Newyorkerbyheart

Kylling i stegepose med citron og rosmarin (Isabella Smith), dertil chili-/ahornsirupkartofler med bacon og rosenkålblade……

Kyllingen lægges i stegepose, som lukkes godt og så i ovnen…….

Kartofler steges med bacon……

Rosenkålsblade tilsættes…….

Den færdige kylling, klar til at blive skåret ud……

Partere og klar til servering…….

Aftenens tallerken……

I dag stod menuen på kylling i stegepose med rosmarin og citron (opskrift fra Isabella Smith), dertil fik vi stegte kartofler med chili, ahornsirup og rosenkålsblade og skysauce = MUMS!!! Hold da op hvor smagte det GODT, så I kan godt komme ud og købe stegeposer *S* Jeg har aldrig før tilberedt noget i stegepose, men lige netop den opskrift har altid været på “to-do” liste lige siden jeg så hende lave det på TV engang for mange år siden. Nu fik jeg det endelig lavet og med stor SUCCES. Skyen fra stegeposen blev brugt til den skønneste sauce og chili-/ahornsirupkartoflerne med rosenkål blev også SUPER lækre. God måde at spise rosenkål på og så er de meget mere lækre, når bladene pilles af enkeltvis – selvom det tager LANG tid…….

Kylling i stegepose med rosmarin og citron (Isabella Smith), 4 pers.:

1 god kylling, skyllet, renset og duppet tør

1 usprøjtet citron

friske rosmarinkviste

ca. 50 g smør

groft salt, friskkværnet peber

1 grønsagsbouillontern

1 stegepose

Når kyllingen skyllet, renset og duppet tør, krydres den udenpå og indeni med groft salt og friskkværnet peber (nu kan den godt lægges i stegepose). Stop citronen op i numsen på kyllingen. Bland hakket rosmarinnåle – gem et par hele kviste – og bland dem med smørret. Riv bouillonternen over kyllingen, fordel smørklatter med rosmarin i og stik et par kviste ned ved lår og vinger. Luk stegeposen godt, prik et par huller i den foroven, læg den i et ovnfast fad og sæt i ovnen ved 200 grader i 1 time (måske lidt mere hvis det er en meget stor kylling). Tag fadet ud og løft forsigtigt posen over på et skærebræt – PAS PÅ DEN ER MEGET VARM! – klip et hul i det ene hjørne og hæld skyen gennem en sigte over i en gryde. Klip posen op og lad den trække mens saucen laves. Når saucen er klar til servering, parteres kyllingen og serveres.

Skysauce:

Skum skyen fra kyllingen for fedt og kog den op. Tilsæt 1½ spsk. creme fraiche 38% pisk det ud. Jævn den evt. lidt, smag til, kom kulør i og server.

Chili-/ahornkartofler med bacon og rosenkålblade:

passende mængde kartofler i grove stykker

salt, friskkværnet peber

Sweet Heat BBQ (fra Santa Maria) – eller anden chilipulver

lidt ahornsirup, ca. 1 spsk.

1 bakke rosenkål

1 pakke bacon i skiver

smør + olivenolie til stegning

Skyl rosenkål godt og fjern de blade der er grimme. Skær lidt af stokken forneden og del den op i blade – det kan godt være svært med det inderste, måske det kan bruges til suppe eller noget andet. Forkog kartoflerne til de er næsten møre, damp dem tørre. Kom lidt smør og lidt olivenolie i en gryde med bred bund eller en sauterpande. Klip bacon i stykker og svits det let, skru ned for varmen og kom kartoflerne i. Lad dem stege og brune lidt til de er helt møre. Krydr med chilipulver og rør godt rundt. Tilsæt rosenkålbladene og vend rundt til de falder lidt sammen. Hæld lidt ahornsirup ud over og rør rundt så det er godt fordelt og karamelisere lidt. Smag til med salt og friskkværnet peber, server.

Jeg skal lige love for at der er delte meninger om Hr. Kasper Bech Holten’s brud med hans nu – desværre afdøde ekskone – Kamilla Bech Holten RIP. Ligegyldig hvordan og hvorledes, så må manden jo være i sorg og ked af det, ingen ønsker jo en 36-årig død og slet ikke på den tragiske måde som det skete med Kamilla. Hvem husker ikke hendes udsendelser fra “Den store klassefest” hvor jeg grinede lige meget hver gang hun skreg, inden den store eksamen *S* Jeg kan jo også huske hende fra hendes tidlige ungdomsudsendelser på DR. Det er tragisk, uretfærdigt og uforståligt når sådan et ungt, livsglad, charmerende og godt menneske skal miste livet – men det hjælper jo ikke noget at klandre Hr. Bech Holten. Hvad der er sandt og hvad der er falsk er der jo nok ikke så mange andre end Kamilla og Kasper der ved, så måske manden bare skal have lidt fred? Der er jo – desværre – ikke noget af det der bringer Kamilla Bech Holten tilbage til denne verden……..

Jeg synes ikke rigtig at energien og modet er vendt tilbage endnu. I morgens formelig kravlede jeg ud af sengen og det tog lidt tid, inden kroppen fungerede nogenlunde tilfredsstillende. Men jeg prøver, jeg holder mig i gang så godt jeg kan. Jeg tror at det er på tide at komme op til lægen og få en snak om mine smertestillende piller, måske der skal noget andet til…..

Jeg vil nødig lyde så ynkelig, men på den anden side så plejer jeg jo også at fortælle Jer hvad der sker i mit liv – og lige nu fylder det helt vildt. Jeg er jo selvfølgelig vant til at det gør ondt, men det er lidt på en anden måde synes jeg, meget mere intensivt end jeg har haft længe. Det føles som om jeg bliver spist op indefra, som om der sidder små gnavere i alle mine knogler og tygger sig igennem, det brænder og skærer alle steder. Smertestillende piller er jo en del af min hverdag, men måske der findes et andet mærke jeg kan prøve eller noget, et eller andet må der ske!! Det forbisterede og frustrerende ved at have en kronisk sygdom er jo at det ikke sådan lige går over, som en gang influenza. Det er en del af min dag hele tiden, i større eller mindre grad, lige nu er det altså større…..

I morgen står den på rester og lørdag vender jeg tilbage med kalvekoteletter med kaperssauce…..

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Oct 3, 2008
  12:03 am

  Lene

  Jeg har også funderet over, hvorfor mange mennesker kater sig over Kasper Bech Holten, som var han “den store stygge ulv”, at forlade Kamilla midt i hendes kamp mod kræften. Som du skriver, så ved kun de to, hvad grunden til dette er, og hvorfor han ikke kunne være ved hendes side tiden ud. Jeg tror, at når noget så umiddelbart meningsløst sker, at en 36-årig kvinde(som de fleste føler de kender og synes om) dør af cancer,så føler mennesker sig nogle gange så magtesløse og frustrerede, at de har brug for at blive vrede på nogen eller noget. Det kunne være Gud, samfundet eller noget helt tredje, og i dette tilfælde så Kamillas eksmand Kasper. At forlade hende midt i sygdommen virker jo udefra set ufølsomt og ondt, og så er det nærliggende at blive vred på ham og hænge ham ud, når man har svært ved at rumme, at Kamilla ikke er mere…. sådan tænker jeg det hænger sammen. Jeg føler ligeså meget med Kasper som med Kamillas familie, for jeg er sikker på, at også han er dybt berørt og i sorg….

  Så vil jeg lige sende dig gode tanker, Birthe, med hensyn til dine problemer med at komme helbredsmæssigt mere ovenpå.Det må være utroligt frustrende for dig til tider, at have det sådan, jeg er imponeret over, hvor vedholdende du er i at holde dig selv igang på trods af det.Jeg håber det snart føles bedre for dig:o)

  mange hilsener Lene


 2. Oct 3, 2008
  10:16 am

  Anette

  Hej Birthe,

  Jeg maa se om jeg kan finde saadan nogen stegeposer hernede, for den opskrift lyder bare alletiders, og det er praktisk med stegeposen, for saa er der ikke alt det snidder og snask i bradepanden !!

  Det goer mig meget ondt at hoere at du ikke rigtig kan komme ovenpaa igen… Jeg er som Lene altid imponeret over det du overkommer, at du har alle dine gode idéer til middage, de boeger du laeser, din gymnastik og tennis osv osv… Tanken om at det “oven i keobet” er en kronisk sygdom, goer ikke tingene nemmere, og jeg kan godt forstaa at du til tider gaar ned med flaget… du er jo “kun” et menneske – men et utrolig staerkt menneske. jeg tror det er en god idé at tale med din laege om det, – haaber han/hun er “ordenlig” og forstaar og accepterer din sygdom, saa du kan blive hjulpet videre og “be round and about” hurtigt igen !!

  Eiffgeltaarnet hilser dig, og sender dig en masse gode og varme tanker – det er lidt hoejere end mig, saa jeg haaber de gaar lige igennem og giver dig lidt energi og overskud…

  mange hilsner,
  Anette


 3. Oct 3, 2008
  10:37 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lene!

  Jeg tror at du har ret i dine betragtninger, det er frustration! Jeg synes jo bare, at det gør jo hverken fra eller til – men det er bare mig, jeg har lidt svært ved at forstå andre menneskers indblanding 🙂

  Tak for dine søde ord, jeg håber at jeg snart kommer ovenpå! Denne tilstand er ret træls 🙂

  God weekend.

  mange hilsner
  Birthe


 4. Oct 3, 2008
  10:38 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anette!

  Ellers siger du bare til, så skal jeg gerne sende nogen ned til dig 😀
  Den opskrift er SÅ lækker, den må du prøve….

  Tak, jeg må håbe at Eiffeltårnet er højt nok, guderne skal vide at jeg kunne bruge energi og overskud 🙂

  God weekend.

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!