Newyorkerbyheart

Banankage med kokosmel…….

Klar til at komme i ovnen…….

Den færdigbagte kage……….

Jeg havde et par bananer der havde lagt og blevet lidt for brune – men helt perfekte til at bage med – så jeg bagte en banankage i dag, fra bogen “Kage der smager – og andre søde sager“. Kagen er ihvert fald IKKE tør, men meget fugtig og sådan nærmest lidt “tung” i konsistensen. Det hjalp nok heller ikke, at jeg kom saften af 1 appelsin i som jeg også havde liggende – og skar så lidt ned på smørret og sukkeret. Jeg skriver dog opskriften til Jer som den er i bogen, så må I selv eksperimentere Jer frem hvis I får lyst *S* Der stod at der skulles smeltes mørk chokolade til at komme ovenpå, jeg lagde bare nogle stykker pålægschokolade på som jeg smurte lidt ud da de var smeltet, fordi jeg ikke gad at smelte chokolade……..

Banankage:

3 æg

2 dl sukker (jeg brugte 1½)

2 tsk. vaniliesukker

75 g smeltet smør

100 g mel

25 g kokosmel

1 tsk. bagepulver

2 bananer, moste

Pisk æg, sukker og vaniliesukker rigtig godt, til det er tykt. Smelt smørret og bland mel, bagepulver og kokosmel. Vend det i dejen, skiftevis med det smeltede smør og vend rundt, til det er godt fordelt. Mos bananerne og vend dem i dejen. Kom det hele i en smurt springform eller lille ovnfast fad og bag ved 175 grader i ca. ½ time. Smelt evt. noget mørkt chokolde og fordel det på den afkølede kage.

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Oct 22, 2008
  1:03 pm

  Signe

  Det er klart en af mine ungers favoritkager – superlækker. Faktisk er det den der gemmer sig under denne fine fødselsdagsudsmykning:
  http://www.flickr.com/photos/signev/2310059800/in/set-72157594322879497/


 2. Oct 22, 2008
  3:02 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Signe!

  Hold da op en fin kage 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jan 30, 2012
  6:02 pm

  michala

  Ej….den må jeg prøve, men hvilken str. form passer til?


  • Jan 30, 2012
   6:10 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Michala!

   En lille bradepande, ca. 25 x 30 cm. tror jeg eller noget i den stil. En der er ca. halv så stor som den store til ovnen.

   Mange hilsner
   Birthe


   • Jan 31, 2012
    2:21 pm

    Michala

    Super…så har jeg hvad jeg skal bruge, så er det jo bare at gå igang 🙂


    • Jan 31, 2012
     10:14 pm

     Newyorkerbyheart

     Hej Michala!

     Håber, at den vækker lykke 🙂

     Mange hilsner
     Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!