Newyorkerbyheart

Grillet flæskesteg og bagte rodfrugter………

Stegen klar til grillen med rosmarin……….

Pastinakker, gulerødder og kartofler klar til at komme i ovnen…..

Den færdige flæskesteg…….

Lækre gyldne og lige fra ovnen……

Aftenens tallerken…….

I dag har vi fået grillet flæskesteg med ovnbagte rodfrugter og brun sovs. Grillet flæskesteg er altid godt – og i aften var INGEN undtagelse *S*. “Drypbakken” til at stille under stegen idag, bestod af: vand, lidt flydende grønsagsbouillon, en groft skåret gulerod, lidt hele peberkorn, et løg i grove stykker, lidt frisk rosmarin, en groftskåret bladselleri, knuste hvidløgsfed. Da stegen var færdig, sigtede jeg det, skummede det for fedt, kogte det lidt ind, jævnede det og smagte det til – SKØN sovs……

Bagte rodfrugter:

1 lille pose med små fine kartofler, skåret i grove stykker

4-5 gulerødder i stænger

1 pose pastinakker i passended stykker

flagesalt, friskkværnet peber

lidt olivenolie

Kom grønsagerne i en bradepande. Dryp lidt olivenolie over, krydr med flagesalt og friskkværnet peber – vend det godt rundt. Sættes i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter.

Hvor har det dog været et pragtfuldt vejr i dag! Mildt og dejligt, som kun september kan være det. Vi har været oppe og spille lidt tennis i dag og det gik rigtig godt. Jeg er øm og træt nu – og jeg vil også kunne mærke det i morgen – men jeg glæder mig over det jeg kunne i dag og at det gik så godt……

Jeg læste noget i dag som jeg synes var SÅ sandt! Det var i Søndagsavisen og det var et citat af Mimi Stilling Jacobsen. Hun udtalte sig om, at så mange sidder og beklager sig mens de spiser et lækkert stykke kage – hvor imod de hellere skulle nyde det – eller lade det stå!!!! Hvor er det rigtigt *S*

Bøger:

Jeg er stadig ved “Jeg dræber” af Giorgio Faletti – og jeg er helt fanget af den!! Den er eminent skrevet – og også lidt uhyggelig *S* Jeg vil nok være igang med den længe endnu, for det er noget af en tung bog……

Jer derude der har kat, er I også ved at blive væltet ud af sengen om natten af Jeres kat???? Jeg forstår det simpelthen ikke. Når hun ligger selv på sengen, fylder prinsessen ingenting og ligner bare en lille bold, men ligeså snart vi går i seng fylder hun simpelthen så meget som en kæmpe stor hund *S* Da vi flyttede ind her i vores nye hus, fik vi en rigtig dobbelt seng, før havde vi kun haft en 1½ seng – og alligevel ligger kæresten og jeg ude på hver sin kant, mens prinsessen troner i midten og tager al pladsen! Det er mig en gåde, hvordan sådan en lille kat, kan fylde så meget!! Nogle gange har jeg kun så meget plads (eller lidt om I vil), så jeg lige kan ligge på siden – og trække maven ind *S – at ligge på ryggen er helt ude lukket…….

I morgen står det på rester og total afslapning for mit vedkommende…….

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Sep 20, 2008
  11:55 pm

  Nille

  Birthe,

  Hvor ser den lækker ud den flæskesteg. Jeg må vist snart ned til slagteren og prøve at forklare ham, hvordan han skal skære sådan et stykke kød til mig. Så må jeg vist også hellere invitere nogle gæster 😉

  Jeg har måske min mening – men jeg mener ikke, at katte hører hjemme i dobbeltsengen om natten… ligesom jeg heller ikke forstår dem, der sover med deres børn i årevis imellem sig. Hver sin plads. Det er selvfølgelig ikke Jeres opfattelse, men jeg skriver det nu alligevel.

  Kærlig hilsen
  Pernille


 2. Sep 20, 2008
  11:59 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Pernille!

  Du har helt lov til din mening ang. katte i sengen 😀 – jeg kan ikke sove uden hende – selvom hun puffer mig ud af sengen (måske er det også derfor jeg er så træt om morgenen *S*).

  Flæskesteg er altid godt, med jeg ved at det kan være svært at skaffe en i udlandet. Ihvert har oplevet et par slagtere der har kigget underligt på mig, når jeg har prøvet at forklare hvad jeg ville have 🙂

  God søndag.

  Kærlig hilsen
  Birthe


 3. Sep 21, 2008
  12:51 pm

  Bebiane

  Hihi… kender det alt for godt med mine to katte, min kæreste og jeg ender også enten ved hver sin kant eller klemt sammen ryg mod ryg på midten.
  Den ene kat SKAL ligge mellem benene på én også, der er ikke andre måder man kan ligge godt på når man hedder Oliver og er stor fed hankat.
  Jeg har efterhånden lært at “sove udenom” ham, og vågner i de underligste stillinger fordi han ligger hvor han ligger.

  Dorthe, Sorø


 4. Sep 21, 2008
  5:25 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Bebiane!
  Hi, hi jeg kan levende forestille mig hvordan det må se ud 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Sep 22, 2008
  11:25 am

  Mille

  Hej Birthe
  Ej hvor sjovt har selv lavet råstegte rodfrugter i weekenden har faktisk spist det både lørdag og søndag. Det er en af mine favorit tilbehør til kød og kylling her iden lidt køligere tid 🙂 Og det smager bare så super godt. Jeg plejer at tilføje nogle både af løg som så blvier gyldne og smager super godt. Nogle gange smider jeg også noget timian eler rosmarin i også.
  Det smager bare godt specielt når det bliver lidt sprødt. 🙂
  PS Går selv og tænker på at lave en blog særligt om mad og rejser 🙂 Skal lige afslutte et andet projekt først som jeg har været en evighed om så glæder jeg mig til at kunnes skrive og tage billeder af det jeg nyder allermest af i verden MAD!!


 6. Sep 22, 2008
  11:30 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Mille!

  Tak for din kommentar 🙂

  ja, jeg laver dem også på forskellige måder, denne gang bestemte jeg mig for at lave dem helt “plain” 🙂

  mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!