokolade-marengs klar til at komme i ovnen…….

……..og færdigbagt……

Banan-/passionsfrugt-/fløde-/ostecremen kommes på……

Pyntes med kiwi, friske jordbær og banan…….

……og sådan ser den ud indeni…….

Vandet steg og steg i søen……

Sådan ser far og prinsesse ud, efter en lang fødselsdag……….

I dag – teknisk set er det nu igår – havde kæresten fødselsdag, så vi har rigtig hygget. Dagen startede vi med morgenkaffe, “Eggs (Mc)Muffin” og gave til kæresten. Han havde jo faktisk fået billedet af prinsessen, men i samråd med prinsessen, blev vi enige om at give ham endnu en gave: en ny mobiltelefon. Han har længe klaget over hans mobiltelefon, som havde ekstrem dårlig modtage forbindelse. Det gav sig udslag i at enten skulle han stå udenfor, eller stå helt stille i nærheden af hans vindue i kontoret – ret træls! Derfor gav jeg – og prinsessen – ham en ny telefon og han blev glad for den……..

Dagen er ellers bare gået med hygge, kæresten har sat sig ind i hans nye telefon, besøg af naboerne og jeg har bagt til gæsterne i aften. Jeg bagte en Herregårds smørkage og chokolade marengs til at lave Pavlova af senere – det blev en SUCCES! Kagen blev rigtig fin og smagte SKØNT! Ikke så sød som jeg havde frygtet, tror at det var passionsfrugten og så selvfølgelig flødeosten og de friske frugt………

Ideen til fyldet er inde fra Jubii debatten, hvem det skrev det husker jeg ikke, men det smager umanerlig godt! *S*…..

Chokolade Pavlova med banan-/passionsfrugt-/fløde-/ostecreme, 6-8 pers.:

Marengsbund:

6 æggehvider

275 g sukker

3 spsk. kakao, sigtet

1 tsk. balsamico eller rødvinseddike

50 g mørk chokolade, finthakket

Forvarm ovnen til 180 grader. Tegn en cirkel på bagepapir med ca. 26 cm. i diameter. Pisk æggehviderne stive, pisk sukkeret i 1 spsk. ad gangen. Hæld eddike i, sigt kakaoen i og tilsæt chokolade. Vend det forsigtigt rundt, så det hele er godt blandet. Fordel massen på den tegnede cirkel, glat den lidt ud. Stil den i ovnen i midten og skru STRAKS ned på 150 grader. Bages i 1-1 1/4 time. Kanten skal være sprød og toppen skal være tør, men du skal kunne fornemme den det bløde og seje indre. Sluk for ovnen og lad marengsbunden køle HELT af inde i ovnen.

Fyld til Pavlova:

2 bananer, moste dryppet med lidt lime- eller citronsaft

3 dl piskefløde, pisket til god stift skum

200 g flødeost naturel (jeg bruge BUKO med 15%)

4 passionsfrugter

lidt flormelis

lidt vaniliesukker

3-4 kiwifrugter

ca. ½ bakke friske jordbær

½ banan

Lige inden servering piskes fløden til ret stift skum og flødeosten vendes i, så det er godt fordelt. Mos bananerne og dryp dem med lidt limesaft, kom det i flødeoste-massen sammen med kødet fra passionsfrugterne, vend det hele godt rundt. Smag til med lidt flormelis og vaniliesukker – lav den IKKE for sød, for bunden er MEGET sød! Fordel massen på den helt kolde chokolade marengs. Pynt med skiver af kiwi, halverede friske jordbær og bananskiver……..

Sikke dog et uvejr vi havde her til aften: lyn, torden og MEGET kraftig regn!! I løbet af 10 minutter steg vores lille sø fra at være helt udtørret, til at gå over sine bredder til et punkt hvor jeg var ved at være bange for at det ville stige FOR meget – men heldigvis ser det ud til at blive hvor det skal. Vi havde også lidt vand-problemer udenfor vores dør, fordi vi har lidt niveau forskel og lidt fald direkte ned mod vores dør. På et tidspunkt stod der vand 2 cm. fra vores dør!! men så tog regnen heldigvis lidt af og afløbene kunne igen følge med……puha!……..

Er I andre også plaget af hvepse??? Jeg er ved at gå helt amok over alle de hvepse vi har. Jeg tror jeg har slået 30 ihjel indenfor i dag og jeg kan bare blive ved og ved. Jeg HADER hvepse!!

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Aug 8, 2008
  10:56 am

  Lise

  Hej,
  vi var faktisk på vej hjem fra Askov på det tidspunkt hvor regnen satte ind – vi kørte i regnvej og lyn hele vejen hjem. Det var fantastisk flot, jeg var jo bare passager, så jeg kunne nyde “showet”

  Forsinket tillykke til manden. Lækker kage.

  Kærligst
  Lise


 2. Aug 8, 2008
  2:01 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Lise!

  Det må have været en flot tur, for sikke et uvejr 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Aug 8, 2008
  5:00 pm

  mona

  Hej,
  Et forsinket tillykke til kæresten. Sikke nogle lækre kager, du havde lavet, og sikke et skønt billede af kæresten og prinsessen. Katten ser helt udmattet ud.

  Mona i Ishøj


 4. Aug 8, 2008
  5:03 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mona!

  Tak, kæresten var ret glad for hans fødselsdagskage 🙂

  Vores prinsesse er altid fuldstændig udmattet når vi har haft gæster, det er som om det er hende der har stået med alle forberedelserne 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Aug 8, 2008
  6:25 pm

  Charlotte

  Pyh, ikke noget at sige til, at du er udmattet – sikke et traktement! Jeg er snart klar med forslag til datoer. Jeg er så spændt på at se dig igen – og møde gårsdagens forkælede fødselar ;o)

  Kh. Charlotte


 6. Aug 8, 2008
  6:27 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte!

  Glæder mig også meget til – forhåbentlig – at møde dig igen og se dine små guldklumper “live”. Den. 22. og den 29. kan vi ikke (begge fredage), men ellers er der frit slaw 🙂

  Nu må vi se om han “tør” at møde dig…

  Kærlig hilsen
  Birthe


 7. Aug 19, 2008
  2:59 pm

  Julie

  Uhmm, den sneglekage ser god ud. Er den nem nok at bage?


 8. Aug 19, 2008
  3:03 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej July!

  Ja, det er ikke særlig svært 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!