Newyorkerbyheart

Pangasius med kammuslinger og fennikel…….

Pangasius drysset med citronskal, salt og friskkværnet peber…….

Stegte kammuslinger……

Fisken lægges i saucen…..

Den færdige ret drysses med kamuslinger og bacon…….

Aftenens tallerken……..

I dag har vi fået pangasius med kammuslinger, fennikel og bacon – MUMS!!!! Det smagte rigtig godt, meget mild i smagen, men alligevel brudt af den lækre baconsmag. I opskriften stod der, at der skulle bruges 4 stykker bacon – altså her i huset ELSKER vi bacon – så jeg vil nok bruge hele pakken næste gang……. *S*

Det er faktisk første gang jeg laver noget med fennikel, men det smagte dejligt og gav en god smag til fisken og saucen……

Pangasius med fennikel og kammuslinger, 2 pers.:

2 pangasiusfileter

1 pakke frosne kammuslinger, optøede og afdryppede

4 stykker bacon i mindre stykker (her vil jeg jo så bruge hele pakken næste gang)

½ fennikel, skåret tyndt og så hakket i små stykker

saft fra 1/4 citron

skal af ½ citron

salt, friskkværnet peber

2½ dl madlavningsfløde 7%

lidt olivenolie til stegning

pasta

Svits baconstykker til det bliver sprødt og gyldent, lad det dryppe af på køkkenrulle og stil til side. Dup pangasiusfileterne tørre og skær hver filet i 3 stykker. Drys med citronsaft, salt og friskkværnet peber. Svits fennikel i lidt olivenolie, hæld madlavningsfløde ved og kom citronsaften i, smag til med salt og friskkværnet peber. Lad det simre et par minutter. Kom fiskestykkerne i og lad dem simre med ca. 3-4 minutter på hver side. Steg imens kammuslingerne i lidt olie og lidt smør, til de bliver gyldne – ca. 1-2 minutter på hver side. Pas på ikke at give dem for meget, for så bliver de seje og kedelige! Drys dem over fisken sammen med sprødt bacon og evt. lidt persille. Server med friskkogt pasta, kogt al dente.

Så vandt de ENDELIG de fodbold-drenge – og sikke en FLOT sejr – TILLYKKE til dem!! Portugal blev trynet med 3-2, så kan de lære det kan de! *S* Nu har pressen – og jeg – så hylet op om at de INGEN karakter har vist og at de er kedelige og UDEN personlighed – det passer så ikke længere! I dag har de da vist at de har nosser og røv i bukserne (pardon my French), at de rent faktisk HAR karakter, personlighed og temperament – og så hyler pressen også op om at de er forkælede m. m. – så er det altså heller ikke nemt! Jeg vil ikke gøre mig klog på om det er et smart træk eller ej – men i det mindste har de da vist at de ikke er så kedelige som jeg gik og troede at de var………

I dag er det 7 år siden tårnede i New York faldt sammen, fordi nogle vanvittige mennesker vendte op og ned på den verden vi kendte. En streg blev trukket i sandet og en ny tidsregning startede: tiden før og tiden efter 9/11. Jeg har i de 2 foregående år skrevet en masse, det vil jeg ikke gøre i år! Jeg vil tænde lys, som jeg har gjort lige siden. Jeg folder mine hænder og beder Fadervor – og jeg HUSKER – og glemmer aldrig! RIP……..

Bøger:

Jeg er snart ved at være færdig med “Geniets hemmelighed” af David Baldacci og jeg må tilstå, at det igen er lykkedes ham at indfange mig i sit univers. Den er spændende og velskrevet, som hans øvrige bøger, jeg glæder mig allerede til den næste…….

Jeg har fået TV på mit værelse! Ja, det er altså IKKE et fladskærms TV, men “bare” et lille TV med indbygget DVD. Jeg er dog VILDT glad for det og taknemmelig for at naboerne havde det i overskud, så jeg kunne få det ind i min lille hule (TAK Gunvor!). Jeg har haft lidt svært ved at lave min yogalates, fordi vi ikke har lamelgardiner i det store vinduer og jeg derfor har følt mig konstant forstyrret/distraheret (og det er IKKE bare en dårlig undskyldning *S*). Nu kan jeg lukke lamellerne for og lave min yogalates i fred og uforstyrrethed – SKØNT!!

Jeg vender tilbage i morgen med kylling…….Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Sep 12, 2008
  9:00 am

  Eva

  Tillykke med huletv’et søde Birthe. Det er da alletiders.

  Tak for sludderen på Gmail i går i øvrigt…

  Mange hilsner fra Eva


 2. Sep 12, 2008
  11:11 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Eva!

  Tak og i lige måde 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Sep 13, 2008
  3:20 pm

  Trine Louise

  Hejsa. Blev så inspireret at jeg lavede denne ret til aftensmad igår aftes. Kunne dog ikke få fennikel, så jeg brugte chili og peberfrugt i stedet, det blev også ret godt.

  Tak for al den gode inspiration!


 4. Sep 13, 2008
  10:29 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Trine Louise!

  Mmmm, det lyder også gode med chili og peberfrugt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!