Newyorkerbyheart

Braiseret oksebov…….

Okseboven krydres og brunes af på alle sider……..

Løg og gulerødder svitses…….

Hvidvin, grovkornet sennep og koncentreret tomatpure kommes ved……

Kødet kommes tilbage i gryden og så skal den simre……

Krydderiet til de ovnbagte rodfrugter…….

Kødet skåret ud og klar til servering…….

Aftenens tallerken – bemærk den smukke farve på saucen……..

I dag har vi fået braiseret oksebov med ovnbagte rodfrugter og grønne bønner – SKØN ret! Der er ikke så meget arbejde ved det, fordi det jo kan passe sig selv og så er det godt og lækkert efterårsmad. Saucen får den mest fantastiske orange farve og den smager også godt *S* Jeg stegte nogle champignon i lidt smør og serverede dem til kødet sammen med nogle dampede, grønne bønner…….

Braiseret oksebov, 4 pers.:

ca. 7-800 g oksebov

salt, friskkværnet peber

lidt olivenolie + lidt smør til stegning

3 pænt store gulerødder i tern

2 store løg i store tern

2 dl hvidvin

3/4 dl madlavningsfløde 7%

70 g koncentreret tomatpure

1 spsk. grovkornet sennep

2½ dl vand

Varm olivenolie og smør op og brun okseboven på alle sider, enter og kanter – så den er helt “forseglet” – krydr med salt og friskkværnet peber. Tag den op af gryden. Kom gulerødder og løg i og svits dem nogle minutter, rør rundt imens. Tilsæt tomatpure, sennep og hvidvin, lad det koge ind til halv mængde, krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Læg kødet tilbage i gryden og hæld 2½ dl vand ved. Skru ned for varmen, læg låg på og lad det simre ved svag varme i ca. 1½ time – vend det en gang undervejs. Tag kødet op og hold det varmt. Blend evt. saucen – det gjorde jeg, for jeg troede ikke at kæresten ville sætte pris på klumperne – kom madlavningsfløde i og smag den til. Den kan jævnes hvis du finder det nødvendigt, men jeg synes faktisk at efter den blev blendet, så blev den fint tyk. Skær kødet i skiver og server saucen til, sammen med det tilbehør I har lyst til.

Jeg har købt en masse krydderier hos The Pampered Chef og i aften brugte jeg en krydderi-mix med rosmarin til de ovnbagte rodfrugter. Den ene af kærestens søstre, kender en af dem der sælger for The Pampered Chef i USA og da hun så alligevel var i landet tidligere på året, var hun så flink at tage min bestilling med så jeg sparede portoen *S*. Jeg ved ikke helt hvordan det fungerer, om det er sådan noget der er bygget op lidt ligesom Tupperware, hvor der er mange forskellige sælgere – men de sælger nogle lækre ting. Det er den første af krydderierne jeg prøver og den smagte rigtig GODT. Jeg tror, at jeg har købt 8 forskellige krydderi-blandinger så jeg skal nok fortælle Jer om det, efterhånden som jeg får dem afprøvet…….

Jeg er TRÆT af fluer!!! Vi har en del for tiden og de er noget så irriterende. De er sådan lidt “dovne” og flyver konstant ind i hovedet på en og sætter sig det samme sted igen og igen. Jeg ved ikke hvorfor vi har så mange, måske fordi vi bor ud til åbne marker og den lille sø?? Men irriterende, det er de – selv prinsessen bliver så træt af dem, at hun langer ud efter dem – og der skal altså MEGET til at genere hende i hendes søvn *S*

I morgen står den på rester og fredag tror jeg at vi skal have kylling tikka masala og pandebrød igen, det er sådan noget rigtig hyggeligt mad til denne årstid – og så smager det jo PRAGTFULDT *S* – derfor vender jeg nok først tilbage igen på søndag…….

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Apr 9, 2011
  10:04 am

  Prince MadMan n Saint

  NewYorker by heart, 2.

  Cool, velsmagende og skøn instruktion. I'll be back.

  Har du en god Macaroni n' Cheese Casarole opskrift der ligger og venter på at komme på nettet – southern style ?


 2. Apr 10, 2011
  6:30 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Prince Madman n Saint!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Jeg har ikke en southern style, men der ligger en inde i mit opskriftsindeks på http://www.newyorkerbyheartrecipes.blogspot.com

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!