Newyorkerbyheart

Speltwraps med kylling og sprøde grønsager i hoisinsauce (Spis Bedre nr. 11/08)…….

30 oktober , 2008 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Diverse - Tags: , , ,

Dejen til speltpandekagerne………

…..og den færdige pandekage…….

Grønsagsfyldet……..

Stegte champignon og sukkerærter, som tilbehør………

Stegt kylling vendt i hoisinsauce……..


Aftenens tallerken………

I aften har vi fået noget jeg har glædet mig til, lige siden jeg fik det seneste udgave af Spis Bedre bladet ind af døren: Speltwraps med kylling og sprøde grønsager i hoisinsauce (Spis Bedre nr. 11/08) – og det levede FULDT op til forventningerne!! – så bare kom igang med at lave dem *S*.
Det er jo ingen hemmelighed at jeg er helt vild med Pekingpandekager med and, som jeg har lavet ofte – og dette smager lidt hen i den retning……

Jeg synes jo at hoisinsauce er en fantastisk opfindelse og er helt vild med den lidt specielle smag, desværre har jeg bare så svært ved at få fat i det. Der er ikke så mange asiatiske butikker her omkring hvor jeg bor og jeg har endnu ikke fundet det i supermarkeder i nærheden. Jeg plejer at købe det ved Shop Asia, det er lidt dyrt, men jeg køber et par glas ad gangen…….

Jeg synes at and er lidt mere smagfuld og kraftig i smagen, men kylling er nu en ok erstatning og jeg er ikke i tvivl om at disse wraps (speltpandekagere) er sundere end dem der hører til Pekingpandekager med and.
De mætter virkelig godt og har en god smag.

Der stod i opskriften at der gav 6 stk., men jeg fik nu 8 ud af den portion dej……

Speltwraps med kylling og sprøde grønsager i hoisinsauce, 4 pers. (Spis Bedre nr. 11/08):

Speltwraps:

2 dl groft speltmel

2 dl hvedemel

2 tsk. salt

2 æg

2 dl hvidtøl

1½-2 dl vand

1 spsk. olivenolie

Desuden:

2 kyllingebrystfileter

salt, friskkværnet peber

1 spsk. olivenolie

2 spsk. + ekstra hoisinsauce

½ agurk

2 gulerødder

2 porrer

Kom speltmel, hvedemel og salt i en skål, bland det sammen. Pisk æg og øl i, tilsæt derefter vand til det har en passende konsistens. Pisk dejen glat og ensartet. Tilsæt tilsæt olie og pisk det i dejen. Bag på en slip-let pande som almindelige pandekager. Skær kyllingebrystfileterne i tynde strimler, varm olie op på en pande og steg dem i ca. 5 minutter til de er gennemstegte, krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt 2 spsk. hoisinsauce og vend det sammen med kyllingestrimlerne, tag det af varmen. Skær agurk, gulerødder og porre i tynde strimler. Smør speltwraps med ekstra hoisinsauce og fordel grønsager og kylling på dem, rul dem sammen og NYD!

Jeg svitsede nogle champignon til og da de var svitset og væden fordampet, tilsatte jeg sukkerærter. Krydrede med lidt salt, friskkværnet peber og wasabi-/sesamekrydderi fra Santa Maria

Bøger:

Jeg er blevet færdig med “Frederik – Kronprins af Danmark” af Karin Palshøj og Gitte Redder. Jeg synes at det var en ok bog, som gav et godt – all-round billed – af vores Kronprins. Der er mange fine billeder – også billeder der ikke er set før og den giver et billed af en Kronprins der hviler i sig selv og har fundet den indre ro.

Jeg er nu startet på “Dødebogen” af Patricia Cornwell og jeg synes at af det jeg har læst (og det er endnu ikke så meget), så er jeg godt tilfreds. Jeg har indtil nu læst alle hendes bøger om retsmedicineren Kay Scarpetta. De første bøger slugte jeg råt og var helt VILD med hende og hendes skrivestil. Så blev det altså lidt for mærkeligt for mig, med et mærkeligt person galleri og det var som om det ikke rigtig flød for hende – lidt som om at hun skrev, bare fordi hun skulle og ikke fordi hun nød det længere! Men jeg synes, at det jeg indtryk jeg fik af bogen igår, er at hun er lidt tilbage i den gamle stil – om det kommer til at holde helt stik ved jeg ikke endnu………

Endnu en weekend venter snart om hjørnet – ikke at det er den store forskel for mig – men det er jo dejligt at kæresten er hjemme ved prinsessen og mig. Jeg ved dog ikke om han er hjemme hele weekenden, for han snakkede lidt om i dag, at han måske skal arbejde lidt. Der er ikke noget på programmet for mig, jeg skal bare slappe af – jeg kæmper stadig en ulige kamp med trætheden i krop og sind – håber snart at komme ud på den anden side……..

Jeg har fået købt et par julegaver til familien i USA, så nu skal jeg have lavet en pakke og få den sendt afsted. Med lidt held, når den så frem i rette tid.

I morgen står den på rester fra i dag, men jeg vender tilbage på lørdag med en nem udgave af bøf Stroganoff og rodfrugtmos…….

Print Friendly
Tilbage

13 kommentarer


 1. Oct 31, 2008
  1:33 am

  Christiane

  Mums! Jeg gleder meg til å prøve ut hoisinkylling og speltpannekaker-oppskriften! kanskje utbenede kyllinglår gir litt kraftigere smak enn kyllingbryst?
  Jeg har nettopp kjøpt santa maria wasabi sesame krydder, jeg likte smaken veldig godt, spesielt til fisk!


 2. Oct 31, 2008
  8:21 am

  Anonymous

  Skøøøøn mad du laver.
  Jeg har netop været på nettet i dag. Har bestilt 5 glas hoisinsauce, prisen er rimelig. Er MEGET spændt på at bruge det.
  Det er altid en stor fornøjelse at læse din blog.
  Håber du får en god dag – knuz til den dejlige prinsesse:-)
  Charlotte


 3. Oct 31, 2008
  10:57 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Christiane!

  Det smagte godt og ja, det kan godt være at udbenene kyllingelår vil give mere smag – god ide!

  ja fisk og wasabi/sesamekrydderi er SUPER godt sammen, men det kan bruges til næsten alt…..

  God weekend.

  mange hilsner
  Birthe


 4. Oct 31, 2008
  10:58 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte!

  Hold da op, så har du da hoisinsauce til de næste mange år – eller det afhænger selvfølgelig af om du bliver glad for det 🙂 Har du købt det på Shop Asia?

  Tak for rosen!
  God weekend.

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Oct 31, 2008
  12:00 pm

  Anonymous

  Hej Birthe.

  Ja, jeg har købt det på Shop Asia:-)

  Jeg er som sagt meget betaget over din blog. Samtidig er jeg enorm nysgerrig, da du for mig har MANGE STORE kvaliteter. Jeg har et par gange observeret at du omtaler (jeg tror det er dine fødselsdage) du frygter, måske husker jeg forkert? Du skriver et par steder at det har du omtalt før (alltså det du har været igennem). Hvor på blokken kan jeg læse om det? Håber du ikke bliver vred på mig, men jeg meget spændt på om jeg kan læse mere “om dit liv”.
  Kærligste hilsner til dig, din søde kæreste samt prinsessen.
  Charlotte


 6. Oct 31, 2008
  12:10 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte!

  Jeg bliver skam ikke vred, det er jo ingen hemmelighed, idet jeg har skrevet om det flere gange herinde 🙂
  Det er alt sammen samlet her: http://newyorkerbyheart.blogspot.com/search/label/Om%20mig

  både min barndon og min sygdom – der er ca. 54 indlæg tror jeg, men du kan jo læse det når du gider 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Oct 31, 2008
  7:43 pm

  Alice M

  BONUS INFO:

  FØTEX har Hoisinsause 🙂
  Selv min lille mini snollede føtex i fredericia midtby har det – tror ikke jeg har været i en føtex hvor jeg ikke har set det. Det er fra “Blue Dragon” mærket og plejer at stå der hvor sushi ris og andre asiatiske ting er klemt sammen på en hylde..

  🙂

  Har stjålet din opskrift på pandekager til peking-duck. Savner virkelig den ret – har fået den en gang i london – siden vi var i Beijing for 3 år siden. Uhm hvor jeg glæder mig.


 8. Nov 1, 2008
  4:27 pm

  Alice M

  Og mere info:

  Hoisinsause er på tilbud i kvickly til 15 kr 😉


 9. Nov 1, 2008
  4:41 pm

  Louise

  Det ser ud som om jeg må prøve denne interessante hoisin-sauce 🙂 Kan rigtig godt lide asiatisk mad, så hvis det er på tilbud rundt omkring, må jeg lige kigge efter det næste gang jeg er i Føtex.

  Birthe, jeg glæder mig virkelig til at høre, hvad du synes om Dødebogen….

  Knus & god bedring (så på FB at du var dårlig!)


 10. Nov 1, 2008
  9:25 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Alice M!

  Allerførst: velkommen til, jeg synes ikke at jeg har set dig herinde før. Jeg er glad for at du giver dig til kende 🙂

  Jeg håber at du vil kunne lide den udgave af pekingpandekager, som jeg har lavet. Jeg synes selv de er gode, men jeg har jo heller ikke prøvet “the real deal”….

  Tak, for tippet med hoisinsauce! Opdagede også lige i går at Kvickly havde det – til kr. 15,- så jeg købte straks nogle glas 🙂


 11. Nov 1, 2008
  9:27 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Bogsider!

  Hvis ikke du har prøvet det før, så må du prøve det. Jeg synes at det er SÅ godt!. Har I ikke været på Yan’s Wok og fået deres “andepandekager?

  Jeg er desværre ikke nået så langt i bogen, idet – som du har set – jeg er blevet syg, men jeg synes at det jeg har læst er godt. Ihvert fald bedre end de sidste par stykker, som jeg synes var noget tvivlsomme…

  Mange hilsner
  Birthe


 12. Nov 1, 2008
  9:43 pm

  Marianne's mening

  Kay Scarpetta har jeg også læst og nyder den makabre fortælling der er i bøgerne :0)

  Jeg læste lige øverst, at du har bestilt hos Isabella. Tror også jeg snart skal have lidt derfra ;0)

  God weekend :0)


 13. Nov 1, 2008
  10:04 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Ja, hun udelader ihvert fald ikke noget når hun beskriver retsmedicinerens lod her i livet *S*

  Jeg fik nogle lækre ting hos Isabella’s (du kan læse mere om det i dagens indlæg) – især det mandelcreme – hvis du kan lide marcipan – er HIMMELSK!!

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!