Newyorkerbyheart

Kalvebøffer med kantareller og dijondressing (Spis Bedre 8/08)…….

Dijon-dressingen…….

Kantareller og forårsløg svitses…….

Kalvebøfferne steges……

Aftenens tallerken…….

I aften har vi fået kalvebøffer med kantareller og dijondressing – og det kan I godt kaster Jer ud i, det smagte PRAGTFULDT!!! Opskriften er fra Spis Bedre 8/08. Jeg havde hverken friske tyttebær eller brombær, så jeg brugte lidt tørrede tranebær, det smagte godt og gav lidt fave. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…….

Kalvebøffer med kantareller og dijondressing, 2 pers. til hovedret/4 pers. til let anretning/frokost:

500 g hakket kalvekød

1 dl piskefløde

salt, friskkværnet peber

Topping:

ca. 250 g kantareller

1 forårsløg i tynde skiver

smør

lidt flagesalt

lidt olivenolie

Dijondressing:

1 spsk. dijonsennep

½ dl rapsolie

1 spsk. vand

Desuden:

4 skiver godt rugbrød

salatblade

tørrede tranebær

Rør hakket kød med fløde, salt og friskkværnet peber til en smidig fars. Form til 4 flade bøffer. Pisk dressingen sammen. Rens kantarellerne forsigtigt (brug endelig ikke for meget vand, det er bedst bare at børste evt. jord af), skær dem evt. i mindre stykker. Steg svampene i smør i 3-4 minutter og vend forårsløg i, når svampene næsten er nok vendes forårsløg i og det krydres med lidt flagesalt. Steg bøfferne i smør og lidt olivenolie ved middelvarme i 3-5 minutter på hver side. Kom salatblade på rugbrød, læg bøfferne ovenpå, så kantarel-blandingen, lidt tørrede tranebær og tilsidst dryppes med dijondressingen.

I dag har vi været en tur i Tyskland, kæresten har jo stadig ferie og vejret indbød ikke lige til så meget andet *S*

Jeg har i de sidste år været plaget af de vildeste/ondeste drømme. I perioder har jeg drømt at jeg er blevet slået ihjel eller tortureret på de mest avancerede måder. Drømmene er utrolig levende og jeg kan huske alt MEGET tydeligt når jeg vågner!! I Sverige havde jeg nogle nætter hvor jeg blev dolket, savet i små stykker, brændt op, fik øjenæblerne stukket ud og skåret i stykker osv – ret uhyrligt og også noget skræmmende at jeg drømmer sådan noget. Kæresten siger, at det ikke er noget at sige til at jeg er så træt når jeg vågner om morgenen!! *S* Nu tror jeg dog endelig at jeg har fundet en sammenhæng, nemlig smerter. I Sverige lagde jeg nemlig mærke til at sengen var så dårlig at jeg vågnede med voldsomme smerter i løbet af natten og dermed også drømte de drømme……

Jeg har altid haft meget mærkelige drømme!! I perioder drømte jeg at telefonen ringede – og det kunne den gøre flere gange i løbet af en nat – og det var så virkeligt at jeg stod op og tog den, eller vågnede og lyttede efter for at se om det virkelig var den der ringede. Det stod på i en lang periode og var egentlig ret underligt……

Bøger:

Jeg er endnu ikke fået startet på min nye bog: “Alexandriaforbindelsen” af Steve Berry. Jeg er stadig ved at indhente noget af det forsømte med mine amerikanske blade og så må jeg indrømme at “Bejeweled” på min Ipod IKKE gør noget godt for hverken min nattesøvn eller min læsning – lad Jer aldrig indfange af det *S*

I morgen står menuen på en pastasalat med kylling, fra et gammelt “Søndag” blad……

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Aug 5, 2008
  1:19 am

  Voksenmis

  Hej Birthe.

  Jeg kender alt for godt “Bejeweled”-spillet – det er voldsomt afhængighedskabende!!

  Jeg er lidt (meget) nysgerrig omkring jeres Sverigestur, for det er lige nøjagtigt sådan noget, min mand og jeg gerne vil.

  Kan du hjælpe os med oplysninger om, hvordan/hvor man kan leje en hytte i stil med jeres? (Eller den samme, hæ hæ…)

  Sverige er et vidunderligt land – og på mange måder billigt! Jeg kan blive helt dårlig over priserne på 100 g godis!!

  KH
  Lisa


 2. Aug 5, 2008
  10:49 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisa!

  Bejeweled er ALT for afhængighedsskabende, jeg har sorte ringe under øjnene flere dage om ugen, fordi jeg bare liiiige skal have et spil mere 😀

  Jeg vil meget gerne hjælpe. Kan du ikke lige sende mig en mail: newyorkerbyheart@gmail.com det er lettere at give dig links via mail….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!