Newyorkerbyheart

Min fødselsdag………

Sushi til frokost…….

Hummus, pitabrød, lækker feta og oliven…….

Kærnemælk, vanilikorn og flormelis piskes til desserten……..

 

Den færdige kærnemælksfromage…….

Jordbærpure………

 

Desserten…….

 

Blomster fra kæresten……..

 

Tusinde TAK Birgit!!……….

 

Fødselsdagsgæster……

I går var det jo så en af de dage i året, som jeg er mindst glad for – sammen med juleaften – men alt i alt havde jeg en god dag *S*

Til frokost var vores søde nabo ovre sammen med lille Dicte, som jeg har hæklet kjole-/frakke-/hat-sæt ti og som hun i dagens anledning havde på – det passende hende perfekt! Jeg havde lavet sushi, som vi sad og nød, mens Dicte sov til middag. Sushi’en i går bestod af:

– stegte, marinerede tigerrejer (marineret i olivenolie, limesaft, hvidløg og wasabi-/sesamekrydderi), mango og chili-mayonnaise (mayonnaise og sød chilisauce)

– limemarineret, røget laks (bare lidt presset limesaft ud over laksskiverne og så stå og trække lidt), avocado, wasabi og agurk

– tun rør med mayonnaise, Sweet heat BBQ, lidt tabasco + agurk

Det blev SUPER godt og vi spiste næsten det hele. Til kaffe fik vi et stykke – ok, måske et par stykker – kagekone. Da de var gået hjem var jeg så træt at jeg måtte ind og sove lidt inden næste hold gæster kom…….

Jeg sov faktisk så længe, at jeg ikke hørte at kærestens søster kom, så hun sad udenfor og ventede da kæresten kom hjem fra arbejde – UNDSKYLD Dora! *S*

Aftenmenu’en bestod jo så af:

Forret: Hummus med pitabrød, lækker fårefeta og oliven

Hovedret: salatbund med marinerede rejer og stegte kammuslinger

Dessert: kærnemælksfromage med jordbærpure

Kaffe: kagekone

Det hele blev faktisk ret lækkert og især salaten vakt stor lykke. Mango-dressingen smagte bare SÅ godt, det kan jeg virkelig anbefale Jer at prøve. Jeg er ret sikker på at den også vil være rigtig god til en salat med kylling……

Salat med kammuslinger, tigerrejer og mango-dressing, 4 pers.:

2 bakker blandede salatblade

3/4 agurk i skiver

1 rød snackpeber i store tern

½ pakke sukkerærter, halverede eller mindre

500 g rå tigerrejer, marinerede i olivenolie, limesaft, wasabi-/sesamekrydderi, salt og friskkværnet peber

2 ps. frosne kammuslinger, optøede og afdryppede

Salaten skylles godt, slynges tør og nippes for grove stilke. Lægges portionsvis på tallerkner som bund, krydres med lidt flagesalt og friskkværnet peber. Kammuslingerne steges i lidt smør og lidt olivenolie ca. 2 minutter på hver side og krydres med salt og friskkværnet peber. PAS PÅ at de ikke får for meget, for så bliver de gummi-agtige. Steg også de marinerede tigerrejer. Kom agurkeskiver, sukkerærter og snackpeber ovenpå salatbunden. Fordel stegte tigerrejer og kammuslinger server straks evt. med godt, groft brød.

Kærnemælksfromage med jordbærpure, 6 pers.:

7 blade husblas

½ liter kærnemælk

4 spsk. flormelis

korn af ½ stang vanilie

½ liter piskefløde

Jordbærpure:

1 pose frosne jordbær, optøede

ca. 2 spsk. flormelis

saft af ½ lime

Ingredienserne til jordbærpureen blendes og smages til, kan sagtens forberedes om formiddagen. Læg husblas i blød i kolde vand i ca. 10 minutter. Rør kærnemælk med flormelis og vaniliekorn. Tag husblasen op af vandet med det vand der hænger ved og smelt det i en skål over vandbad. Afkøl husblasen med lidt af kærnemælksblandingen og hæld det så tilbage i resten af kærnemælksblandingen. Pisk fløden stiv og vend den i. Hæld fromagen i en skål og stil den tildækket i køleskab i MINDST 3 timer. Server med jordbærpureen.

Jeg fik en virkelig SMUK buket blomster af kæresten i går, smukke farver og meget stor *S* Jeg fik også en Global kniv (G-4), som jeg længe har ønsket mig……

I dag bankede blomsterbudet så på og overbragte mig en rigtig smuk buket fra en af læserne herinde fra – TUSINDE TAK Birgit!! Hvor er det bare sødt af dig!! *S*

I dag er jeg bare TRÆT – MEGET træt! De sidste dage har været hårde og jeg har haft en rigtig skidt nat. Nu håber jeg bare at det hele falder lidt på plads, at jeg får ro inde i kroppen igen, overskud til at begynde på min træning og at hverdagen i det hele taget bare falder ind i sine vante rammer – så har jeg det bedst *S*

I aften skal vi have en simpel pasta-ret, jeg vender tilbage med billeder og opskrift….

Jeg vil lige benytte lejligheden til at TAKKE for alle Jeres fødselsdagshilsner! Tak til alle Jer der har taget sig tid til at tænke på mig og sende en hilsen – det er MEGET værdsat og det har gjort mig så glad! TAK Pernille fordi du ringede til mig, jeg er ked af at jeg ikke havde så meget tid til at snakke fordi jeg stod midt i sushi’en, men jeg glæder mig til at du ringer igen. TAK Charlotte for din søde og meget rørende mail, som fik tårerne frem fra morgenstunden – tårer fordi at sådan et PRAGTFULDT menneske igen er et del af mit liv………

Print Friendly
Tilbage

16 kommentarer


 1. Aug 14, 2008
  1:41 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Du laver altså nogle smukke sushis – jeg har aldrig turdet prøve. Nok bange for ikke at kunne få dem ‘stramme’ nok!

  Men det hele ser superlækkert ud – den kærnemælksdessert – uhmmm!!! Men vi har ikke kærnemælk hernede – snif!

  Det er helt i orden – jeg ville jo bare lige ringe på selve dagen! Jeg ringer når jeg er hjemme fra Paris!!


 2. Aug 14, 2008
  2:17 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Du må prøve det en dag, det er ikke så svært – men jeg kan godt se forskel på de første jeg lavede og så dem jeg kan lave nu 🙂 Men du vil hurtigt komme efter det….

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Aug 14, 2008
  6:03 pm

  Helle K.

  Det er så typisk, at jeg kommer en dag for sent med din fødselsdagshilsen, men den er ikke mindre velment.
  Hjertelig tillykke med fødselsdagen igår.
  Sikke en lækker menu, en smuk buket og et dejligt selskab.


 4. Aug 14, 2008
  8:42 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Helle K!

  Tak for din hilsen og fordi du tænkte på mig 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Aug 14, 2008
  9:26 pm

  Jette

  Også et lidt forsinket tillykke med dagen herfra…. men bedre sent end aldrig 🙂


 6. Aug 14, 2008
  9:28 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Jette!

  Tak 🙂


 7. Aug 14, 2008
  9:29 pm

  Marianne's mening

  Hej Birthe,
  Jeg har de sidste dage ønsket at lave hummus,og så kommer du med en opskrift. Har prøvet den her i dag, og den var virkelig god!!!

  Tak for hjælpen ;0)

  Marianne


 8. Aug 14, 2008
  9:32 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Jamen er jo bare glad for at kunne hjælpe 🙂 Jeg synes også at det er virklig lækkert og så er det jo nemt at lave. Det kan faktisk holde sig mindst 1 uge i køleskab, hvis du hælder olivenolie over så det lige er dækket…

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Aug 14, 2008
  10:08 pm

  Anonymous

  Hjertelig tillykke med din fødselsdag – du er sikkert lige som din blog – bedre og bedre dag for dag.

  Venligst

  KarenGlad


 10. Aug 14, 2008
  10:18 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej KarenGlad!

  tak 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Aug 14, 2008
  10:23 pm

  Kari

  Hej Birthe

  Et stort tillykke med igår.
  Det ser rigtig lækkert ud, din fødselsdags mad.

  Håber du havde en god dag.

  Kh Kari


 12. Aug 14, 2008
  10:32 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kari!

  Mange tak – jeg blev ihvert fald mere end godt mæt 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Aug 15, 2008
  1:17 pm

  Angelika

  Fantastiske billeder Birthe og et stort forsinket tillykke herfra selvom du egentlig ikke bryder dig om denne dag.

  Jeg glæder mig til at prøve opskriften på kærnemælksfromagen – det hele får min mund til at løbe i vand 🙂


 14. Aug 15, 2008
  1:19 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Angelika!

  Tak 🙂 Kærnemælksfromagen blev også rigtig god og jeg er vild med jordbærpure til….

  Hvis du er til mango må du også prøve dressingen, den var suveræn, hvis jeg selv skal sige det 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Aug 17, 2008
  2:42 pm

  Sister Bonde

  3 dage forsinket føsdagshilsen eller er jeg 362 dage for tidligt.

  Kan jo læse at du havde en pragtfuld dag, med gode ønsker og gaver.

  Tillykke Birthe


 16. Aug 17, 2008
  7:04 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sister!

  Mange tak 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!