Newyorkerbyheart

Double chocolate squashkage…….

Kagen er klar til at komme i ovnen…….

Færdigbagt og velduftende……

Den smukke – og MEGET trætte – prinsesse…….

Jeg fik bagt endnu en squashkage i dag – bagte jo også en igår – og nu har jeg fået bugt med den KÆMPE squash som jeg fik af naboen!!! Jeg bagte en double chocolate squashkage og den blev egentlig ret god. Lige da den kom ud af ovnen troede jeg at den ikke var helt gennembagt, den er MEGET svampet, men nu hvor den er kølet helt af ser den fin ud. Jeg puttede måske også lidt mere squash i end der stod i opskriften – jeg ville bare så gerne have det hele brugt *S*…..

Double chocolate squashkage, 1 lille bradepande:

2 dl rørsukker

225 g smør/margarine

2 tsk. vaniliesukker

2 æg

6 1/4 dl mel

1 1/4 dl creme fraiche (jeg brugte 18%)

3/4 dl kakao

1 tsk. natron

5 dl revet squash

100 g god, mørk chokolade, hakket

2½ dl valnødder, hakket

½ tsk. salt

Pisk sukker og smør luftigt og cremet. Tilsæt æg og vaniliesukker og pisk på højeste hastighed i ca. 5 minutter med en el-mikser. Sukkeret skal være godt rørt ud. Bland mel med kakao, salt og natron. Tilsæt creme fraiche og melblandingen til ægge-massen og pisk på LAVESTE hastighed med el-mikseren, skrab dejen ned af kanterne engang imellem, pisk et par minutter til det hele er godt blandet sammen – hele tiden på LAVESTE hastighed! Dejen er meget tyk, det skal den være. Tilsæt squash, hakket chokolade og nødder og vend det i med en ske eller dejskraber. Kom dejen i en lille bradepande og bag ved 175 grader ved almindelig varme i ca. 40-45 minutter. Tjek med en tandstikker om kagen er nok.

JEG HAR BRUG FOR JERES HJÆLP!!

På næste fredag skal vi have noget nabo-komsammen, hvor vi skal rundt i hinandens huse og se hvordan vi hver især har fået os indrettet os. Det jeg har brug for hjælp til er drikkevarer! Vi skal alle servere en forfriskning (og noget spiseligt) og jeg tænkte på en bowle af en art – eller noget i den stil. Jeg har ikke særlig meget erfaring med sådan noget, så jeg tænkte om nogen af Jer kan hjælpe med ideer, afprøvede drinks osv. Det skal være noget der kan forberedes, så jeg ikke skal lave alt for meget når vi kommer til os. Vi er så “heldige” at vi er det sidste hus, så det skal nok blive sjovt *S* I må også gerne komme med ideer til alkoholfrie drikke. Jeg håber at nogle af Jer kan hjælpe mig…….

Vi nyder stadig vores “omvendte” prinsesse!! Hun er SÅ sød, dejlig, kælen og rolig – den perfekte lille prinsesse. Gad vide om hun ved hvor højt vi elsker hende?? *S*…..

Print Friendly
Tilbage

20 kommentarer


 1. Aug 20, 2008
  10:34 pm

  Galathea

  En alkoholfri drink kan være hyldeblomstsaft – evt. lavet på danskvand, så det bobler lidt – som er tilsat lime og masser af frisk mynte.
  Stød gerne mynten i en morter med lime, enten blot saft eller hele limebåde. Herved frigives myntesmagen bedre. Hele limebåde giver mere smag, men også “grums” i den færdige drink, så det er flottest kun med saften.
  Du kan blande lime, mynte og den koncentrerede saft på forhånd og så blot fortynde med (dansk-)vand, når I kommer hjem.

  Jeg er ikke så vild med bowler, så dér har jeg ingen ideer. Jeg ville nok i stedet lave en champagnecocktail af en art. Tør hvidvin blandet med sød cider smager også godt, men det er nok bedre som aperitif/velkomstdrink end drink senere på aftenen (hvis det er den tid på dagen, vi taler om).

  Fristende kage, for øvrigt :d Ærgerligt, at jeg lige har besluttet at forsage kage og den slags for en periode, men så må jeg jo vende tilbage til den engang 🙂


 2. Aug 20, 2008
  10:40 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Galathea!

  Tak for tippet 😀 Sjovt, det var faktisk noget af den af af alkoholfri drink jeg havde tænkt på – havde dog ikke lige overvejet mynte (som jeg ikke er så vild med……)
  Jeg har det ligesom dig med bowler og – igen – har jeg faktisk overvejet noget i den stil som du foreslår. Jeg så en opskrift på på hvidvin og champagne blandet med friske stykker ferskner – men det er måske mest først-på-aften-drink. Vi kommer først her kl. 21.30….

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Aug 20, 2008
  10:58 pm

  Inge - Viva Italia

  Helt alokoholfri er den ikke men alligevel…..Dansk vand (måske med citrus), hyldeblomstsaft-så meget så det passer til dansk vand, ligeså meget Noilly Prat som hyldeblomstsaft, og lige et skvæt limesaft eller en limebåd og så isterninger…
  Det er vist en lidt rodet vejledning, men den er god og frisk….


 4. Aug 20, 2008
  11:00 pm

  Galathea

  Traditionel ville man nok sige, at det var nogle mere alkoholtunge drinks man serverer senere end først på aftenen. Men altså, nu er det vel ikke det vilde party I skal have, men nærmere hygge for alle aldergrupper (?), så det skal nok ikke være alt for alkoholtungt, især ikke, hvis I får alkohol i hvert hus 😀 Sikke en tour de chambre (eller tour de maison, vel snarere) I så kan få 😀

  Jeg har ikke rigtig nogle konkrete bud på champagnecocktails, men jeg ville nok bare google på netop “champagne cocktail” og så vælge efter smag. Jeg synes f.eks. at en Flirtini eller en Strawberry Haze lyder lækker, men jeg kan også godt lide frugtige drinks. Man kan jo bare skrue ned for eller udelukke den stærke spiritus i cocktailen (http://www.in-the-spirit.co.uk/cocktails/view_cocktail.php?id=368 og http://www.in-the-spirit.co.uk/cocktails/view_cocktail.php?id=400 )

  Uanset hvad, håber jeg, at I får en dejlig aften. Det lyder hyggeligt 🙂


 5. Aug 21, 2008
  2:21 am

  Voksenmis

  Hej Birthe!

  Den ser jo lækker ud, den chokoladekage… men der er jo squash i… yrdk!
  Nå, mon ikke den kan spises alligevel?

  Jeg vil gerne være så fræk at spørge om, hvilket foder I er skiftet til – altså Prinsessens foder 😉
  Vi overvejer også at forlade Whiskas – og prøver derfor at få nogle input.

  KH Lisa


 6. Aug 21, 2008
  8:46 am

  Jeanette Stage Pedersen

  Jeg har engang på en varm sommerdag fået champagne, sprite, blue bolls og sukkerknalder som noget bowlenoget. Har desværre ingen mængder (!!!) men hvis den kan bruges kan der jo altid prøve smages mens den blandes. Og den kan jo også laves uden champagne til børn og andre som ikke ønsker alkohol. Ved ikke om det kunne være noget, men kan da prøves. Eller måske bare champagne og hyldeblomssaft???


 7. Aug 21, 2008
  9:26 am

  Rikke Jakobsen

  Hejsa
  du kunne jo prøve den hindbærchampagne de har i netto og bilka. den smager helt fortrinligt og den skal bare lægges på køl, evt. med lidt frosne hindbær i. Ellers er en god prosecco heller ikke af vejen. den kunne også godt bruges i en bowle.
  skriver også lige til et indlæg jeg så for noget tid siden. har du fået gjort noget ved hvepsene? jeg så på isabellas.dk at man kunne få hvepsefangere i glas 2 for 100,-. og så kan man jo også bruge dem til næste år:-)


 8. Aug 21, 2008
  11:06 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Inge!

  Tak for opskriften, den vil komme med i mine overvejelser 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Aug 21, 2008
  11:08 am

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Galathea!

  Tak for linket og forslagene 🙂
  Du har ret, det skal ikke være for meget alkohol i – de skal jo helst selv kunne gå hjem! Det skal ikke være noget “druk-gilde”, men bare hyggeligt samvær – hvor der også er børn med, så det skal være noget godt, uden at være alt for alkohol-tungt….

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Aug 21, 2008
  11:11 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisa!

  Jeg garanterer dig for at du ikke kan smage squash’en – som jo ikke smager af så meget alligevel *S*.

  Hun får noget der hedder Specific, som er noget mere fedtholdigt foder, fordi hun er så slank. Det blander vi så op med Royal Canin (1/3 Specific og 2/3 Royal Canin). Begge dele købt hos vores lokale dyrlæge. Håber at det kan hjælpe Jer og jeg kan KUN anbefale det! Jeg har ellers altid ment, at det fra dyrlægen var ligesom Whiskas, bare i en dyrere udgave – men jeg må tage det i mig igen!! Efter jeg kan se forandringen på vores prinsesse, så kan jeg ikke anbefale Jer nok at skifte. Det er også meget drøjt, hun spiser ca. 50-75 g om dagen….

  mange hilsner
  Birthe


 11. Aug 21, 2008
  11:12 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Jeanette!

  Lyder meget sødt, var det det? Nå, men jeg vil ihvert fald tage det med i mine overvejelser – tak 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 12. Aug 21, 2008
  11:15 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Rikke!

  Tusinde tak for tippet – jeg tror måske at det bliver det – og så noget hyldeblomst/danskvand som alkoholfri drik…..

  Er det noget de altid har i Netto??

  Tak for tippet med Isabellas, jeg har haft kig på dem, bare ikke taget mig sammen 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Aug 21, 2008
  11:44 am

  Rikke Jakobsen

  hej igen

  ja min netto har haft det siden engang i juli, men det kan jo være en af deres tilbudsvarer, der ikke sælger så godt. så jeg tør ikke love noget. jeg kan desværre ikke huske hvad den hedder men tror det er noget med sparkletin eller sådan noget. den er let rosa og i champagnelignende flaske med rosa-lilla buet prop på toppen, der bare skal drejes af. koster omkring 30-35 kr. flasken. server godt kold. håber du kan finde den:-) og forresten kagen ser enormt lækker ud, den må jeg prøve.


 14. Aug 21, 2008
  2:55 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Rikke!

  Jeg må prøve at kigge efter den – tak 🙂

  Kagen er god, meget fugtig i det, sådan nærmest brownie-agtig…
  mange hilsner
  Birthe


 15. Aug 22, 2008
  9:08 am

  Jeanette Stage Pedersen

  Hej Birthe.

  Ja den lyder godt nok sød, men erindrer den ikke som ren sukkerbombe. Men det er efterhånden et par år siden og jeg stod ikke selv for at lave den – kun indtage den 🙂


 16. Aug 22, 2008
  10:35 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Jeanette!

  det kan også bare være mig der er lidt bange for alt for søde ting 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 17. Aug 27, 2008
  11:44 am

  Anne Mette Toft

  Ej, hvor ser den kage bare lækker ud! Den må prøves.


 18. Aug 27, 2008
  11:49 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne Mette!

  Den smagte også godt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 19. Sep 24, 2008
  8:25 pm

  i indlæg hos Fru Green gemak

  Tillader mig at henvise til din dejlige opskrift:

  [Opskriften på double chocolate squashkage fandt jeg hos NewYorkerbyheart forleden. Det er allerede 2. gang vi bager den og …]


 20. Sep 24, 2008
  8:32 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Fru Green Gemak!

  Tak for henvisningen 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!