Newyorkerbyheart

Tiramisu…………..

13 september , 2008 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Dessert - Tags: , ,

Savoiardi kiks (Ladyfingers dyppet i kaffet og dryppet med Kahlúa……

Mascarpone-/ægge-/flødemasse øverst og klar til at komme på køl……

Drysses med usødet kakao…….

Lidt utydelig (beklager, men sådan så den ud indeni…….

I dag har jeg så lavet min første Tiramisu og jeg må sige at den var god!. Opskriften er herfra og jeg kan kun ANBEFALE den! Cremen er let og lækker. Konsistensen blev som den jeg fik i USA for mange, MANGE år siden og som jeg ikke siden har fundet – helt PERFEKT! Jeg skar lidt ned på flormelis’en og jeg brugte IKKE pasteuriserede æggehvider, kun pasteuriserede æggeblommer. Jeg brugte så også Kahlúa, istedet for Marsala likør, men det kan jo gøres som I synes. Her kommer min version:

Tiramisu, 6-8 pers.:

2 pakker Savoiadi kisk (også kaldet “Ladyfingers”), jeg brugte 3 enkelt lag

6 pasteuriserede æggeblommer

120 g flormelis

2 tsk. vaniliesukker

2½ dl piskefløde

3 æggehvider (evt. pasteuriserede)

2 bæger mascarpone ost

ca. 1½-2 dl stærk kaffe

Kahlúa eller anden likør (Marsala, Galliano etc.)

usødet kakao, sigtet (det derr bruges til at bage med)

Æggeblommerne piske godt med flormeslis og vaniliesukker, til det bliver en tyk “æggesnaps”. Pisk god med en el-mikser, så sukkeret er godt opløst! Pisk æggehviderne helt stive og pisk også fløden stiv. Bland mascarponen med æggesnapsen (her brugte jeg el-mikser på LAVESTE hastighed), til det er godt blandet uden klumper. Vend fløden i med en dejskraber med lette tag og vend også de stiftpiskede æggehvider i. Hæld kaffen i en dyb tallerken og dyp hurtigt ladyfingers i, en efter en og læg dem i et halvdybt firkantet fad – tæt ved siden af hinanden. Dyp dem hurtigt i kaffen så de ikke suger for meget væde, men alligevel får lidt kaffesmag. Jeg syntes at det var hurtigst og nemmest at gøre, hvis kaffen var i en dyb tallerken. Dryp lidt likør over og fordel et lag af mascarpone-blandingen. Læg igen et lag Ladyfingers hurtig dyppet i kaffe og dryppet med likør, slut af med et lag mascapone-blanding. Glat det ud og stil det i køleskab i ca. 6 timer. Kan også stå natten over. Drys med usødet kakao inden servering.

Note:

Jeg havde noget mascarpone-blanding i overskud da jeg var bange for at lave creme-lagene for tykke ( jeg synes at de blev lige tilpas). Jeg overvejede at lave en is ud af det, da jeg tror at mascarpone-blandingen ville gøre sig godt med lidt fyld i. Men jeg valgte istedet at lave en lille bitte skål til vores søde naboer, fordi jeg også lige have en passende mængde Ladyfingers i overskud……

I går lavede jeg en portion is, da jeg havde noget piskefløde og nogle pasteuriserede æggeblommer der skulle bruges. Fyldet denne gang blev nogle rom-rosiner (jeg lagde lidt rosiner blød i mørk rom i ca. et par timer) + det rom der var i overskud, 3 små Daim og noget marcipan i tern. Vi prøvesmagte det i dag og jeg kan kun sige, at resultatet blev GODT! *S*

Jeg har siddet inde i min lille hule (læs: mit værelse) og nydt mit lille TV, hvor er jeg bare glad for det. Jeg fik lavet lidt om og stillet det, så det passer bedre i højden (så jeg ikke får hold i nakken *S*). Selvom det ikke er et fladskærms TV og selvom det er lidt “klodset”, så er jeg bare så lykkelig for det og måske får kæresten ret – han får mig ikke at se så meget i fremtiden *S* Ihvert fald burde vi nu ikke kunne blive uenige om hvad vi skal se, vi er 2 mennesker med 3 TV apperater, så vi burde være dækket ind…….

Bøger:

Den nye bog som jeg vil begynde at læse bliver “Jeg dræber” af Giorgio Faletti. Jeg fik ikke startet i går aftes, men jeg håber, at komme igang i aften…….

I morgen skal vi til fødelsdag hos kærestens mor. Vi skal være deromme til frokost og så spiser vi rester fra i dag til aftensmad, hvis vi er sultne når vi kommer hjem……

God søndag til Jer alle………

Print Friendly
Tilbage

5 kommentarer


 1. Sep 14, 2008
  2:48 am

  Voksenmis

  Hej Birthe!

  Hvor mange ml/g er der i et bæger mascarpone dér, hvor du køber ind?

  Det kan jo variere 🙂

  God søndag.

  VH Lisa


 2. Sep 14, 2008
  10:39 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisa!

  Ja, det har du selvfølgelig ret i, men jeg ved det ikke 🙂 Jeg tog bare 2 bægre og nu er de smidt ud, så jeg kan ikke se det…..
  I original opskriften står der også bare 2 bægre 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


  • Jul 23, 2013
   4:23 pm

   Margit Mølgaard

   Der er 250 gram i et bæger. Jeg har lige købt.


 3. Sep 14, 2008
  4:26 pm

  Mona

  Hej Birthe,
  Den ser rigtig god ud den Tiramisu du har lavet – den vil jeg servere næste gang vi skal have gæster.

  Jeg vidste ikke, at der skulle flødeskum i, men man lærer jo noget hver dag.

  Også god søndag til dig!
  Mona i Ishøj


 4. Sep 14, 2008
  5:44 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mona!

  Jeg tror også at der findes mange forskellige opskrifter på det :-)Men jeg kan ihvert fald anbefale den her, den er ikke tung eller kvalm i det, men meget luftig (selvom der er fløde i *S*). Jeg tror også at det er et spørgsmål om ikke at lave lagene for tykke….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!