Newyorkerbyheart

Utrolig lækker pasta-/chilikyllingesalat med kapersdressing, dertil spinatbrød…….

Spinat-/løg-/osteblandingen kommes på dejen……..

Den foldes sammen og lukkes godt sammen…….

Skæres i stykker……

…….som snoes 2 gange……..

…..sådan ca. skal de se ud (tror jeg *S*)……….

Færdigbagte og meget velduftende…….

Stegte kyllingestykker………

Kapersdressingen…….

Den færdigblandede salat……..


Aftenens tallerken……..

I dag har vi fået en super LÆKKER pastasalat med kylling, den MÅ I prøve, jeg kan kun anbefale den! Original opskriften er fra Alt for Damerne i sidste uge og kan ses her, men jeg har jo – om sædvanlig – lavet lidt om på den. Jeg har tilføjet lidt flere ingredienser og så har jeg udeladt ansjos i dressingen, men I bestemmer jo selv*S* Ellers kan jeg kun sige, at den kapers dressing var meget lækker, virkeligt godt spil til pastaen og kyllingen. I får som sædvanlig opskriften på min version, der jo ikke har så faste mål, idet jeg bare putter noget i – beklager……

Spinatbrødene er ide fra Jubii debatforum’et og de blev MEGET lækre! De vil også gøre sig godt i madpakken, på et buffetbord og til en picnic. De er lette at bage og også forholdsvis hurtige. Jeg kom halvt fint italiensk mel i, som jeg synes gav en god konsistens og lavede også andre få ændringer – igen får I min version…….

Lækker pasta-/chilikyllingsalat med kapersdressing, 4 pers.:

ca. ½ pose pasta penne

gode oliven, gerne med sten

1 broccoli i små buketter, dampet let

1 glas grillede artiskokhjerter, godt afdryppet

1-2 håndfulde blandede spæde salatblade eller babyspinatblade

1 pakke kyllingewokstrimler

sød chilisauce

salt, friskværnet peber

lidt emmentaler i små tern

4 semidried tomater i strimler

1 håndfuld valnødder, hakkede

Kapersdressing:

1½ dl fløde 9%

1 spsk. citronsaft

1 tsk. grovkornet sennep

et nip sukker

1 spsk. kapers, finthakkde

salt, friskværnet peber

Kog pastaen al dente i rigeligt, godt saltet vand. Skyld dem straks i koldt vand og lad pastaen afkøle helt. Dryp evt. ganske lidt olie i og vend rundt til det er godt fordelt. Steg kyllingestykkerne i lidt olie, krydr med salt og friskkværnet peber og når de har fået lidt farve over det hele, så kom lidt sød chilisauce over. Vend godt rundt og lad det stege, til kyllingen er gennemstegt og chilisaucen godt fordelt på kyllingestykkerne. Afkøl dem helt. Pluk broccolien i små buketter og damp dem 1-2 minutter i letsaltet vand. Hæld dem i en sigte og skyl straks med koldt vand, lad dem dryppe af. Skær de afdryppede, grillede artiskokhjerter i mindre stykker og kom dem i en skål sammen med oliven og alle de andre grønsager. Kom den skyllede, afdryppede salat i til sidst. Pisk ingredienserne til dressingen sammen, smag den til og lad den stå og trække i 5-10 minutter, inden den hældes over salaten og det hele vendes godt rundt, så dressingen fordeles godt. Server med et godt stykke brød til.

Spinatbrød, 20 stk.:

1 pakke gær

1 æg

75 g smør

2½ dl koldt vand

½ tsk. salt

ca. 200 g fint italiensk mel

ca. 250-300 g hvedemel

Fyld:

250 g spinat, frosset, optøet og godt afdryppet

1 fintrevet løg

2 fed presset hvidløg

½ tsk. groft salt

friskkværnet peber

1 tsk. timian

1/2 dl. revet emmentaler

ca. 1/ dl frisk, revet parmesanost

æg til pensling

Smelt smørret. Smuldr gæren i en skål og hæld det smeltede smør ved. Kom det kolde vand ned i og opløs gæren i væsken. Tilsæt salt og æg, rør godt. Kom det meste af melet i, rør rundt og hæld det så ud på bordet så det kan æltes. Tilsæt så meget mel, at dejen æltes smidig og glat. Lad dejen hvile lunt og tildækket i ½ time. Optø spinaten i microovn, i en beholder med låg (lidt vand i bunden), ca. 3-3½ minut. Lad spinaten afdryppe godt, pres evt. mere vand ud med en ske. Bland med de øvrige ingredienser til fyldet. Når dejen er hævet, deles den i 2 og hver del æltes let. Rullet ud på et mel drysset bord til en aflang plade. Halvdelen af fyldet kommes på den ene halvdel og den anden halvdel foldes over. Siderne trykkes godt sammen. Del de i 10 stykker og sno hvert stykke 2 gange om midten. Læg på bageplade og lad det hæve tildækket og lunt i endnu 15 minutter. Forsæt med den anden halvdel. Pensles med letsammenpisket æg og bages ved 225 grader i ca. 15-20 minutter. Afkøles på bagerist.

Min krop har godt nok været noget øm i dag! En omgang “skildpadde” tennis og så yogalates hele ugen og min krop føles som om den er 105 år gammel!!!! Jeg har haft ondt mere eller mindre over alt – pludselig har jeg været bevidst om at jeg stadig har en form for biceps og mavemuskler – et eller andet sted *S*. Nå men smerterne må jo være af de gode, for jeg har åbenbart stadig en form for muskelmasse – selvom den er godt gemt væk……..

De næste par dage skal vi bare nyde en “fri” weekend, hvor vi ikke skal have gæster og ikke skal i byen – SKØNT!! Vi skal bare hygge os, nyde det skønne efterårsvejr og være sammen med prinsessen – en weekend helt på hendes betingelser – eller næsten ihvert fald *S*

I morgen skal vi bare have flæskesteg og stegte rodfrugter jeg tror, at jeg har blogget om det før, men det kan været at I lige får et “stemningsbilled”……

God weekend til Jer alle!

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Sep 20, 2008
  12:13 am

  mimouna

  Å, det så godt ut! Jeg endte opp her inne mens jeg surfet på danske strikkeblogger, men dette var jo en lekker avveksling. Nå ble jeg sulten….


 2. Sep 20, 2008
  10:45 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Mimouna!

  Velkommen til 😀

  Ja, det bliver ikke til at strikke så meget lige for tiden, men måske jeg kan friste dig med noget af maden, dette smagte ihvert fald godt….

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Sep 20, 2008
  7:17 pm

  Kent og Lita

  Hej !!
  Det er lørdag morgen og jeg havde bestemt, at vi skulle have fantastisk kyllingetærte (den mødte jeg forleden, da jeg surfede blandt dine mange lækre opskrifter). Computeren blev tændt og din hjemmeside blev fundet – jeg skulle jo lige bruge opskriften til at handle ind efter. Min søn på 21, som spiser ALT, pånær risengrød, sad bag ved mig og fulgte med på skærmen. Her bliver vi mødt af nogle spændende billeder: Spinatbrød og pasta-chillikyllingesalat. Min søn mente at det skulle prøves og som sagt så gjort. Det blev vores aftensmad i dag. DEN LÆKRESTE KYLLINGESALAT og DE MEST PRAGTFULDE SPINATBRØD. Kunne efterfølgende konstatere at vores så ud som på billederne – men som manden sagde: Havde det ikke gjort det, så pyt – det smagte jo drøn godt!!
  Vi har de sidte uger prøvet flere af dine opskrifter, og hver gang vi spiser lyder det fra mine store unger: er det også en af “DAMENS” opskrifter.
  Hilsen og tak fra
  Lita og familie


 4. Sep 20, 2008
  10:26 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lita!

  Tusinde tak for din kommentar og velkommen herinde 🙂
  Jeg er uendelig glad for at du giver dig til kende, det gør mig godt at vide hvem der læser med…..

  Jeg er glad for at I også kunne lide det. Vi syntes, at det var en pragtfuld ret og vi har spist rester i dag 🙂
  Jeg er glad for at kunne være med til at inspirere dig…..

  God weekend.

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!