Newyorkerbyheart

Salat med rosenkål og saltede mandler…..

25 oktober , 2008 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Salater - Tags: , , ,

Bacon og champignon svitses……

Løg, hvidløg, rosenkål, squash og sukkerærter svitses med……..

Den færdige salat…….

I aften har vi haft gæster, vores gamle nabo og hende nye kæreste, hvor var det dejligt at se hende igen. Vi har længe skullet have haft dem inviteret, men har ikke haft tid og har haft svært ved at tage os sammen – nu fik vi det endelig gjort – og det var SÅ hyggeligt. Hun har lang tid haft en hård periode – og selvom jeg har det med at have ondt af mig selv *S* – så har hun altså haft det værre! Nu ser det endelig ud til at det er vendt og lykken igen tilsmiler hende. Hun har fået en sød kæreste og hun ligner sit gamle jeg igen, det er SÅ dejligt at se. Det gør mig glad og varm om hjertet…….

Menu’en i aften stod på hvidløgsmarineret flanksteak, ovnbagte kartofler med sesam og italiensk krydderi, bearnaise sauce og en lækker (selvkomponeret) salat med bl. a. rosenkål og salte mandler. Desserten var Tiramisu, som igen vakte begejstring (og vi har heldigvis også lidt til imorgen *S*).

Salat med rosenkål og salte mandler, 4 pers.:

1 bakke rosenkål

1 pakke bacon i skiver

½ squash i tern

½ bakke sukkerærter, halveret

2 fed hvidløg, finthakket

1 rødløg i tynde skiver

250 g champignon i skiver

1 håndfuld mandler, smuttet

1 frisk, rød chili uden kerner, finthakket

flagesalt, friskkværnet peber

Smut mandlerne og steg dem i ganske lidt olivenolie på en pande, til de bliver gyldne. Drys med flagesalt og stil dem til side. Skyl rosenkål godt, skær den nederste stok af og pil så bladene af en for en – det tager LANG tid og er HÅRDT for fingrene – men det er det hele værd. Den inderste “hårde” kerne, som nærmest er umulig at dele i blade, snittet tyndt og fint. Klip bacon i stykker og steg dem i en sauterpande eller på en stor pande. Tilsæt champignon og lad dem svitse med, til al væden er fordampet. Tilsæt løg og hvidløg, lad dem svitse til de bliver bløde, men de skal ikke tage farve. Hæld lidt olivnolie ved og kom så rosenkål på, lad dem svitse til de bliver lidt bløde i det, men stadig har lidt bid (2-3 minutters tid), krydr med flagesalt og friskkværnet peber. Kom squash og sukkerærter ved og lad dem varme igennem. Tag blandingen fra varmen og smag den til. Hæld den i et lavt fad og pynt med finthakket chili og de salte, hele mandler. Serveres lun.

Bøger:

Jeg er begyndt på “Frederik – Kronpris af Danmark” af Karin Palshøj og Gitte Redder, som er blevet til igennem en række interviews med Kronprinsen, Kronprinsesse Mary, Prins Joachim. Jeg må sige at jeg allerede er fanget og synes at den er vældig interessant. Der er også nogle skønne billeder i, bl. a. billeder fra Kronprinsens eget fotoalbum. Det tegner til at være en rigtig god bog og jeg glæder mig til at læse videre.
Jeg har desuden købt en stribe nye bøger (der skal jo “lidt” nyt til engang imellem, bare så jeg er helt sikker på at boghylderne ikke kommer til at stå tomme *S*). Jeg har købt: “Dødebogen” af Patricia Cornwell, “Mærsk-McKinney Møller” (den første bog hvor han selv medvirker og også hans nære omgangskreds og familie), “Himmeløje” af Arne Dahl, “På udkig efter Hemingway” af Leif Davidsen, “I krydsild” af Andy McNab og “Dronningeofret” af Hanne-Vibeke Holst. Jeg glæder mig til dem alle, men især til Leif Davidsen og bogen om – og med – Mærsk…….

Kærestens mor kom så “tilfældigvis” lige uanmeldt forbi igen i dag, kl. 17.30, lige midt i klargøringen til vores gæster – AAARGGGGGHH!!!! Jeg havde lyst til at SKRIGE – det er så 4. gang vi ser hende i denne uge!!! Hun ville bare lige fortælle at hun ikke er hjemme i morgen (så med lidt held ser vi hende da så ikke der *S*). Hvem har sagt at familie er nem????? *S*

I morgen spiser vi rester, men jeg vender tilbage igen på mandag – hav en god søndag – og blæs nu ikke helt væk……..

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Oct 26, 2008
  6:41 pm

  Louise

  Hej Birthe,

  Jeg håber, at du vil læse mit lille indlæg om “Dødebogen” når du selv har læst den, endelig ikke før 😉

  http://bogsider.blogspot.com/2008/01/book-of-dead-af-patricia-cornwell.html

  Hav en herlig aften! Her blæser det ikke så meget, men det har øset ned hele dagen, og jeg er bøvlet i hovedet af det der med sommertid – har det altid sådan lidt jet-lag agtigt.

  KH


 2. Oct 26, 2008
  8:26 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Bogsider!

  Sådan har jeg det også – altså jetlags-agtigt! Min krop kan slet ikke finde ud af det…..

  jeg skal nok gå ind og læse det, når jeg har fået læst bogen – tak 🙂

  mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!