Newyorkerbyheart

Lasagne med masse af grønsager og spinatsalat……

Det hakkede oksekød og alle grønsagerne er svitset…….

Hakkede tomater, lidt tomatpure og lidt rødvin hældes ved……..

Spinatsalaten…….

Den færdigbagte lasagne…….

Aftenens tallerken…….

I aften har vi fået lasagne og en spinatsalat – det smagte SUPER godt! Jeg proppede så mange grønsager som jeg kunne komme afsted med i lasagnen og det blev den altså ikke ringere af *S*. Det er ikke nogen egentlig opskrift, men hvad jeg havde af grønsager, så som sædvanlig er mængdeangivelserne sådan lidt la-la…….

Lasagne med masser af grønsager, 4 pers.:

500 g hakket oksekød

4 gulerødder i små tern

1 squash i små tern

2 løg, finthakket

3-4 fed hvidløg, efter smag

½ rød peberfrugt i små tern

½ gul peberfrugt i små ten

ca. 200 g friske champignon, grofthakkede

1 dåse hakkede tomater med væde

1 dåse hakkede tomater uden væde

½ dåse koncentreret tomatpure (af de store dåser)

oksebouillon (vand + flydende bouillon)

lidt tørret timian

lidt tørret basilikum

en sjat rødvin

salt, friskkværnet peber

lidt olie til stegning

½ liter Mornaysauce (jeg brugte den fedtfattige)

1 pose reven mozzarellaost

lidt friskrevet parmesanost

lasagneplader

Det hakkede oksekød svitses i lidt olie. Når det begynder at tage lidt farve tilsættes hakket løg, hvidløg og der krydres med lidt salt og friskkværnet peber, svitses lidt. Resten af grønsagerne tilsættes i følgende rækkefølge og de svitses lidt indimellem: gulerødder (svitse), champignon (svitse), peberfrugt og squash (svitse). Timian og basilikum drysses over og så tilsættes hakkede tomater, vin, bouillon og tomatpure. Lad det koge ca. 30 minutter – 45 minutter uden låg. Smag det til med salt, friskkværnet peber og et nip sukker. Hæld lidt Mornaysauce i bunden af et let smurt ildfast fad, så et lag lasagneplader, et lag kødsauce, lidt Mornaysauce, lidt frisk, revet parmesanost og så lidt revet mozzarellaost. Forsæt på den måde indtil der ikke er mere kødsauce, slut af med kødsauce og et godt lag Mornaysauce. Sæt i ovnen ved 175 grader i 30 minutter, tag ud og drys med revet mozzarellaost og giv den yderligere 10-15 minutter – til osten er smeltet og gylden. Lad den stå i 10-15 minutter, så den lige kan sættes sig inden der skæres i den.

Spinatsalat med champignon og gulerødsstrimler:

1 bakke frisk spinatblade, godt skyllede, afdryppede og nippede

½ rødløg i meget fine skiver

ca. 100 g champignon i tynde skiver

½ gul peberfrugt i tynde strimler

½ rød peberfrugt i tynde strimler

3-4 gulerødder, skrællede og skåret i tynde strimler med en kartoffelskræller

tørrede tranebær

salatmix blanding (forskellige nødder og kerner)

Bland det hele sammen undtagen soltørrede tranebær og salatmix, som drysses på til sidst. Som dressing brugte jeg bare min yndlings færdige dressing (Knorr’s franske dressing), som skal tilsættes vand og olie.

Jeg har faktisk været lidt nervøs for at jeg havde blindtarmsbetændelse i dag. Jeg har haft usandsynlig ondt i min højre side af maven, især når jeg bevægede mig og trak vejret. Desuden har jeg haft voldsom kvalme og ikke speciel lyst til mad – nu er det som om mavesmerterne er aftaget, men kvalmen er der stadig. Kæresten mente nu nok at vi skulle køre til vagtlægen, men jeg fik ham da heldigvis overbevist om lige at se tiden lidt an – jeg gider altså ikke at køre helt til Esbjerg for bare at være til grin. Jeg håber, at det er gået over til i morgen, for jeg har bare ikke tid til det her *S*

Bøger:

Jeg har jo genoptaget “Geniets hemmelighed” af David Baldacci og den er altså god! Jeg kunne faktisk huske hvor jeg var kommet til, inden jeg overlod den til kæresten under vores Sveriges tur i sommers. Den er spændende og velskrevet som hans andre bøger.

Jeg har også lige fået 3 bøger idag, som jeg faktisk har bestilt for lang tid siden. Jeg tror, at jeg først får den nu, fordi Daniel Silva’s “I hemmelig tjeneste” først lige er udkommet. Foruden “I hemmelig tjeneste” har jeg også fået “Havets katedral” af Ildefonso Falcones og “Alle var der” af Lauren Weisberger – alle bøger jeg glæder mig til at læse…….

I morgen står den på rester og på lørdag skal vi have gæster – eller gæst. Kærestens tidligere arbejdskollega kommer og så plejer den at stå på lækker mad og snak ud på de små timer. Han overnatter her som regel også og det er altid SUPER hyggeligt. Ofte går jeg dog lidt før i seng end “drengene”, som så kan sidde og snakke arbejde, som jeg ikke har så meget forstand på *S* Menu’en til på lørdag bliver en blomkålssalat som jeg så “Go’ Morgen Danmark” den anden dag, grillet flanksteak på en bund af spinat og forskellige grønsager og så kartofler stegt i ovn med sesam og så vendt med lidt sukkerærter inden de serveres. Desserten bliver Crème Brulée, fordi jeg har lige fået en lille gasbrænder og nu skal den indvies!! Jeg ELSKER Crème Brulée og jeg er spændt på om jeg kan finde ud af det……

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Sep 4, 2008
  9:17 pm

  inge - viva-italia

  Jeg har engang været til vagtlægen med mistanke om blindtarmsbetændelse. Han spurgte om jeg kunne gå på mine hæle og om jeg kunne hoppe. Jeg kunne begge dele og blev fritaget for blindtarmsbetændelse…Jeg har ikke yderligere forklaring på hvorfor at det lige kunne afgøre det .-)


 2. Sep 4, 2008
  9:25 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Inge!

  Jeg har godt hørt det med at hoppe før *S* det er lidt spøjst, men i eftermiddags da jeg havde det værst, da kunne jeg bestemt ikke hoppe! Det gjorde enormt ondt, men det er altså aftaget, så det har nok bare været mavepine – bortset fra kvalmen (- og nej, jeg er ikke gravid!)er det ok nu. Det føles dog som om jeg har noget i kroppen, måske influenza eller noget i den stil….

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Sep 5, 2008
  10:23 am

  Anonymous

  Mmm glæder mig til at få en rigtig god opskrift fra dig på creme bruleen. For det er min yndlings dessert 😉 Jeg bruger dog ikke gasbrænder jeg smider dem bare i ovnen med grillen tændt det bliver de også gode af. Men de få gange jeg har prøvet at lave cremen har den smagt godt men ikke haft den helt rigtige konsistens. Så håber du har en super god opskrift


 4. Sep 5, 2008
  10:30 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anonym (mon du har et navn?)!

  Jeg er også meget spændt, for det er også min yndlingsdessert og jeg har aldrig prøvet at lave det før. Jeg vil afprøve den opskrift der var i Magasinet Mad i det nyeste nummer, den ser nem ud 🙂
  Jeg har hørt at det ikke bliver helt så sprødt med ovnen grill-element, så derfor har jeg anskaffet mig en gasbrænder, der kun koster kr. 130,-…..

  mange hilsner
  Birthe


 5. Sep 6, 2008
  7:24 pm

  Marianne's mening

  God bedring, Birthe!

  Jeg glæder mig meget til at høre og se dine creme bruleen.
  Det smager så dejligt!

  Rigtig god weekend :0)


 6. Sep 7, 2008
  12:01 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Den kommer på i løbet af dagen og du kan godt begynde at glæde dig – det smagte PRAGTFULDT! 😀

  God søndag til dig.

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!