Newyorkerbyheart

Pastafad med kylling, champignon og spinat…….

Kylling og løg steges……..

Champignon, frisk spinat og finthakket hvidløg svitses……

Spinat-blandingen lægges nederst, dernæst kylling og løg……..

Pasta kommes ovenpå……

Dækkes med mornaysauce, drænede hakkede tomater og revet ost……

Den færdige ret…….

Aftenens tallerken…….

I aften har vi fået pastafad med champignon, kylling og frisk spinat – nemt, lækkert og forholdsvis hurtig at lave……

Pastafad med kylling, champignon og frisk spinat, 4 pers.:

1 pakke kyllinge inderfileter skåret i skiver

500 g friske champignon

1 bakke frisk spinat, godt skyllet og afdryppet

2-3 fed hvidløg, knust og finthakket

1 løg i halve ringe

salt, friskkværnet peber

lidt olie til stegning

kogt pasta

½ liter Monaysauce

1 dåse hakkede tomater, afdryppede

revet ost

Svits kyllingestykker i lidt olie til de begynder at blive brune, tilsæt løg og lad dem svitse med til de også bliver gyldne. Krydr med salt og friskkværnet peber. Tag det af panden og tilsæt så champignon, lad det brune og lad væden koge næsten helt ind. Tilsæt hvidløgsfed der først er knust med bagsiden af en kniv og så finthakket, de skal ikke tage farve!! Når det begynder at dufte af hvidløg så tilsæt spinaten, krydr med salt og friskkværnet peber og lad den falde sammen. Smør et ovnfast fad og hæld så spinatblandingen i bunden (UDEN væden), kom kylling og løg ovenpå, så kogt pasta og tilsidst Mornaysauce blandet med de hakkede, afdryppede tomater. Drys med revet ost og sæt i ovnen ved 200 grader til osten er gylden. Server evt. med salat eller et godt stykke brød.

Vi var jo til bryllup i går på Tyrstrup Kro, som jo er et ret fantastisk sted at være til fest. Dagens brud var SÅ utrolig smuk – og gommen så heller ikke værst ud. Det bedste af det hele: at de så SÅ lykkelige ud sammen *S*. Maden var – som altid – MEGET lækker og dernede kommer hovedretten altså rundt 3 gange (!!), så der er garanteret ikke nogen der går sultne fra bordet! Forretten var 3 forskellig slags laks: en laksemousse, noget råmarineret laks (som smagte helt forrygende) og en 3. slags som jeg ikke lige kan huske, dertil lidt salat og et stykke brød. Hovedretten var oksefilet med lidt garniture, blomkålspure, kartoffel-galette, glace (sauce) og nye, smørvendte Samsø kartofler. Desserten var et rabarber-/jordbærshot (lidt for sød efter min ydmyge mening), en jordbær-mousse, jordbæris (min favorit), vanilieis og bagt chokolademousse med lys chokolademousse ovenpå (også for sød for min tand – men kæresten spiste gladelig min *S*). Natmaden var croissant’er med forskelligt fyld, som vi selv kunne komme i: hønsesalat, rejesalat og tunsalat. Bryllupskagen, som var meget flot og helt VILDT godt, var fra “Kageriget“! Jeg har aldrig smagt en bryllupskage der var så god. Jeg synes tit at sådanne kager bliver for søde eller for kvalme, men denne var helt perfekt og ikke sød. Hvis det ikke havde været fordi jeg i forvejen var stop mæt, så havde jeg godt kunne spist 2 stykker – og det sker stort set ALDRIG!…….

Alt i alt et virkelig skønt bryllup, med masser af søde mennesker, en god stemning, smukke rammer og et SMUKT brudepar! Vi var hjemme i seng kl. 04.00, så vi gjorde det da ret godt, ikk? Jeg har også været totalt kvæstet i dag og har fået en “morfar” på 4 (!!!) timer – det har kæresten godt nok også, men til forskel fra mig, så havde han også lidt tømmermænd *S*……

Jeg havde ellers en ret skidt dag i går. Jeg lånte naboens bil fordi jeg skulle hente hende der skulle hjælpe mig med at sætte hår (tak, Lone!), men da jeg skulle bakke ud af deres garage lavede jeg en BULE! Jeg har aldrig i hele mit “køre-liv” lavet en bule – og så sker det når jeg låner naboens bil!!! Jeg var helt ødelagt. Det var ikke engang sådan en bule hvor det sagde BANG, men sådan en “Bilka-bule”. Jeg havde travlt og jeg holdt øje med flagstangen, fordi de bor tættere på den end vi gør – desuden er deres garage så spejlvendt af vores og pludselig strejfede jeg en stolpe – ÆV! Jeg var SÅ ked af det – og kunne faktisk IKKE sove over det i nat da jeg kom hjem i seng – men de tog det nu ret pænt (- for ikke at sige MEGET pænt!). Kæresten var lidt knotten over det, men jeg gjorde det jo altså ikke med vilje………..

Bøger:

Jeg blev onsdag aften – eller nok nærmere nat – færdig med “Sarah’s nøgle” af Tatiana De Rosnay og jeg tror at det er noget nært rekord for mig for at læse en bog!! Den er FANTASTISK, den må I læse! Hvis nogle af Jer som ikke kender mig tror, at jeg skriver fordi “det skal hun jo, fordi hun har fået den tilsendt fra forlaget (Bazar Forlag), så kan jeg kun sige: nej – det gør “hun” IKKE!. Jeg ville ALDRIG sælge min integritet på den måde – og så kender I mig for dårligt! Bogen er simpelthen fantastisk, rørende, gribende og så får den en til at tænke (hvilket jo IKKE er nogen dårlig ting). Jeg havde aldrig hørt om “Vel d’Hiv” – og det er svært at finde noget om det! Normalt ville jeg linke til et sted hvor I kan læse mere, men jeg har haft svært ved at find noget. Jeg tror at det stadig er et noget ømt punkt – især for franskmænd – fordi det var fransk politi der udførte denne grufulde handling. Godt nok havde de fået besked af tyskerne, men de ville gerne gøre “indtryk”, så de tog også lige børn og kvinder med – og det var fransk politi der stod for “behandlingen” i lejrene og på cykelbanen! Det er en bog som har vakt min nysgerrihed, som har fået mig til at søge, som får mig til at ville vide mere – er det ikke bare FANTASTISK når en bog kan få en til det??? Det synes jeg ihvert fald! Alt for få bøger har den “evne”. HUSK – GLEM ALDRIG……

I morgen står menuen på rester fra i dag, men jeg vender tilbage på mandag med nye påfund…….

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Aug 25, 2008
  2:25 pm

  Eva

  Åh nej det var synd med naboens bil… Ups!

  Mange kærlige hilsner fra Eva


 2. Aug 25, 2008
  3:03 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Eva!

  Ja, ikke særlig smart….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!