Newyorkerbyheart

Pasta med laks og rucolapesto (Magasinet Mad nr. 5/2008)…..

Rucolapestoen……..

Laksestykkerne steges…….

Brune og lækre…….

Pestoen blandet med pastaen, laksestykker og hakket rucola……

Aftenens tallerken……

I aften har vi fået pasta med laks og rucolapesto (Magasinet Mad nr. 5/2008) og jeg må sige: hold op hvor smagt det GODT!!! Jeg lavede lidt om på pestoen, hvor jeg tilsatte et fed hvidløg og nogle pinjekerner, fordi jeg har så mange liggende (hjembragt fra vores USA tur tidligere på året). Smagen var helt vild lækker og dejligt frisk af citronsaft og -skal – lige frisk nok efter kærestens mening *S*). Retten er SUPER let at lave, meget hurtig og har et minimum af ingredienser – helt perfekt til en hverdagsaften…….

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……

Pasta med laks og rucolapesto, 2 pers.:

pasta i rette mængde

2 laksefileter uden skind

flagesalt, citronpeber

wasabi-/sesamekrydderi fra Santa Maria

Rucolapesto:

ca. ½ bakke rucola (tag lidt fra til pynt)

saft af ½ citron

skal af ½ citron

½ frisk, rød chili i grove stykker

1 fed hvidløg i grove stykker

1 håndfuld pinjekerner

olivenolie

salt, friskkværnet peber

Pesto:

Kom godt skyllede rucolablade i en blender sammen med citronskal, -saft, chilistykker, hvidløg, pinjekerner og lidt olivenolie. Blend det hele sammen og tilsæt evt. lidt mere olivenolie, hvis den bliver for tyk. Smag til med salt og friskkværnet peber. Kog pastaen al dente og afdryp, vend den med pestoen. Krydr laks med flagesalt, citronpeber og wasabi-/sesamekrydderi og steg på en pande i en blanding af smør og lidt olivenolie, til de er netop gennemstegte. Pluk dem i mindre stykker og vend i pasta-/pestoblandingen. Hak det rucola der er taget fra og drys det over retten, server straks.

Bøger:

Jeg er blevet færdig med “Opskrifter på det perfekte ægteskab” af Kate Kerrigan og det var en god bog, ikke helt det “sædvanlige” chick-lit, men chick-lit med lidt kant. Ligeså morsom den kan være, lige så bittersød er den også til tider. Jeg fandt mig selv nikke til steder i bogen, hvor jeg ville ønske at jeg ikke nikkede! Nogle gange værdsætter vi måske ikke helt det vi har, men er mere interesserede i hvad vi måske gik “glip af”. Selvom det er chick-lit og en let bog, satte det alligevel gang i en tanke eller to……….

Nu går jeg tilbage til “Geniets hemmelighed” af David Baldacci, som jeg var ved at læse inden vi tog til Sverige. Jeg overlod den dog storsindet til kæresten i Sverige, fordi han løb tør for læsestof og jeg var ikke nået særlig langt……

Min blender er gået stykker, ikke at det var en dyr en, for det var det ikke – men ret træls. Jeg har en stavblender, men jeg synes altså ikke at den er så fantastisk! Nu er spørgsmålet så, skal jeg have både en blender og en foodprocessor, skal jeg have sådan en 2-i-1 eller kun en af delene??? Jeg har længe gerne villet have en foodprocessor, fordi jeg føler at den kan være til stor hjælp i hverdagen, når min armkræfter ikke helt rækker. Såsom til at røre fars sammen, lave tærtedej osv. Måske er det bare noget jeg bilder mig ind??? Hvad har I? Hvad er I glade for? Et bestemt mærke I kan anbefale?? Håber at I kan hjælpe mig i mit dilemma……..

I morgen skal vi i biografen for at se “The Dark Knight“, det glæder jeg mig rigtig meget til, så aftensmaden bliver bare en hjemmelavet hotdog…..

Print Friendly
Tilbage

14 kommentarer


 1. Sep 2, 2008
  11:02 pm

  Kagekonen

  Det lyder som en lækker opskrift, den må prøves en dag.
  Med hensyn til om du skal vælge en blender og en foodprocessor eller en kombi-ting, så kan jeg fortælle at jeg i et par år har haft en braun multikøkkenmaskine (K3000) som både har blender (en god kraftig en), foodprocessor og røre-piske-ælte maskine. Jeg er super glad for den og ville ikke undvære den.
  Da jeg bager så meget som jeg gør, har jeg dog også en Kenwood Major røremaskine, så jeg bruger ikke røre-piske-ælte funktionen så meget mere.
  Men en foodprocessor er ikke til at undvære 🙂


 2. Sep 2, 2008
  11:07 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kagekone!

  Ja denne ret må du altså prøve, SUPER lækker 😀

  Tak for inputtet, det vil jeg tage med i mine overvejelser når jeg skal ud og investere….

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Sep 2, 2008
  11:38 pm

  Nikkou

  Hvis det kun skal være en foodprocessor, så kan jeg klart anbefale Magimix’s produkter, ikke billige men super-god og kraftig maskine.Har selv en c5100 jeg er ret glad for, faktisk blender den også fint selvom det ikke er et højt glas. Ved ikke om den egner sig til dej? Der er riveplader og citruspreser/saftpresser med til den model også.


 4. Sep 3, 2008
  12:49 am

  Lene

  Med hensyn til blender/foodprocessor:Jeg sværger til Kitchenaid køkkenmaskiner:o) Lige nu har de deres blender på tilbud i Bahne (eller Sinnerup, som det nu hedder) til niceprice som er ca. 1500 kr. og i de lækreste farver blandt andet creme og aqua blå. Det er virkelig en blender der kan noget:o)Og glasbeholderen kan gå i opvaskemaskinen. Ligeså er deres røremaskine uovertruffen. Men ja det er dyrt, men virkelig kvalitet og med lang levetid.

  Det var min anbefaling;o)
  Mange hilsener Lene


 5. Sep 3, 2008
  9:21 am

  Pmx

  Hej =)

  Nu har jeg både Kenwood Major og en Kitchenaid blender, men blenderen blir mest brugt til drinks og ting der er frosne, resten får en tur med stavblenderen, som vist er af mærket Hugin, hold fast den er god!!! Anyways, jeg har sindsvagt meget udstyr til min Kenwood Major, alt fra pasta valse/horn til ismaskine og saftcentrifuge, og alt det andet, og til større opgaver som at bage 10 brød eller at røre et Manitoba brød ud, eller snitten af 3 kålhoveder eller at lave saft af hele havens æbler, bliver kenwood´n brugt med stor glæde, og der fås altså også en udemærket blender til den. Tror det drejer sig om at huske at man har den, for så får man den også brugt. Og så er den jo klart mest nyttig. Der er et link til Kenwood Køkkenmaskine på mit site. Og efter min mening er en foodprocessor bare en forvokset stavblender/minihakker, skal du har noget ordentligt kan du ligeså godt købe noget der virker, jeg arvede min mors 30 år gamle kenwood chef som stadig kører den dag idag, ude ved svigermor når hun skal lave marcipan og småkager osv. Held og lykke med valget =)


 6. Sep 3, 2008
  10:33 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Nikkou!

  Den vil jeg da lige tjekke ud og tage den med i mine overvejelser – tak 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Sep 3, 2008
  10:34 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lene!

  Jeg synes også at Kitchenaid er SUPER flotte og jeg vil gerne eje en, men jeg har også hørt at der findes andre maskiner som er så meget bedre end deres 🙂

  Jeg vil måske også gerne ud over ikke at skulle have 2 store maskiner stående, men måske en slags kombi. Men mange tak for dit input 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Sep 3, 2008
  10:36 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Pmx!

  Måske jeg skulle tjekke den stavblender ud, for den jeg har er så dårlig så det kunne være løgn 🙂

  Jeg vil gå ind og tjekke dit link. Måske jeg ikke har brug for en med SÅ meget udstyr – jeg skal jo også have plads til det. Men jeg har faktisk hørt meget godt om Kenwood 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Sep 3, 2008
  5:16 pm

  anjoe

  Glem alt om maskineriets udseende – og sats kun/alene på dine krav, Birthe, for dine kræfter kontra lyster til at lave mad, skal opfyldes totalt. Pris er som farve en ligegyldig ting, så hvis 1000 kroner leverer en bedre maskine end den/de til 1500/3000/5000 kroner, hvem gider så at være til grin, og specielt ikke, når maskinen flittigt skal benyttes 😀


 10. Sep 3, 2008
  10:09 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anjoe!

  Det er lige præcis det jeg er kommet frem til. Der er ingen tvivl om at jeg jeg synes at KitchenAid er helt vild FED! men da jeg jo også er på førtidspension (som ikke er nogen guldgrube *S*) må jeg også tænke på det praktiske….
  Jeg har set en Kenwood 2-i-1 jeg er bare i tvivl om hvor meget kraft en maskine skal have for at kunne f. eks. lave en tærtedej, som jeg fornemmer at en foodprocessor kan – eller blande en fars – det er nogle af de ting jeg har svært/hvor det gør meget ondt ved.

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Sep 3, 2008
  11:11 pm

  Anonymous

  Hej Birthe
  Jeg giver de andre ret i at Kitchen aid både har noget kvalitet der holder og et super flot design. Jeg har ikke selv råd til sådan maskiner pt. men ønkser mig da røremaskinen. Før tiden haddet jeg det med alt for mange køkkenmaskiner men desværre har jeg allerede købt en masse ;0) Jeg har saftpresser blender stavblender med tilhørende minihakker og en mindre Kenwood foodprocessor. Denne har jeg haft i mange år og jeg har været rigtig for den. Den er god til pesto i større mængder elelr briger jeg faktisk minihakkeren til dette. Ellers laver jeg fars, falafel, hummus, babaganoush, kværner mandler, is (frosen frugt og så psikefløde ned) og mange mange andre ting jeg har no haft den i over 6 år og det var en lille en jeg købte som demo model til 200 kr 🙂 Den kan jeg ikke undvære men når den engang stiller træskoene, så vil jeg ud ogg undersøge hvad jeg kan få af combimaskiner til mit køkken og det skal helst ikke fylde for meget 🙂


 12. Sep 4, 2008
  11:03 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anonym!

  Tak for dit input 🙂

  Jeg vil også rigtig gerne have KitchenAid køkkenmaskinen ingen tvivl om det, men i den situation jeg er i, må jeg også tænke praktisk…
  Jeg tror at jeg er kommet frem til at købe en foodprocessor af en slags, så skal jeg bare finde ud af: hvilken…..

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Sep 8, 2008
  7:34 pm

  Jerzy

  Hej Birthe
  den pesto må jeg prøve. Lyder super lækkert.
  Man kan vist lave pesto af bl.a. persille og løvstikke.
  Jeg har sendt dig en mail angående køkkenmaskiner. Tjek det ud

  /Jerzy


 14. Sep 8, 2008
  9:10 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Jerzy!

  ja, den må du prøve, det blev rigtig godt 😀 Jeg kunne også godt tænke mig at prøve med persille…

  Jeg tjekker det – tak 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!