Newyorkerbyheart

Rachel Ray’s shepards pie…….

Stegte kyllingestykker……..

Svitsede grønsager…….


Den færdig grønsags-/kyllingestuvning…….

Stuvningen dækkes med hvidløgs-kartoffelmosen…….

Gylden, lækker og boblende…….

Comfort food i sin reneste form……

I dag har vi fået Rachel Ray’s shepards pie og det smagte FANTASTISK! Jeg er ikke så vild med at se Rachel Ray’s madprogrammer i TV, jeg synes hun er lige en tand for “happy” efter min smag, men hende opskrifter fejler bestemt ikke noget *S*

Jeg har lavet lidt om på original opskriften både af nød (fordi jeg ikke havde helt nok af hvad der skulle bruges) og efter smag. Målene er måske heller ikke helt efter original opskriften, men mere efter hvad jeg synes passede. I får som sædvanlig min version……..

Rachel Ray’s shepard pie, 6 pers.:

ca. 1 kg. kartofler, skrællet og skåret i grove stykker

lidt ekstra jomfruolivenolie

4 kyllingebrystfileter i tern, ca. 1 x 1 cm.

salt, friskkværnet peber

4 gulerødder, groftrevne

1 squash, groftrevet

4 små forårsløg, fintsnittet

1 lille løg, i tynde ringe

2½ dl frosne ærter

1-1½ tsk. tørret esdragon

ca. 20 g smø

2½ spsk. mel

ca. 3 1/4 dl hønsebouillon (flydende bouillon + vand)

ca. 1 1/4 dl hvidvin

1½ spsk. dijonsennep

1 pakke hvidløgsost

2 æggeblommer

1 potte persille, hakket

ca. ½-3/4 dl mælk

salt, friskkværnet peber

Kog kartoflerne til de er godt møre, hæld vandet fra og stil til side. Imens varmes ekstra jomfruolivenolie op i en sauterpande og kyllingstykkerne steges, krydres med salt og friskkværnet peber. Når de er netop gennemstegte og let gyldne, hældes de over på en tallerken. Svits først løg til de blive gennemsigtige – uden at de tager farve. Tilsæt gulerødder og steg dem med i ca. ½ minut. Tilsæt så resten af grønsagerne: squash, forårsløg, ærter og esdragon. Svits i ca. 2 minutter, smag til med salt og friskkværnet peber. Hæld grønsagsblandingen i en skål. Stil gryden tilbage på panden og smelt smørret. Drys melet i og pisk det sammen. Hæld væsken i lidt efter lidt mens der piskes, måske skal det hele ikke bruges/måske skal der tilsættes lidt mere, det skal ihvert fald være en rimelig tyk “sovs”. Smag den til med salt og friskkværnet peber. Lad sovsen koge igennem et par minutter, så melsmagen koges ud, pisk hele tiden. Kom grønsagsblandingen og kyllingestykkerne tilbage i sovsen, sammen med dijonsennep og vend det godt sammen. Hæld det i et halv dybt fad/lille bradepande. Mos kartoflerne let og krydr med salt og friskkværnet peber. Pisk med en el-mikser på laveste hastighed og tilsæt æggeblommer, hvidløgsost og persille. Pisk til en jævn mos, fortynd med lidt mælk, til den ønskede konsistens haves. Smag det til. Kom det ovenpå kyllinge-/grønsagsstuvningen og stil det i ovnen ved 220 grader i 10-15 minutter til det bliver gyldent. Serveres rygende varm, evt. med et stykke godt brød til.

Dette mad er virkelig “comfort food” i sin bedste betydning! Rigtig efterårs-/vintermad. Nærende, mættende og lækkert!

I går var vi til Kulturnat i Haderslev, det var SUPER hyggeligt og ret impulsivt. Vejret var så godt, at vi ikke ville sidde inde på sådan en smuk aften – og det var mange andre der havde det som os *S* Vi købte ikke rigtig noget, udover lidt lækker fransk nougat (som jeg ELSKER) og nogle skønne langtidsstegte tomater. Apropos fransk nougat, så er det noget jeg ALTID har ELSKET. Jeg kan huske når min mormor engang imellem købte en æske Anthon Berg chokolade (tror jeg at det var), så jagtede jeg de 2 stykker der var med fransk nougat – og det skulle helst være koldt. Jeg MÅ bare selv prøve at lave det en dag, men jeg frygter lidt for hvis det bliver lidt for stor en succes *S*. I det hele taget spiser jeg helst KOLD chokolade, hvis jeg skal spise chokolade – jeg er jo ikke den store chokolade spiser. I starten da kæresten og jeg var sammen kunne han spise chokolade ligegyldigt om det var varmt eller koldt – så længe det var chokolade – men nu vil han faktisk også helst have det koldt, lidt sjovt!

Vi har igen lidt problemer med fremmede der kommer lidt for tæt på vores grund – denne gang en dame med en løsgående hund! Jeg er ikke særlig vild med hunde jeg ikke kende, så er det sagt. I går kom der så en dame gående, lige foran vores terrasse og hendes hønsehund – eller hvad det var for en race – gik frejdig rundt ude på vores terrasse UDEN snor! Jeg påtalte overfor hende, at jeg ikke synes at det var så fedt at have en fremmed hund rendende rundt på vores terrasse og at hun venligst burde tage den i snor, forklarede hun mig, at hun INGEN snor havde til hendes hund. Jeg sagde til hende at jeg ikke ville have hendes hun til at gå på min terrasse, hvortil hun svarede, at den jo ikke gjorde noget, den gik der bare!!! Ja, det kan godt være, men den skal sgu’ (pardon my French) IKKE være på min terrasse!!! Nu er det grønne område udenfor vores terrasse jo faktisk “fællesareal”, men det er også privat ejet, idet det er os fra villaparken der ejer det (vi betaler for at få græsset slået, vi har betalt for at få det sået, for træerne osv.) og så irriterer hendes attitude mig. Jeg gider ikke at have hunde efterladenskaber ude på græsset og jeg gider slet ikke så på løsgående hunde, det er slemt nok at hele pensionist-cykelforeninger kører forbi og er ved at vælte hinanden fordi de er så nysgerrige at de skal kigge ind ad alle vinduer! Hvorfor er nogle hundeejere bare så ligeglade og tror at de ejer hele verden?? Hvorfor skal jeg påduttes en hund som jeg ingen ønske har at have løbende rundt på min terrasse?? Hun kom forbi igen idag, men da jeg opdagede hende var hun så langt hende at jeg ikke gad at råbe efter hende. Jeg håber at kæresten er hjemme næste gang hun kommer forbi, så kan han argumentere med hende. Nå, det var så dagens sure opstød i lige fik der………

I morgen skal vi have rester, så god søndag til Jer alle…….

Print Friendly
Tilbage

11 kommentarer


 1. Sep 28, 2008
  11:17 am

  Linda

  Hej Birthe, hvor ser retten du har lavet bare super godt ud – den må prøves engang:-).
  Mht hunden hvor har du da bare ret – jeg er godt nok også hundejer (en lille pekingeser)og jeg bryder mig godt nok heller ikke om fremmede hunde! Når vi går tur er Mickey altid i snor og vi har en hundepose med – det er der så ikke alle andre der har og hvor jeg dog hader at møde folk og deres store hunde der er ved at “æde” os – det kan da ik’ være rigtig at man skal som jeg gør nu står op kl. 5 for at gå en tur bare for at undgå at møde andre løsgående hunde og deres meget ubehøvlede ejer! Men sådan er det hvor jeg bor! Jeg har også haft problemer med en dame der lod sin store labrador “sidde” på mit fortorv uden hun samlede det op, men heldigvis efter jeg “jagtet” hende hver gang hun kom forbi med sin møgkøter er det problem løst!
  Ha’ en god dag og tak for en rigtig go’ og inspirende blog 🙂
  Mange hilsner Linda


 2. Sep 28, 2008
  1:02 pm

  Mile

  Hvor er det bar frækt at hende at te sig på den måde. Den møg køter (parten my french too) skal ikke rende rundt på privat område. Fred være med folk der har valgt at holde hunde de skal du have lov til men de skal også overholde de love og regler der er gældende for hundeejer. Jeg blev som helt ung bidt af en shæfer hund der helelr ikke var i snor. Jeg kom forbi i en have og ejeren der sad og drak på en bænk lod sin hun gå løs rundt omkring. Da jeg skulle smide noget bananskræl i en skraldespand sprang den op af benene på mig og bed mig i låret. Politiet tog det også alvorligt den gang og ville have fat i ham. Men det kunne vi ikke hver gang politiet var der. Men jeg så ham tit strejfe rundt i kvarteret efterfølgende.
  Man SKAL bare respekere andre folks grund og at man ikke gider have deres hunde LORTE på ens græsareal uanset om det er fælles eller helt eget. Jeg syntes at du skal skrue bissen på Birthe og visse hende hvem der har ret så skal hun nok lære det! ;0)


 3. Sep 28, 2008
  5:15 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Linda!

  Jeg er glad for at høre at du ikke er uenig, selvom du også er hundeejer. Nogle hundeejre kan godt være rimelig nærtagende, når der skrives noget så konkret 🙂

  Jeg er ivrigt også glad for at du kan lide min blog, det er jo altid dejligt at høre….

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Sep 28, 2008
  5:17 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mile!

  Ja, det er irriterende at nogle ikke vil respektere reglerne og iøvrigt synes jeg at det er frækt at lade sin hund løbe løs i villakvarterer. Der er jo både børn – og voksne – der er bange for hunde! Naboerne har jo lille Dicte løbende rundt og hun kan da let blive væltet af sådan en forholdsvis stor hund – som jo også er en jagthund og jeg tør ikke tænke på hvad der sker hvis den får færten af vores kat……

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Sep 28, 2008
  9:34 pm

  Anonymous

  Hej Birthe
  Lidt uden for emnet, men jeg vil lige sige dig tak for inspiration til “bollebag”. Jeg bagte dine koldthævede boller til brunch i går, og de var så gode og så nemme at lave, at jeg gjorde det igen i dag.
  Ellers tak for en inspirerende blog, som jeg længe har fulgt med – om end i det skjulte. 🙂
  Mvh. Anne


 6. Sep 28, 2008
  9:40 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Tak for din kommentar og fordi du giver dig til kende, velkommen til 🙂

  Jeg er glad for at du kunne lide bollerne og ja, de er nemme….

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Sep 29, 2008
  5:40 pm

  Angelika

  Hej Birthe

  Ihh kender det godt. Elsker også selv fransk nougat, og har lavet samme trick som dig med chokoladeæsken. Ih det må jeg snart købe igen. Jeg elsker det.

  Træls det med hunden. Det er din grund ergo har du ret til at sige fra. Og damen med hunden dør jo ikke af at kalde sin hund til dig. Hvorfor kan man ikke længere tage hensyn til andre mennesker der hvor man færdes? Oplever det tit selv bare på nogle andre områder. Men næh nej det er bare mig, mig, mig, mig -et der er i fokus. Ikke charmerende.

  Hilsen
  Angelika


 8. Sep 29, 2008
  7:47 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Angelika!

  Jeg synes generelt at jeg ser for lidt fransk nougat – kommer nok bare ikke de rigtige steder – det er altså gude-spise 🙂

  Ja, det er en meget selvcentreret verden vi lever i – desværre….

  Mange hilser
  Birthe


 9. Sep 30, 2008
  5:39 am

  inge - viva-italia

  Det var da en ualmindelig lækker aftensmad vi fik i går….Jeg valgte at følge din op opskrift fra ende til anden og alle var glade og tilfredse…..Tak for god inspiration


 10. Sep 30, 2008
  10:34 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Inge!

  Ja, det er en god opskrift, jeg er vild med sådan noget mad – men det mætter godt 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Oct 25, 2009
  11:19 am

  Anonymous

  Min man kan lave den her ret med hakket oksekød?

  Tak for en fantastisk blog… kan du egentlig ikke lave en Newyorker By Heart-favoriopskrifter-liste? 😉

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!