Newyorkerbyheart

Vandmelonsnack med tun-rygeostecreme…….

Tun, rygeost, salt, friskkværnet peber, hvidløg og madagaskarpeberkorn blendes…….

Den færdig-blendede tun-rygeostecreme……..


Det færdige resultat……..

Den anden ting vi serverede i går, var vandmelonsnack med tun-rygeostecreme. Opskriften stammer fra “Kvinde kend dine kul” af Tina Scheftelowitz. De kan forberedes til et vist punkt – og tun-rygeostcremen skal helst stå på køl lidt inden de skal bruges – men de kan ikke gøres helt færdige førend de skal serveres…….

Kæresten brød sig ikke om dem, men jeg synes nu at de smagte godt nok. Vandmelonen kunne måske godt have været lidt bedre og jeg tror at jeg vil prøve med tun i vand en anden gang, jeg ved ikke helt hvad begrundelsen er for at bruge tun i olie. Men jeg synes, at den tun-rygeostsmagen gik meget godt sammen med vandmelonen.

Vandmelonsnack med tun-rygeostcreme, ca. 20 stk.

ca. 200 g vandmelon uden skal og kerner

lidt friske, små babyspinatblade

dild

Tun-rygeostcreme:

1 ds. tu i olie

175 g rygeost (1 bæger)

1 fed presset hvidløg

½ tsk. madagaskarpeberkorn (kan udelades) + evt. lidt til pynt

salt, friskkværnet peber

Si olien fra tunen og tun med rygeost, hvidløg, peberkorn, salt og friskkværnet peber. Smag den til. Sæt cremen i køleskab til den skal bruges. Skær melon i tern på ca. 3 x 3 x 3 cm. Inden serveringen anrettes melonterningerne med et lille spinatblade ovenpå, så en lille klat creme og der pyntes med dild og evt. madagaskarpeberkorn.

Vi havde en rigtig god dag i gå, hvor vi var rundt ved naboerne – eller ihvert fald nogle af dem – for at se hvordan de har fået indrettet sig. Hvert sted fik vi en forfriskning og en lille snack – og jeg tror virkelig at alle hyggede sig og havde det sjovt. Vi startede kl. 16.30 og det første sted fik vi nachos med salsa og guacamole, så fik vi frugt og ost, så chips, så is, så grillede vi pølser og brød, så frugt og nødder og så til sidst nede hos os hvor vi fik tortillasruller med roastbeef, vandmelonsnack og banankage med karamelglasur, som forfriskning serverede vi hindbær “champagne” fra Netto med et frossent hindbær i (jeg tror at det hed “sparketini” eller noget i den stil” og som alkoholdfri var der økologisk hyldeblomstsaft med danskvand og lidt limebåde – begge slags drikkevarer var en STOR succes! *S*. Det var rigtig sjovt at se, at selv om husene er ens udenpå, at vi så har indrettet os så forskelligt og der var mange gode løsninger på at få mere opbevaringsplads. Nogle af de familier med børn, har jo været nødt til at tænke lidt mere kreativt end os uden børn eller de singler som også bor her. Vi har jo alle vores forskellige stil og smag – og HURRA for det – og det bar alle husenes indretning og indbo selvfølgelig præg af. Selv sådan noget som køkkener var vidt forskellige – ret sjovt at se……

Det hele sluttede ved midnat, hvor alle bare var trætte – også mig! Jeg var så træt til sidst, at jeg nærmest bare sad og bad til at folk snart ville gå hjem *S* Det er jo en af de ting der er ved min sygdom – og det at have konstante smerter: kronisk træthed! Jeg er bare SÅ træt konstant! Jeg ved ikke om andre mennesker er klar over hvor belastende det kan være, konstant at gå i en tilstand af at føle sig i søvn-underskud! Det er faktisk en ret hård belastning fordi jeg aldrig helt når alt det jeg gerne vil, fordi jeg aldrig føler at jeg har overskud til at holde kontakt til alle de mennesker jeg gerne vil, fordi jeg aldrig når at læse alle de blogs jeg gerne vil. Jeg føler bare konstant at jeg er bagud, at det er noget jeg skal have indhentet – og samtidig prøver jeg også at give kæresten den opmærksomhed han skal have, at lave bare lidt husligt arbejde og klø prinsessen bag ørerne……..

Jeg er meget ked af hvis nogen føler sig overset fordi jeg aldrig når ind på deres blogs – eller får kommenteret deres indlæg, når de nu lægger kommentarer hos mig. Jeg gør hvad jeg kan og det er bestemt ikke af ond vilje, fordi jeg ikke gider at følge med i deres liv eller andet at jeg ikke gør det, jeg når det bare ikke, så jeg undskylder på forhånd *S*

I dag har jeg været totalt SMADRET og ikke fået lave noget der bare ligner dagens gode gerning! Jeg har knap nok være på nettet og det er altså også først nu jeg får opdateret min blog med de ting jeg lavede i går…….

Det var faktisk meningen at vi skulle have haft rester fra i torsdags, men det blev det ikke engang til, jeg “snød” og vi fik pizza nede fra byen………

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Aug 31, 2008
  11:32 am

  Anette

  Endnu en lækker opskrift. min mand bryder sig ikke om ost – så rygeost er nok slet ikke sagen for ham. ´Lyder hyggeligt sådan at være rundt ved alle naboerne.


 2. Aug 31, 2008
  1:36 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anette!

  Det kan jo være, for rygeost er jo ikke sådan helt “almindelig” ost 🙂

  Det var super hyggeligt….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!