Newyorkerbyheart

Kalvepiccata (Fastfood med god samvittighed) med bouillonristede gulerødder med tabasco-/hvidløgscreme (Spis Bedre nr. 10/08)…

Den nye Gordon Ramsay kogebog “Fastfood med god samvittighed” fra Lindhardt og Ringhof………

Hjemmelavet rejesalat til frokost…….

Gulerødderne fra Spis Bedre nr. 10/08 inden de kommer i ovnen…….

Tabasco-/hvidløgscreme til gulerødderne…….

Halverede hvidløgsfed steges lidt…….

Kalvekoteletterne steges……

Den færdige Kalvepiccata……

De færdige bouillonristede gulerødder……

Gårsdagens menu…….

I går aftes stod menuen på kalvepiccata (fra bogen: “Fastfood med god samvittighed” af Gordon Ramsay – Lindhardt og Ringhof), ovnbagte kartofler og bouillonristede gulerødder med tabasco-/hvidløgscreme (Spis Bedre nr. 10/08), det smagte altsammen SUPER godt! Kalvepiccata’en var MEGET lækker og nem at lave. God smag og forholdsvis få ingredienser. Jeg kunne ikke få frisk timian, så jeg brugte tørret. I bogen står der, at det bare skal serveres med landbrød, men kæresten sværger til kartofler – så det fik han *S*. Jeg har været så heldig, at få lov til at anmelde bogen “Fastfood med god samvittighed” af Gordon Ramsay fra forlaget Lindhardt og Ringhof – og afprøve nogle af bogens opskrifter. Det er en flot bog og opskrifterne ser ud til at være nemme at gå til. Super flotte billeder og meget overskuelig, noget af det jeg værdsætter når jeg kigger på kogebøger.

De bouillonristede gulerødder med tabasco-/hvidløgscreme (Spis Bedre nr. 10/08) var et STORT hit! Skønne som tilbehør, men også som selvstændigret. Tabasco-/hvidløgscremen var rigtig god og med god smag – jeg tilsatte lidt mere tabasco end i original opskriften *S*…..

Kalvepiccata, 4 pers. “Fastfood med god samvittighed” af Gordon Ramsay (forlaget Lindhardt og Ringhof):

3 spsk. olivenolie

1 hvidløg (upillet), skåret igennem på tværs (jeg brugte nu 3 *S*)

4 kalvekoteletter, ca. 2½-3 cm. tykke

havsalt og friskkværnet peber

1 frisk rosmarinkvist

1 håndfuld timiankviste

2 dl tør hvidvin

2 spsk. kapers, afdryppede

1 dl creme fraiche (jeg brugte 38%)

Opvarm olivenolie i en bred tykbundet pande og læg de halve hvidløg i med skæresien nedad. Lad hvidløget give smag til olien ved middel varme i 1 minut, skru så op for varmen. Krydr kalvekoteletterne med salt og friskkværnet peber og kom dem på panden. Drys krydderurterne over og steg koteletterne i 1½-2 minutter (alt efter hvor røde de ønskes) på hver side, til de er gyldenbrune. Tag koteletterne op af panden og lad dem hvile på en varm tallerken i 5 minutter. Hæld den overskydende olie af panden og hæld vinen på. Lad den koge til den er kogt ind til det halve og tilsæt så saften fra kødet. Rør kapers og creme fraiche i og lad det småkoge i 1-2 minutter, til saucen har den ønskede konsistens. Smag til med salt og friskkværnet peber. Si saucen og kasser hvidløg og krydderurter. Hæld saucen på 4 varme tallerkner og læg kalvekoteletterne over. Server straks med landbrød til at suge den lækre sauce op med.

Bouillonristede gulerødder med tabasco-/hvidløgscreme, 4 pers. (Spis Bedre nr. 10/08):

1 kg gulerødder

1 terning hønsebouillon

1 spsk. sukker

3 spsk. raspolie

1 spsk. friske rosmarinblade

flagesalt og friskkværnet peber

Tabasco-/hvidløgscreme:

1 dl creme fraiche (jeg brugte 18%)

1 fed hvidløg, knust

1-3 dråber tabasco (jeg brugte nok nærmere 6)

lidt salt

Forvarm ovnen til 250 grader. Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker. Bland gulerødder med smuldret bouillonterning, sukker, olie og rosmarin i et ovnfast fad, foret med bagepapir. Bag midt i ovnen i 20-25 minutter, vend rundt i det et par gange undervejs. Krydr med salt. Bland ingredienserne til tabasco-/hvidløgscremen og server den til gulerødderne.

Til frokost i går synes jeg vi skulle have lidt lækkert, så jeg lavede en portion hummus – som vi er blevet MEGET forfalden til – og hjemmelavet rejesalat. Da jeg vidste at naboen var selv hjemme med 3 børn hele weekenden, lavede jeg nok så hun også kunne få lidt……

Rejesalaten blev SUPER lækker! Det er jo MEGET billigere end at købe den og så er vi da sikre på at være heldig at finde rejer *S*. Der er ingen mål på “opskriften”. I må selv smage den til som I ønskerden…….

Rejesalat:

optøede rejer, afdryppede

afdryppede aspargessnitter fra dåse

creme fraiche 18%

lidt mayonnaise

1 bdt. dild, hakket

saft fra citron

salt, friskkværnet peber

Bland creme fraiche, mayonnaise, dild, citronsaft, salt og friskkværnet peber i ønsket forhold. Vend rejer og aspargessnitter i.

Ikke den store aktivitet her i weekenden, den står på afslapning og jeg prøver at samle kræfter til på torsdag morgen, hvor vi jo drager mod Berlin. Vi har studeret rejsebøger og læst om Berlin og vi GLÆDER os rigtig, RIGTIG meget…….

I går aftes holdt vi CSI marathon og så en masse afsnit – SKØNT *S*

Bøger:

Jeg er begyndt på “Det ultimative våben” af Chris Ryan. Jeg synes jo hans bøger er gode, så jeg e godt underholdt og den er ligeså spændede som de tidligere bøger – den stjæler ihvert fald min nattesøvn……

I aften står menuen på flanksteak med kartofler på en eller anden måde og stegte grønsager…….

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Oct 5, 2008
  7:06 pm

  Kari

  Det ser rigtig godt ud! Og de der gulerødder må jeg prøve, altså når min ovn dur igen, hvilket forhåbenligt er i morgen.

  KH Kari


 2. Oct 5, 2008
  10:18 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kari!

  Det er ihvert fald ikke sidste gang jeg laver de gulerødder – eller kalvepiccata’en for den sags skyld. Skøn gæstemad – eller bare til en hyggemiddag 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Oct 6, 2008
  5:22 pm

  Bebiane

  den kogebog skal vist tilføjes samlingen 😀

  Det ser som altid rigtig lækkert ud det du laver 🙂

  God ferie til Berlin forresten.

  Knus

  Dorthe, Sorø


 4. Oct 6, 2008
  5:27 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Dorthe!

  Det kan du roligt gøre 🙂 Jeg har også de andre af hans bøger og de er alle gode, jeg synes han laver noget godt mad – som er nemt at gå til….

  Tak, vi glæder os meget 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Oct 11, 2008
  10:36 pm

  QVC

  well this really explains it in simple words.


 6. Oct 29, 2010
  8:05 pm

  Hanne Østerskov

  Tjek vores nye messe ud – Den Bæredygtige Familie, her er det muligt at lave økologisk mad over bål med Den Økologiske Madkaravane.
  Endvidere vil der kunne opleves en masse aktiviteter, konkurrencer og workshops.

  Anders Lund Madsen vil komme og fortælle om hans holdning til klima og miljø, og Jytte Abildstrøm vil med sin sprudlende personlig slå et slag for økologien.

  Alt dette foregår d. 13. – 14. nov. 10-17 i Fredericia Messecenter.

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!