Newyorkerbyheart

Laksefrikadeller med grov remoulade og smørvendte kartofler…….

Groftskårne grønsager til remouladen……

Den færdige, grove remoulade…….

Laksefarsen…….

……sættes på i “klatter ” på panden……

……gyldne og lækre……

Smørvendte kartofler med dild……..

Aftenens tallerken…….

I aften har vi fået laksefrikadeller med smørvendte kartofler og grov remoulade, SKØN menu *S*

Kæresten var ikke så vild med den grove remoulade – han er altså mest til den “normale” remoulade. Enten er det jeg laver for surt, smager ikke rigtig eller har for store klumper i – så et det godt altid at han kan ty til den gode gamle *S*…….

Laksefrikadeller, 6 stk.:

4 laksefileter uden skind

1 god tsk. sød sennep

1 løg, meget finthakket

1 bdt. dild, finthakket

1 æg

1 god spsk. mel

1 tsk. paprika

ca. 1 spsk. citronsaft

salt, friskkværnet peber

smør + olie til stegning

Laksefileterne hakkes fint med en skarp kniv og blandes så med de øvrige ingredienser, det hele røres godt sammen. Smør og olie opvarmes på en pande og “farsen” sættes på i klatter. Stege gyldne og vendes forsigtigt – steges ca. 3-4 minutter på hver side – eller til de netop er gennemstegte.

Grov remoulade, 4 pers.:

1 lille blomkål

3 gulerødder

1 løg

1 god dl creme fraiche

1 tsk. sød sennep

1 tsk. dijonssennep

1 tsk. karry

1 bdt. dild, hakket

1 tsk. eddike

salt, friskkværnet peber

Skær blomkål, gulerødder og løg i nogenlunde lige store stykker, så de skal koge i lige lang tid. Kog dem i letsaltet vand til de er næsten møre, men stadig har lidt bid. Hæld vandet fra og lad dem køle helt af. Skær dem i mindre, men stadig lidt grove stykker, som kommes i en skål. Bland ingredienserne til dressingen sammen, vend den sammen med grønsagerne og smag den så til.

Smørvendte kartofler:

passende mængde kartofler

lidt dild, hakket

en klat smør

Kartoflerne koges helt almindeligt i letsaltet vand. Vandet hældes fra og de dampes tørre over den endnu varme kogeplade, mens gryden rystes af og til, så de ikke brænder fast på bunden. Kom en klat smør ned til de varme kartofler, sammen med hakket dild. Læg låget på og lad den stå til smørret er smeltet, vend dem forsigtigt rundt med en ske elller ryst dem, så smørret fordeles på kartoflerne. Kan serveres til mange forskellige ting og dilden kan skiftes ud med andre krydderurter.

Jeg prøver på at komme mig efter vores skønne tur til Berlin, men det vil tage mig nogle dage endnu. Det var en hård tur og jeg kan mærke på min krop, at den er kørt ret langt ned – det viser sig bl. a. også ved, at jeg får sår ved munden (jeg ved det ikke særlig lækkert at læse om *S*). Det er dog ikke desto mindre et stensikkert tegn på, at mit immunforsvar er helt i bund og nu skal jeg passe på mig selv! Nogle gange “hører” jeg efter kroppen og andre gange ikke, men denne gang kan jeg mærke, at jeg skal høre efter *S*. Jeg ville dog ikke for noget, have undværet den tur og de “anstrengelser” vi kastede os ud i, det har været det hele værd og jeg har jo tiden til at gå og komme til hægterne igen.

Det er helt underligt at skulle til at lave mad igen og selvom jeg elsker at lave mad, så sætter jeg virkelig pris på at få lidt fri engang imellem *S* Jeg ville heller ikke have orket at lave mad om aftenen, når vi kom trætte hjem efter dagens oplevelser……..

Bøger:

Jeg er blevet færdig med “Det ultimative våben” af Chris Ryan og jeg synes virkelig at det var en god og spændende bog, som hans bøger altid er. Selvom jeg måske nok nogenlunde ved hvordan det ender, så er jeg lige godt underholdt hver gang jeg læser en af hans bøger *S*. Jeg er nu gået i gang med “Kennedys hjerne” af Henning Mankell. Jeg har ikke læst så meget endnu, men det jeg har læst er godt, så jeg er overbevist om at den holder standarden fra hans andre bøger og jeg glæder mig til, at læse mere i den.

I morgen står menuen på braiseret oksebov…….

Print Friendly
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!