Newyorkerbyheart

De skønneste boller……..

Klar til at komme i ovnen…….

Duftende og nybagte, er det noget bedre??

Findes der noget bedre en duften af friskbagte boller??? I dag blev huset fyldt med den herligste duft af disse lækre boller med kardemomme i. Der skulle ikke rigtig kardemomme i, men efter en pludselig indskydelse, havde jeg held til at ælte noget ind i dejen – og resultatet blev GODT!

Kæresten blev MEGET glad da han kom hjem og indsnusede den skønne duft…..

Skønne og lækre boller, ca. 16 stk.:

2½ dl lunkent vand

1 æg

50 g gær

50 g blødt smør

et nip salt

50 g rørsukker

ca. 500 g mel

evt. kardemomme

Kom vand, gær og æg i en skål og rør det sammen. Hæld 1 kop mel i og hæld sukker, salt, kardemomme og smør oveni, rør det sammen. Kom mere mere i og ælt dejen godt og længe, til den er glat og blank. Dejen skal helst være blød og hænge lidt i fingrene. Stil den til hævning, lunt og tildækket i 40 minutter. Del dejen i ca. 16 stykker og form til boller, lad dem hæve ca. 30 minutter igen, lunt og tildækket. Pensl dem forsigtigt over det hele med vand og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader (ikke varmluft) i ca. 15-20 minutter. Lad dem køle lidt af på en bagerist og spis så løs……….

De kan sagtens laves uden kardemomme eller måske med lidt vanilie i i stedet for eller med rosiner eller måske med lidt hakket chokolade……..

Print Friendly
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!