Newyorkerbyheart

Laks med middelhavssmag fra “Fastfood med god samvittighed” af Gordon Ramsay……

Bogen “Fastfood med god samvittighed” af Gordon Ramsay (Lindhardt & Ringhof)…….

Soltørrettomat med basilikum, et stykke hvidløg og en sort oliven……..

Klar til at komme i ovnen og blive bagt……

Aftenens pastaret……..

Den færdige laks…….

Aftenens tallerken……..

I dag har vi fået laks med middelhavssmag fra bogen “Fastfood med god samvittighed” af Gordon Ramsay (Lindhardt & Ringhof) – og jeg kan kun ANBEFALE Jer at lave det, det smagte SUPER godt! Den lille “pakke” med soltørrede tomat, hvidløg, basilikum og oliven gav en rigtig lækker smag til laksen – og noget helt andet end vi ellers plejer at få. Prøv om I kan få fat i et stykke laks der er godt tykt, dem jeg havde var lige tynde nok og det var lidt svært at få “pakkerne” til at sidde fast. Jeg har heller en æbleudstikker til at lave huller med, så jeg måtte improvisere og brugte skaftet af ostehøvlen, som nok ikke lige havde den rigtige størrelse. Men lige meget hvad, så var smagen FANTASTISK – og så var det jo nemt at lave…….

I bogen serverer han en tomatsalat til laksen og brød, men da jeg ved at kæresten ikke er så vild med tomatsalat og jeg synes at han skulle have noget med lidt mere “substans” i, lavede jeg en lækker pasta”salat” til. Det er en variation af denne og den vækker altid glæde, fordi den er SÅ velsmagende og så er den let at lave. Jeg kan kun anbefale Jer, at bruge noget godt pasta når I laver den…..

Laks med middelhavssmag, 4 pers.: (“Fastfood med god samvittighed” af Gordon Ramsey, Lindhardt & Ringhof):

4 laksefileter af ca. 200 g, uden skind

50 g soltørrede tomater i olie, halveres hvis de er store

1 håndfuld basilikumblade

50 g gode sorte oliven, uden sten

3 store fed hvidløg i skiver

havsalt, friskkværnet peber

olivenolie til at stænke med

Forvarm ovnen til 200 grader. Læg laksefileterne på et skærebræt med skindsiden nedad. Brug en æbleudstikker til at lave 6 små huller i hver filet. Bred de soltørrede tomater ud og læg et basilikumblad, en oliven og en skive hvidløg på hver. Ruld dem sammen og stik dem ned i hullerne i laksen. Krydr med salt og friskkværnet peber. Læg laksefileterne i et letsmurt bradepane og stænk med olivenolie. Bag dem i 5-8 minutter, til de er næsten gennemstegte – den tykkestedel af kødet føles lidt eftergivende, når man trykkerpå det. Anret på et varmt fad.

Spaghetti “salat” med friske tomater, hvidløg, oliven og parmesanost:

god spaghetti i passende mængde (jeg bruger en blanding af fuldkornspasta og alm. pasta)

sorte oliven i skiver

1-2 fed hvidløg, finthakket

1 bakke af de bedste, aromatiske tomater (gerne på stilk) som kan findes, skåret i tern

revet citronskal af 1 citron

frisk basilikum, hakket

ca. ½ dl. god olivenolie

frisk, revet parmesanost

flagesalt, friskkværnet peber

Kog spaghetti’en al dente i rigeligt, godt saltet vand. Vend den i de andre ingredienser som er gjort klar og blandet i en skål. Bland det hele godt sammen, så olien lægger sig om spaghetti’en. Server straks. Kan bruges til al muligt forskelligt, men kan også sagtens spises som selvstændig ret, evt. med et stykke godt brød til.

Nu mærkes det rigtigt at vinteren er på vej, mørket falder tidligere og tidligere – så det er tid til at tænde masser af stearinlys og finde de skønne plaid’er frem – hver årstid, sin charme…….

Når jeg sidder og kigger i reklamer og ser alle de lækre og flotte sko og støvler der er, så fatter jeg ikke hvordan jeg har kunnet holde ud at presse min fødder ned i spidse og høj sko/støvler. Da jeg var ung og da jeg var på arbejdsmarkedet var det de mest utrolige ting jeg bød mine fødder. I dag går jeg kun i Crocs i forskellige modeller, Teva sandaler eller Birkenstock. Det er kun hvis jeg skal til stor fest, at jeg svinger mig op til at tage sko med en hæl på (men de har helst runde snuder i stedet for spidse) og jeg har altid skiftesko med. Jeg har godt nok også købt mig et par støvler, men de er med runde snuder og plads til fødderne og har kun ca. 2 cm. hæl – det er hvad jeg kan svinge mig op til *S* At få fibromyalgi og være tvunget til at gå i mere “fornuftig” fodtøj er måske en af de MEGET få gode ting der er fulgt med sygdommen – jeg tror at mine fødder takker mig for det………

Jeg synes at julen kommer tidligere og tidligere for hvert år. Altså, jeg ved godt at den stadig falder den 24. december – men der er som om butikkerne pynte op tidligere og tidligere. Sankt Hans er nærmest kun lige overstået inden aviser begynder at reklamere med årets julefrokost – og allerede der er jeg ved at få det dårligt og brække mig *S*. Dem af Jer der har fulgt mig længe ved jo hvordan jeg har det med julen, det er bestemt IKKE noget jeg ser frem til og selvom det kun er kærestens familie vi skal tilgodese, så kan det give rigeligt med problemer og ballade endda. Hvorfor er det mange gange sådan i familier??? Jeg ville bare ønske at jeg kunne tage til et øde sted og grave mig ned indtil det hele er overstået – måske et sted med et lille palmetræ eller “et sted” i Andover, NH!!

I morgen står menuen på en gryderet…..

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Oct 28, 2008
  8:39 pm

  Lars

  Gordon Ramsay er altid mand for en let og lækker ret, med rimeligt få ingredienser.

  Måske var bogen en god ide, når man arbejder længe, skynder sig hen efter ungerne (og det er allerede mørkt), og så liige skal bikse aftensmad sammen, før de små ulveunger går alt for meget amok.

  Hvis det ikke var fordi min hylde af kogebøger i forvejen bugnede, så var den allerede købt hjem.

  Nå, men den kan da i det mindste komme på ønskesedlen til Jul. 😉


 2. Oct 28, 2008
  9:11 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lars!

  Jeg er vild med din side! 🙂

  Ja, Gordon Ramsay er god og laver noget vildt lækkert med, jeg er vild med denne kogeboge (og jeg har også noget nær en million i forevejen *S*), vil også anbefale Nigella’s “Nigella Ekspres”, der er altså også noget virkelig LÆKKERT mad i….

  mange hilsner
  Birthe


 3. Oct 28, 2008
  9:11 pm

  Anonymous

  Kære Birthe
  Uuuh hvor jeg kender det med julen! Jeg har ellers altid syntes, at jeg levede i en skøn kernefamilie, men efter jeg begyndte at fejre jul med kærestens familie, gik det ligesom op for mig, hvordan det også kan være! Deres jul er SÅ afslappet – der er virkelig ingen som er sure eller stresset, og så tænker jeg på, hvordan vi i min familie kan skændes om de mest latterlige ting (altså endda om menuen!)
  Jeg har så besluttet, at jeg vil have det rart i julen og fejrer derfor jul hos min kærestes familie på 3. år. Når jeg er der, har jeg det ligesom jeg kunne forestille mig at du har det hos din familie i USA. Fred – på den fede måde 🙂

  Uhm den Ramsay bog står nu øverst på min ønskeseddel!

  Mange hilsner fra

  Anja


 4. Oct 28, 2008
  9:28 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anja!

  Godt for dig at du har truffet det valg, det er godt gået!

  Du har nemlig helt ret: fred på den fede måde er hvad hører julen til – og gid skulle være sammen med min Mama og restena af min familie….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!