Newyorkerbyheart

Grønsagsfad med skinke og bacon…….

Kartofler, gulerødder og champignon…..

Snittet porre kommes over……

Så på med skinke og bacon…….

Færdig og klar til at servere……

Aftenens tallerken…..

Mit nye vidunder………
I dag stod menuen på grønsagsfad med skinke og bacon – MUMS! Eneste minus: jeg brugte madlavningsfløde 7% = FEJL. Der var ikke meget “fløde” over den væske der lå ved kartoflerne og det så ikke så lækkert ud, men smagen fejlede bestemt IKKE noget! Jeg har før lavet det med madlavningsfløde, men det er altså ikke godt at gå så langt ned i fedtindhold!! Ærgeligt, for jeg havde lige glædet mig til den cremede smag. Jeg har før lavet denne version, som er den “oprindelige”, men idag tilsatte jeg forskellige grønsager…..
Grønsagsfad med skinke og bacon, 2-3 pers.:
7-8 kartofler, skåret tyndt
3 gulerødder, skåret i tynde skiver
5-6 champignon i tynde skiver
2-3 porrer (efter størrelse), fintsnittet
salt, friskkværnet peber
1 pakke skinkestrimler
1 pakke bacon i tern
2½ dl (madlavnings)fløde
Bland grønsagerne – UNDTAGEN porre – og krydr med salt og friskkværnet peber. Kom den i et halvdybt, let olieret, ovnfastfad. Læg snittet porre ovenpå og øverst skinkestrimler og bacon i tern. Hæld (madlavnings)fløden ved, dæk med stanniol og sæt i ovnen ved 200 grader i ½ time. Tag stanniolen af og giv det yderligere 30 minutter.
I dag har jeg fået mit nye køkken “vidunder”, som skulle kunne ALT (bortset fra at vaske tøj og centrifugere *S*). Det er en Braun CombiMax 650 og den er købt på nettet ved Alstrøm, hvor vi i sin tid også købte vores brød-bagemaskine. Vi bestilte den søndag og den kom med posten i dag, så de leverer ihvert fald hurtigt *S*. Den kan ælte, snitte, hakke, blende, piske, lave rasp og presse citrusfrugter. Jeg har endnu ikke fået den afprøvet, kun pakket ud og der er MEGET tilbehør med til den – godt at vi har så meget skabsplads!! *S*
Kæresten kom hjem med en ny tennisketcher til mig i dag! – ja, han er jo sød *S*. Han sprang strengene på hans i søndags, da han spillede. Han havde fået et godt tilbud på 2, så han slog til. Så nu har vi “kæreste-ketchere” (de er nemlig ens) og vi måtte straks op og afprøve dem på tennisbanen…….
Jeg sad og så det sidste afsnit med “Merethe’s mave” med Merethe Kasten her til aften og hvor tager jeg bare hatten af for den kvinde!! Tænk, at hun har gået igennem alt det som hun, i fuld offentlighed – det ville jeg MEGET nødig!!! Hun må alligevel være lavet af stål inderst inde, for hvor er det STÆRKT og SEJT, hun har grund til at være STOLT af sig selv. Jeg har set og hørt mange der er kommet med nedsættede/negative kommentarer til hende og så er det bare jeg tænker: ville de selv stå frem hvis de gik igennem det hun har gjort?? Eller er det mon “svage” personer, som misunder hende hendes styrke?? Da hun sad og fortalte om det at få førtidspension kneb jeg en tåre, for hvor kan jeg huske hvordan det var den dag jeg fik tilsagn om min – det føltes som om livet stoppede! Heldigvis var det jo ikke tilfældet – og det vil det helt sikkert heller ikke være for Merethe Kasten. Nu skal hun “bare” finde sine ben igen, finde det der kan give hende glæde i tilværelsen og så passe på sig selv……
Vi kommer IKKE afsted til Berlin fra den 2. – + 5. okt. som jeg skrev i går. Vi fik besked fra Skan Rejser at de ikke havde flere pladser – men først da jeg selv ringede dertil! Jeg prøvede at finde et alternativ, men det var umuligt. Jeg har nu prøvet at booke fra den 9. – 12. okt. men de er IKKE særlig informative i det firma. Trods flere mails, har jeg INTET hørt, så jeg ved endnu ikke om vi kommer afsted. De er godt nok billige at rejse med, men det kunne være rart om de ville ansætte en person kunne give deres kunder besked på om de kan komme med eller ej……..

Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. Sep 23, 2008
  10:42 pm

  Anja

  Hej Birthe

  Iiih den maskine købte jeg også for et par måneder siden! Den er min allerbedste ven! Og så larmer den virkelig minimalt.

  Mmm jeg prøvede lige den ret med pangasius og fennikel her i går MUMS! Utrolig frisk!

  Keep up the good work!

  Mange hilsner fra

  Anja


 2. Sep 23, 2008
  10:59 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anja!

  Ej, hvor er jeg glad for at høre fra en som har den 🙂 Jeg skal lige have studeret manualen og så se at komme igang med at bruge den – jeg glæder mig allerede…

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Sep 24, 2008
  8:18 am

  Eva

  Kære Birthe – eller godmorgen,

  Øv – jeg håber at det vil lykkes Jer at komme til Berlin, for det er altså en fed by.

  Tillykke med den nye maskine – håber at du bliver glad for den…

  Mange hilsner fra Eva


 4. Sep 24, 2008
  11:02 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Eva!

  Mange tak 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Sep 24, 2008
  11:15 am

  Nille

  Kære Birthe,

  Jeg afholder mig fra at kigge på dine madbilleder så længe jeg endnu ikke kan spise fast føde! SUK!!!

  Maskinen lyder til at være som skabt til dig – den får du sikkert meget glæde af…

  Håber, at I finder en ferie – men rejseselskaber er simpelthen blevet så dårlige til service. I går fik jeg et brev, at min ferie til Istanbul var aflyst… nå? De havde bare aflyst fordi der var en bug i deres system. Jeg var rødglødende – og efter 1 time i telefonen (fra arbejde) her til morgen kommer jeg nu afsted dagen efter.. men hvor er det bare dårlig service! Så vil jeg altså hellere betale en smule mere… og få service!

  Kærlig hilsen
  Pernille


 6. Sep 24, 2008
  11:20 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Åh, stakkels dig, håber at du snart kan indtage fast føde igen!

  Nu HAR vi fået reservation, vi skal afsted den 9. – 12. okt. og vi glæder os…..
  Jeg er glad for at høre at du alligevel kommer afsted, det har du fortjent, og det er da topmålet af dårlig service….

  Kærlig hilsen
  Birthe


 7. Sep 24, 2008
  12:07 pm

  Anonymous

  Hej Birthe, uhm den ret ser lækker ud – og er sikkert også et hit for vores børn! Lige et spørgsmål: stegte du bacon-ternene på panden først, inden de kom ovenpå skinkestrimlerne?
  Tak for en inspirerende blog!
  Mange hilsner
  Heidi


 8. Sep 24, 2008
  12:12 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Heidi!

  Tak for din kommentar 🙂

  Nej, jeg stege ikke bacontern først, bare put dem øverst, så bliver de stegt i ovnen – det er en af vores yndlingsretter, det smager så godt og så kan der jo kommes forskellige grønsager i….

  mange hilsner
  Birthe


 9. Sep 30, 2008
  9:59 am

  Sister Bonde

  Var du ovre og se, hvordan min fiskebudding blev, med din skønne grønsagsfadsopskrift ovenpå 😀


 10. Sep 30, 2008
  10:32 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Sister!

  Jeg har ledt og ledt, har været der flere dag i træk, men har ikke kunnet finde den. Må lige prøve igen. Blev det godt? 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Sep 30, 2008
  1:56 pm

  Sister Bonde

  Ejjjj Birthe – det er såmen “kun” 3 dage siden: http://sisterbonde.blogspot.com/2008/09/noget-af-det-bedste.html
  Nu kan du læse.


 12. Sep 30, 2008
  2:04 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Sister!

  Jeg har nu været inde og kigge. Har ikke fået lavet så meget de sidste par dage – og heller ikke kigget på blogs – fordi jeg ikke har det så godt pt.

  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!