Newyorkerbyheart

Grillet flanksteak på spinatbund, bagt blomkålsalat og Creme Brùlée………

07 september , 2008 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Dessert - Tags: , ,

Fløde 9%, piskefløde og korn fra vaniliestang koges op……

Den bagte Creme Brùlée ud af ovnen…….

Dressingen til blomkålssalaten……

 

De bagte peberfrugter…….

 

Blomkål med æblecidereddike og olivenolie, klar til at komme i ovnen…..


Den færdigblandede blomkålssalat…..

Salatbunden til det grillede kød…….

De ovnbagte kartofler vendt med lidt spinat og sukkerærter……

Det grillede kød lagt på…….

 

Gårsdagens tallerken……..

 

Dessert: Creme Brùlée……

I går aftes havde vi jo så besøg af kærestens tidligere arbejdskollga og som altid, var det super hyggeligt – det blev halv sent…….

Menu’en stod på grillet flanksteak smurt med lidt Jack Daniels BBQ sauce (hjembragt fra USA), lagt på en bund af friske spinatblade og forskellige grønsager. Dertil fik i ovnbagte sesamkartofler vendt med lidt friske spinatblade og sukkerærter og en blomkålssalat fra Go’ Morgen Danmark den anden dag – den var SUPER god!

Desserten var jo så Creme Brùlee (Magasinet Mad nr. 5/2008) – også en stor SUCCES! Efter min ydmyge mening var den helt perfekt og NEM at lave – den kan jeg kun anbefale! *S*

Min gasbrænder er fra “Cook & Baker” og jeg tror at den kostede kr. 119,-. Den fungerer rigtig fint og giver den helt perfekte hårde “sukkerlåg” og den kolde, lækre creme nedenunder. Nem at bruge og så fyldes den med lightergas…..

Grillet flanksteak på spinatbund:

1-2 færdigmarinerede flanksteaks

salt, friskkværnet peber

evt. lidt god BBQ sauce

lidt frisk spinat, godt skyllet og tørret

lidt agurkeskiver

3 peberfrugter i forskellige farver, grillede og uden skind, i mindre stykker

1 rødløg i fine tern

½ mango i skiver

Skær frøstolen ud af peberfrugterne, skær den i kvarte og læg dem på bagepapir – med skindsiden opad – i et ovnfast fad. Stil det i ovnen højt oppe ved 250 grader og lad det bage til skindet på peberfrugterne bliver sort. Læg peberfrugtstykkerne i en lille skål eller dyb tallerken og læg film over. Lad dem afkøle og træk så skindet af. Skær dem evt. i lidt mindre stykker. Kødet grilles over direkte varme, det skal ikke have så længe – selvfølgelig efter hvor rødt det ønskes. Krydres med salt og friskkværnet peber og smørres evt. med lidt god BBQ sauce. Tag det af varmen og lad det trække lidt under stanniol. Kom det klargjorte spinat i et halvdybt fad, læg agurkeskiver, grillede peberfrugtstykker, rødløg og mango. Skær flanksteak’en i tynde lidt skrå skiver og læg kødet øverst, server.

Bagt blomkålssalat, 4 pers.:

1 blomkål, skåret i mindre buketter, stokken skåret fra

4 spsk. æblecidereddike

lidt olivenolie

salt, friskkværnet peber

1 rødløg, finthakke

1 potte persille, hakket

60 g smuttede mandler

Dressing:

2 spsk. flydende honning

2 spsk. grov sennep

4 spsk. olivenolie

1 spsk. citronsaft

salt, friskkværnet peber

Kom blomkålsbuketterne i et ovnfast fad og dryp med æblecidereddike og lidt olivenolie, krydr med flagesalt og friskkværnet peber. Sæt i ovnen ved 160 grader og bag til blomkålen bliver gylden, ca. 30 minutter. Lad det afkøle. Rist de smuttede mandler på en tør slip-let pande, til de bliver gyldne. Tag dem af varmen og lad dem køle af. Hak mandlerne. Rør ingredienserne til dressingen sammen. Bland blomkål med rødløg, hakket persille og mandler, vend dressingen i og rør det hele godt rundt. Server.

Creme Brùlée 4 pers.: (fra Magasinet Mad nr..5/2008 – modificeret til 4 pers.)

korn af 1 stang vanilie

2½ dl piskefløde

2½ dl fløde 9%

60 g rørsukker

8 pasteuriserede æggeblommer

+ ekstra rørsukker til at drysse inden de karameliseres

Kom de 2 slags fløde og vanliekorn i en gryde og lad det varme op, til kogepunktet. Lad det småkoge lidt, så vaniliesmagen rigtig bliver fordelt i fløden. Pisk æg og sukker rigtig godt sammen, til det bliver hvidt, skummende og tykt, med en el-mikser. Hæld langsomt den varme fløde i, mens der hele tiden piskes rundt til det fåes en glat creme. Fordel cremen i små ramakiner (se note), fyld dem op, for cremen “svinder” når den bages. Sæt ramakinerne i en bradepande/ovnfast fad og hæld vand ved. Sæt i ovnen ved 150 grader i 30 minutter. Mærk efter med en finger om cremen er blevet lidt fast og ikke længere helt flydende, ellers bag lidt længere – 5 minutter ad gangen – tjek hele tiden konstensen så de ikke får for meget. Lad dem køle lidt af på køkkenbordet og sæt dem så på køl i mindst 2 timer, til de er faste og helt kolde. Lige inden servering drysses de med ca. 1-1½ tsk. rørsukker og så karameliseres sukkeret med gasbrænderen. Lad lige sukkeret køle, så låget bliver helt hårdt og så er de lige til at servere.

Note:

Cremen kan også bages i en stor skål, der kan tåle at komme i ovnen, så skal bagetiden selvfølgelig justeres. Server på samme måde som de små ramakiner.

Jeg kan godt mærke at jeg er lidt mat i dag, kl. var vel 03.00 da jeg gik i seng. Drengene sad oppe til kr. 04.30, så kæresten er også godt mør i dag *S*

Jeg skal op og se KIF Vejen spille mod Horsens i dag i Idrætscentret, det glæder jeg mig til. Jeg er så heldig at have fået en fribillet (tak, Mikkel!). Kæresten gider ikke at se håndbold, så jeg tager med en af naboerne op og ser det – ellers står den bare på afslapning i dag………

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Sep 7, 2008
  7:03 pm

  Signe

  Mums, det ser godt ud.. :o)

  Er vild med alle dine lækre salater! Trods gode intentioner ender jeg som regel altid med den klassiske (og kedelige) iceberg med tomat, agurk, peber osv. Men snart skal det være anderledes.. I morgen skal jeg nemlig til frokost have din pastasalat med appelsin/chilidressing. Og dine boller med squash, gulerod og solsikkekerner er afprøvet med stor succes!

  Jamen, jeg er nærmest lykkelig.. ;o)

  – Og det der med at komme alt for sent i seng, kender jeg. Jeg gjorde det forleden, og altså.. Kan godt mærke, at jeg ikke er 18 længere! Og med din helbredstilstand kan jeg forestille mig, at det kræver en del dage at indhente det tabte!?

  Nå, men tak for dagens inspiration! Håber, håndboldkampen var god..

  Mange hilsner
  Signe


 2. Sep 7, 2008
  9:03 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Signe!

  Jeg håber at du får tid/lyst/lejlighed til at afprøve nogle af mine salater engang, jeg synes at de alle har været gode 😀

  Spændt på at høre “dommen” over menuen i morgen og glad for at bollerne faldt i god jord….

  Jeg er HELT færdig og faktisk på vej i seng nu, jeg er bestemt ikke 25 år længere 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!