Newyorkerbyheart

Krydret oksekød med nudler…….

Kødet blandes med maizena, salt og friskkværnet peber…….

Hvidløg og ingefær svitses…….

Kødet kommes ved…….

Spinat, chili og forårsløg er svitset med…….

Nudler vendes i og så er det klar til servering……..

Aftenens tallerken…….

Prinsessens morgenhygge……
I dag har vi fået en wok-ret. Retten er fra “Wagamama” kogebogen (som jeg desværre ikke ejer) og er fra et gammelt Femina blad – det smagte SUPER godt! D. v. s. at jeg synes at det smagte SUPER godt, men kæresten er altså ikke særlig glad for wok-mad – faktisk endte han med at spise en rugbrødsmad – lidt ærgeligt, for jeg er så glad for wokmad…….
Jeg tilsatte lidt finthakket hvidløg, jeg kunne ikke få udon nudler, så jeg brugte nogle andre. Jeg endte med at komme lidt mere vand i end den ene spsk. der stod der skulle tilsættes i original opskriften. Jeg giver Jer min version…….
Krydret oksekød med nudler, 2-4 pers.:
250 g nudler (evt. udon nudler)
300 g steak skåret i MEGET tynde skiver (eller oksemørbrad/-filet)
1½ spsk. maizena
salt, friskkværnet peber
2 spsk. rapsolie
3 cm. ingefær, skrællet og finthakket
2 fed hvidløg, meget finthakket
ca. ½ dl vand
4 håndfulde frisk spinat, godt skyllet og slynget tør
1 spsk. soya
3 forårsløg i 4 cm. lange stykker
1 frisk, rød chili uden kerner i strimler
2 tsk. sesamolie
1 tsk. sesamfrø, ristet gyldne på en tør pande
Bræk nudlerne let i stykker og hæld kogende vand over sammen med lidt salt. Læg låg på og lad dem stå i 5 minutter, rør i dem. Hæld vandet fra og lad dem dryppe ad. Kom oksekød, maizena, salt og friskkværnet peber i en plastikpose og ryst det godt, så det bliver fordelt på kødet, stil til side. Varm olien op i en wok og tilsæt ingefær og hvidløg, lad det svitse i 30 sekunder, til det begynder at dufte.Tilsæt kødet og lad det svitse med i ca. 2 minutter eller til det er netop færdigt, tilsæt evt. lidt vand hvis det sætter sig på bunden (det gjorde det for mig – men tilsæt kun LIDT ad gangen). Kom forårsløg, spinat og 1-2 spsk. vand ved, vend det rundt til spinaten er faldet sammen. Tilsæt soya og chili. Vend rundt, så det er godt fordelt. Tag af varmen og tilsæt de afdryppede nudler, smag til og drys til sidst sesam over. Server straks.
Jeg var været så heldig at være oppe og se den sødeste lille kattekilling i aften (tak, Mikkel! *S*), den var SÅ nuser! Åh, hvor ville jeg gerne have sådan en lille størrelse, mon ikke prinsessen (og ikke mindst hendes far) kan overtales *S*. Når jeg ser sådan en lille killing vil jeg bare helst have en hel koloni *S* Den var snart 4 mdr., er hentet på dyreinternat og var det mest bedårende jeg har set længe. Smukke aftegninger, flot blank pels og de sødste små hvide poter – absolut IKKE til at stå for……
Her i huset drikker vi MEGET danskvan (UDEN citrus), tilgengæld så ikke særlig meget sodavand. Det bedste danskvand der kan opdrives er altså det fra Netto! Vi har prøvet utallige forskellige mærker, men Netto’s er bare det bedste – uden konkurrence. Jeg ved ikke hvor sundt/usundt det er at drikke danskvand, men det er altså en “last” jeg har! Jeg har det nogle gange sådan, at hvis jeg drikker for meget almindelig vand, så kan jeg få helt kvalme over det, så er danskvand et godt alternativ. Jeg drikker så tilgengæld ikke meget andet med sukker i. Jeg får 1 glad appesinjuice her morgen til min pille-stak – men ellers drikker jeg kun (dansk)vand – også til festlige lejligheder. Skal det være rigtig godt, drikker jeg måske en enkelt sodavand. Da vi var til bryllup for et stykke tid siden, drak jeg kun danskvand og vand hele aftenen, ikke en eneste sodavand. Hvor usund mon danskvand så er?? Jeg ved det ikke, der et mange delte meninger om det. Kærestens mor synes at det er noget “fråseri” og nægter at købe det når hun inviterer på middag. Det får mig til at føle mig lidt mærkelig til mode nogle gange, for et jeg ikke engang så meget værd at hun kan “ofre” en flaske danskvand på mig – jeg mener, de andre får jo vin! Ikke engang til jul – de år hun har holdt det – har det kunne blive til en flaske. Der serveres kun almindelig postevand, men sådan en aften er danskvand altså lidt mere festlig!!! Ja, ja jeg ved godt det er petitesser, men alligevel…….
Nå, men hvis ellers vi kan få en plads har vi bestilt en tur til Berlin med Skan Rejser, jeg regner med at vi hører i morgen om vi er heldige at komme med. Vi håber på at tage afsted den 2. okt. og komme hjem igen den 5. okt. Ingen af os har nogensinde været i Berlin, nogle af Jer der har?? Kan I evt. give tips om spisesteder? Vi skal ihvert fald ned og se det nye museum for jøderne og Holocaust Mindesmærket. Kæresten vil også gerne se de gamle Stasi Hovedkvarter og Stasi Fængsel, ellers skal vi bare gå rundt – så meget som jeg kan holde ud – nyde byen og se de ting som “man” skal se. Vi glæder os helt vildt……..

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Sep 23, 2008
  1:25 am

  Voksenmis

  Hej Birthe!

  Jeg har svært ved at se det usunde i danskvand… og din svigermors plapren om, at det er frådseri, kan gøre mig rigtig godt gammeldags gal i skralden.
  Det minder mig om min egen “pap”-svigermor, som køber masser af sodavand til familiefesterne, men ikke en eneste sukkerfri, selv om hun V-E-D, at jeg har sukkersyge og ikke drikker alkohol (et glas vin eller whisky et par gange om året, but that’s it).
  Hun synes jo osse, at så kan jeg bare bruge løs af vandkaraflen – men jeg bliver altså lidt pikeret over, at hun ikke vil købe sukkerfri til mig – fordi hun har en idé om, at sukkerfri og light er noget opreklameret l*rt. Fint nok, dame, så lader du bare være med at købe den slags til dig selv…
  Resultatet er, at jeg de sidste 8 år altid har haft egen sodavand med, når vi besøger dem – for jeg gider ikke sidde til en hyggelig aften med god mad og drikke postevand hele aftenen!
  Det kunne være, at du i kærlig provokation skulle prøve at tage en danskvand med næste gang, du besøger svigermor *griner*

  VH Lisa


 2. Sep 23, 2008
  10:41 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisa!

  Jeg er glad for at jeg ikke er den enste, der er sådan lidt “træls” over den situation. Jeg ville bare blive så glad, hvis hun købte en flaske danskvand til mig, det er jo så lidt der skal til….

  Jeg har prøvet selv at have med, men så bliver hun meget fornærmet og kæresten synes at det er synd for hende…..

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Sep 23, 2008
  4:19 pm

  Charlotte

  Dunkles Restaurant – en restaurant, hvor man spiser i mørke – og derved får skærpet andre sanser – ville jeg prøve, hvis jeg kom derned.

  Stort knus Charlotte


 4. Sep 23, 2008
  5:20 pm

  Anneke

  hey..
  du skulle bo her i Tyskland.. der drikker de saa meget vand fra flaske, at de nogen gange kigger underlig hvis jeg drikker alm. postevand.

  apropos/ by the way, tysk..
  Jeg ved ikke om du ved det, men naeste fredag 03.10 er en national-fridag i Tyskland “Tag der Deutschen Einheit” “dagen for tysk enhed”, til minde om den tyske genforening
  hvor meget de gör ud af det i berlin kan jeg ikke sige men, der sker nok noget..

  Grüsse Anneke


 5. Sep 23, 2008
  9:55 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte!

  Det lyder som et spændende sted, det er noteret! Har du selv været der?

  Knus og kærlige hilsner
  Birthe


 6. Sep 23, 2008
  9:57 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anneke!

  Ja, jeg har fundet ud af at der de fejrer genforeningen 🙂 Vi kommer ikke afsted den. 2. – 5. okt. men forhåbentlig den 9. – 12. okt. i stedet for. Rejseselskabet er noget sløve til at melde tilbage, selvom jeg har sendt dem flere mails….

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Sep 23, 2008
  10:20 pm

  Anonymous

  Hej Birthe

  Er ‘nylæser’ af din blog… Mht danskvand (har lige lært lidt forskelligt om det nemlig), så er det vist nok rent ernæringsmæssigt ok, men det ødelægger emaljen på dine tænder, specielt den med citrus, og derudover er kulsyre rigtig skidt for huden… Bare lige lidt info herfra…
  Ellers må I have en rigtig god tur, lyder super hyggeligt, måske man skulle lade sig inspirere 😉

  Venlig hilsen

  Mette


 8. Sep 23, 2008
  10:37 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mette!

  Velkommen til og tak for kommentaren 😀

  Jeg har godt hørt det før – det med danskvand’et – men jeg har nu hverken bøvl med emalje eller hud – men tak for info 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!