Newyorkerbyheart

Kanel- og vanilie”bullar”………….

Vaniliefyldet, drysset med lidt mel…….

Klar til at komme i ovnen…….

Portionen med kanel…….

Færdigbagte vanilie”bullar”…….

De færdige kanel”bullar…….
I går fik bare rester fra i mandags, kærestens mor var nede og spise. Ikke særlig høflig at invitere gæster til rester, men hun var nu meget glad for at hun slap for at lave mad – og fik hun resten med hjem……..
Det var ellers ikke min mening at lave noget særligt igår, for jeg have en slem hovedpine, men jeg “faldt” alligevel over en opskrift på kanel- og vanilie”bullar”inde på Jubii debatten, som jeg bare blev nødt til at prøve *S* (brugeren hedder “cahm”). Jeg er ikke så vilde med kaneludgaven, tror måske der er for meget kanel i, men vanilie”bullar’erne” (snegle, om I vil) er SUPER gode! Jeg ELSKER vanilie og de er lige mig, så næste gang jeg vil bage en portion KUN med vanilie i – MUMS…….
Kanel- og vanilie”bullar” (snegle), ca. 32 stk.:
130 g smør
5 dl mælk
50 g gær
1 tsk. salt
3/4 dl sukker
ca. 875 g mel
Fyld:
125 g blødt smør
2 x ½ dl rørsukker
2 spsk. kanel
1 spsk. vaniliesukker
Desuden:
1 æg til pensling, let sammenpisket
perlesukker (det havde jeg ikke)
Smelt smørret til dejen og tilsæt mælken, varm op til det bliver håndvarmt. Smuldr gæren i en skål og hæld den lune mælkeblanding over, rør gæren ud. Tilsæt salt, sukker og melet – tilsæt melet lidt ad gangen. Når det er nogenlunde samlet, så hæld det ud på bordet og ælt det til en smidig og blank dej. Måske skal der bruges lidt mere mel, måske lidt mindre. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ½ time. Del det bløde smør i lige store dele. Bland den ene del med ½ dl rørsukker og kanel. Den anden del med ½ dl rørsukker og vanilie. Ælt dejen igennem igen og del den i 2 lige store dele. Rul hver portion ud til en firkant på ca. 25 x 30 cm. Smør en af de 2 smør-blandinger på, drys med ganske lidt mel og rul den stramt sammen fra den lange led. Skær i ca. 1½ cm. tykke skiver og sæt på bageplade (eller evt. i papirmuffinsforme, men det er nu ikke nødvendigt). Gør på samme måde med den anden halvdel af dejen. Lad dem efterhæve, tildækket i ½ time. Pensl med let sammenpisket æg og drys med perlesukker. Bages ved 225 grader i ca. 10 minutter – jeg bager ikke ved varmluft. Lad dem afkøle på bagerist.
Nå, men tøjet er nu ved at være vasket og tasken pakken til vores Berlin tur, som vi tager afsted på i morgen. Vi bliver hentet kl. 06.00 (!!!) – I skal være glad for at I ikke skal se mig på det tidspunkt af døgnet *S* – så vi skal MEGET tidligt op! Hvis der er noget jeg – og min krop – ikke er glad for, så er det at komme tidligt op. Det er heller ikke bare det at jeg skal tidligt op, men når jeg ved at jeg skal, så kan jeg ikke sove om natten. Jeg er så bange for at jeg ikke kommer op og jeg ligger hele tiden og tæller ned hvor mange timer jeg nu kan sove – ikke noget der ligefrem fremmer søvnen…….
Vejrudsigten ser sådan set meget god ud, men for at være på den sikre side, har jeg alligevel pakket tøj til lidt af hvert *S*. Vejret er jo en af de ting som vi ikke kan gøre noget ved, så det eneste der er at gøre, er at forberede sig bedst muligt………
Pga. af Berlin-turen, vil jeg selvfølgelig heller ikke poste indlæg eller besvare mails/kommentarer de næste dage. Jeg er tilbage på “pinden” igen mandag, så skal der nok komme et referat og billeder fra vores tur – som vi glæder os SÅ meget til……..
Kan I nu passe godt på Jer selv og Jeres kære…..

Print Friendly
Tilbage

14 kommentarer


 1. Oct 8, 2008
  12:47 pm

  Eva

  Rigtig god tur til Jer begge!

  Mange hilsner fra Eva


 2. Oct 8, 2008
  12:54 pm

  Angelika

  God tur Birthe. Håber I får noget dejligt vejr dernede.

  Jeg har det på samme måde som dig mht at komme tidligt op. Jeg bryder mig bestemt ikke om det. Derfor er det også rart at mine timer altid ligger tidligt kl. 9.15. Det kan jeg lige klare.

  Hilsner fra Angelika


 3. Oct 8, 2008
  1:02 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Eva!

  Mange tak 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Oct 8, 2008
  1:04 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Angelika!

  Tusinde tak 🙂

  Glad for at høre at jeg ikke er den eneste….

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Oct 8, 2008
  1:17 pm

  Rikke Skovbakke

  Hej Birthe,

  Jeg önsker jer en rigtig dejlig tur. På trods af at jeg nu har boet 5 år i Tyskland har jeg kun været i Berlin i 1 dag. Det var i september 2005, og der så jeg präcis 42,195 km af Berlins gader, og ikke en dyt mere :o) (Det var nu også dejligt at bevise, at jeg kunne gennemföre det marathon, men jeg ville gerne se mere af byen – og shoppe lidt i KaDeWe ikke at forglemme)Ser frem til at læse din beskrivelse af byen.
  KH
  Rikke


 6. Oct 8, 2008
  1:42 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Rikke!

  Hold da op, du har løbet Berlin maraton – hvor er det flot!! 🙂

  Jeg vil gerne i KaDeWe, men er ikke sikker på at kæresten ser det som en nødvendighed 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Oct 8, 2008
  2:24 pm

  Kent og Lita

  Hej
  Uhm, vanille”bullar” lyder som et godt alternativ, når sønnike ikke er vild med kanel.
  Rigtig god tur til Berlin. Håber I får samme gode oplevelse som vi fik.
  Vi vender næsen mod London i næste uge (for jeg ved ikke hvilken gang) vi skal bl.a. i teatret.
  Husk på hvad H.C.Andersen sagde:
  “At rejse, er at leve” 😉
  Hilsen Lita (jakhus)


 8. Oct 8, 2008
  2:34 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lita!

  Jeg er sikker på at han vil kunne lide de vanilie “bullar” de er super gode 🙂

  Vi glæder os til at komme afsted og ikke mindre efter jeg har læst din beretning – tak 🙂

  God tur til Jer også.

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Oct 8, 2008
  9:13 pm

  mona

  Jeg er nok lidt sent på den – men rigtig god tur til Berlin.

  Krydser fingre for godt vejr xxxxx!!

  Mona i Ishøj


 10. Oct 8, 2008
  11:46 pm

  Lene

  Jeg vil også lige ønske jer en god tur til Berlin:o) Jeg har været der en gang, for MANGE år siden, dengang muren stadig eksisterede. Så dengang var man i Vest-Berlin (og Øst-Berlin en enkelt dag) Jeg vil gerne opleve Berlin i dag og opleve forskellen fra dengang, men jeg er jo blevet forelsket i fantastiske Rom, så det trækker også;o)

  Men endnu engang rigtig god tur:o)

  mange hilsener Lene


 11. Oct 11, 2008
  10:14 am

  Marianne's mening

  Jeg kommer alt for sent, men har tænkt på dig ;0)

  Jeg ønsker jer en rigtig dejlig tur til det skønne Berlin!
  Bare det var mig. Berlin er skøn!


 12. Oct 14, 2008
  2:47 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mona!

  Tak 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 13. Oct 14, 2008
  2:48 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  tak 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 14. Oct 14, 2008
  2:48 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lene!

  Rom står altså også rigtig højt på min liste over byer jeg gerne vil til – og jeg havde troet at ville komme der før Berlin – men jeg må sige at Berlin er fed….

  mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!