Newyorkerbyheart

Æble-/kanel-/marcipanbrød og himmelske hindbærsnitter……..

Første lag: dej, brun farin, kanel og hakkede mandler………

Et “gitter” lægges over og drysses med lidt brun farin og kanel……

2. lag: meget tynde skiver æble, brun farin, kanel, groft revet marcipan, hakkede mandler…….


Endnu et lag “gitter”……….

Færdigbagt og lækker……..

Pladen til hindbærsnitterne rullet ud……..

Klar til at komme i ovnen……..

Færdigbagt og skåret ud til snitter………

I går holdt jeg bagedag – selvom den officielle bagedag vist var i torsdags *S*. I går bagte jeg en rigtig lækker æble-/kanel-/marcipanbrød som er inde fra Jubii debatten af “marius1972” – TAK!. Den blev faktisk ret lækker, desværre kan bryder kæresten sig ikke om æbler i mad, men han klemte dog et enkelt stykke ned *S*. Æblet der skal bruges, skrællede jeg først skrællen af og derefter brugte jeg også kartoffelskrælleren til at skrælle selve “kødet” i meget tynde stykker.

Jeg bagte også himmelske hindbærsnitter fra bogen “Kager der smager – og andre søde sager“, de blev også super LÆKRE! Jeg faldt især for den, fordi der IKKE skal glasur ovenpå, som jeg ikke bryder mig særlig meget om. Jeg købte en god hindbærmarmelade – og det synes jeg kunne smages og jeg skar lidt ned på sukker- og smørmængden.

Æble-/kanel-/marcipanbrød:

2 dl lun mælk

25 g gær

et nip salt

1 tsk. vaniliesukker

1 æg

40 g rørsukker

50 g smeltet smør

ca. 350 g hvedemel

1 æble, skrællet og så skrællet i tynde skiver

lidt marcipan, groft revet (brug så meget du kan lide – og som du har samvittighed til *S*)

kanel

brun farin

smuttede, hakkede mandler

Smelt smørret og kom mælken i, varm op til det er lunt. Smuldr gæren i en skål og rør den ud i det lune væske. Tilsæt æg, sukker og vaniliesukker og rør rundt. Hæld det meste af melet i og tilsæt evt. mere mens der æltes godt, dejen skal være blank og smidig. Kom dejen tilbage i skålen, dæk den til og stil den lunt i ½ time. Når den er hævet, deles dejen i 2 lige store dele. Den ene del lægges til side og den anden deles igen i 2. Den ene del rulles ud så den passer til bunden af en springform (jeg bekæder min springform med bagepapir). Drys med lidt brun farin, lidt kanel og smuttede, hakkede mandler. Tag den anden del af den dejen og rul den ud til pølser, som trykkes flade og lægges på som gitter, drys igen med lidt brun farin og lidt kanel. Sæt i en forvarmet ovn ved 200 grader og bag den i ca. 10 minutter. Tag den ud og arbejd nu videre med dejen – pas på at du ikke brænder dig! Tag nu den anden halvdel af dejen og skær del den i 1/3 og 2/3. Stykket på 2/3 rulles til en pølse, som trykkes flad og som lægges hele vejen ude i kanten, så siden af springformen er dækket. Læg nu de meget tynde skiver æbler, brun farin, kanel, groft revet marcipan og hakkede mandler. Tag den sidste 1/3 af dejen og del den i små dele som rulles ud til pølser, tryk dem flade og læg dem som det øverste lag gitter. Sættes i ovnen og bages færdige – igen ved 200 grader – i ca. 20 – 25 minutter. Server den lun, evt med lidt glasur – men den kan SAGTENS spises uden.

Himmelske hindbærsnitter, ca. 10-12 stk.

250 g mel

1 tsk. bagepulver

100 g koldt smør

75 g rørsukker

1 æg

1 glas virkelig godt hindbærmarmelade (evt. hjemmelavet)

lidt marcipan

2 spsk. perlesukker

2 spsk. smuttede, hakkede mandler

Bland mel og bagepulver. Kom det kolde smør i og smuldr det i melet med hænderne. Ælt dejen sammen med æg, sukker og marcipan. Rul dejen ud til en firkant på et stykke bagepapir, så den har samme størrelse som bagepladen. Læg et pænt lag hindbærsyltetøj på den ene halvdel af dejen (på den lange led), lad 1½ cm. være UDEN syltetøj langs kanterne. Fold den anden halvdel dej ind over ved hjælp af bagepapiret – det synes jeg var ret svært og mit blev ikke helt vellykket – og tryk kanterne godt til. Tryk bagepapiret over på en bageplade og drys med perlesukker og hakkede mandler – tryk dem lidt ned i dejen. Bages ved 180 grader i 20-25 minutter. Skæt kagen i snitter, mens den endnu er varm.

I de sidste par dage har jeg undret mig over, hvor træt et menneske kan blive! Jeg har været helt færdig og har nærmest bare siddet og hængt over min computer – og småsovet lidt – hele sidste uge. Nu er det som om det “tågen” endelig letter lidt og jeg er ved at få bare lidt flere kræfter, men det har sandelig holdt hårdt *S*

Kæresten har været ude og se tennis flere aftner i denne uge. Jeg ville have ønsket at jeg havde haft kræfter til at komme med ud og se noget, men det har jeg altså ikke haft, så jeg håber at jeg kan komme med næste år. Det er faktisk et rigtig godt arrangement de har derude…….

Mens kæresten var til tennis i dag, kørte jeg en tur til Tyskland for at shoppe lidt. Jeg så at de havde billige mandler og marcipan, så det var bare med at komme afsted. Vi kører altid over ved Sæd grænsen og handler altid i SK Discount, nogle gange også i Fleggaard, men det er KUN når vi skal have øl og sodavand for det er nærmest ikke til at komme til derinde. Desuden er vi også tit i Spar, hvor jeg jeg som regel køber lidt godt frugt når vi endelig kommer derned og pasta. Jeg slæber hjem af pasta, fordi mit yndlingsmærke – Barilla – er meget billigere dernede end herhjemme. I dag købte jeg også nogle forskellige pastasaucer fra Barilla, fordi den sidste jeg prøvede faktisk var ret god. Jeg har det normalt ikke så godt med færdigkøbte pastasaucer, fordi jeg synes at de smager SÅ syntetiske og har en mærkelig smag. Jeg nød at være afsted, gå og tulle rundt i mit eget tempo og at køre i bil – jeg ELSKER at køre bil, men gør det ikke så tit (andet end småture ned i byen). Så hører jeg HØJ musik og skråler med – når jeg skråler med skal der ikke være andre i bilen – det ville bare medføre en anmeldelse om lemlæstelse af andres øregange……….

Bøger:

Jeg er stadig ved “Kennedys hjerne” af Henning Mankell og jeg synes at den er helt vildt god. Den er facinerende og fængende – og så er han jo bare en eniment forfatter, som altid skriver godt……

Jeg regner med at vende tilbage i morgen med pasta med vodkasauce………

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Oct 18, 2008
  10:48 pm

  Lene

  Hej Birthe:o)

  Det der æble-kanel-marcipan-brød skal jeg altså prøve næste gang jeg skal bage noget! Jeg tror det er lige efter min smag:o) Hvad skulle jeg da efterhånden snart gøre uden din blog, du er en stor inspiration:o)

  Hilsener fra Lene


 2. Oct 18, 2008
  10:51 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lene!

  ja, det må du få afprøvet, det blev faktisk ret lækkert (jeg synes jo at ALT med marcipan er GODT! *S*)

  Tak, jeg er bare glad for at kunne være med til at inspirere dig 🙂

  God weekend.

  mange hilsner
  Birthe


 3. Oct 18, 2008
  11:12 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Når jeg sidder her med iPod’en på fuld knald kan jeg sagtens forstå din sanglyst 😉 En bil er en god idé for at skåne naboerne!

  Da du skrev om hindbærsnitter fik jeg lige en ubændig lyst efter en af de der flade fra bageren – med glasur og krymmel…lol!

  Dejlig søndag til dig!


 4. Oct 19, 2008
  10:36 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Pernille!

  Vores naboer er sanglærere og har faktisk tilbudt mig undervisning – gad vide om de har hørt mig klemme en enkelt strofe ud??? *LOL*

  God søndag.

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Oct 24, 2008
  4:39 pm

  Foodfanatic

  Hej Birthe,

  Hold da helt ferie hvor ser det laekkert ud. Tror jeg er noedt til at bage i weekenden nu 🙂 Hav en super dejlig weekend og tak for en dejlig blog. Kan godt vaere, at det var Andy’s Diner, der inspirerede dig, men du var den, der inspirerede mig 🙂

  Kram Nadia (ogsaa kendt som Foodfanatic)


 6. Oct 24, 2008
  10:06 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Nadia!

  Den er også god 😀

  Mange tak, jeg rødmer helt….

  God weekend.

  mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!