Newyorkerbyheart

Suppe med oksekød og grønsager, dertil gulerodsciabatta (Spis Bedre nr. 10/08)……..


Den hævede dej bredes ud……..

Klar til 2. gang hævning…….

Færdigbagte og til afkøling…….

Sådan ser de ud når de skæres ud…….

Hakket oksekød, løg, hvidløg og champignon svitses…….

Den færdige suppe tilsat forårsløg…….

Aftenens tallerken…….

I dag stod menuen på suppe med hakket oksekød, grønsager og kold ris, dertil gulerodsciabatta fra Spis Bedre nr. 10/08), det smagte dejligt og er MEGET mættende……..

Suppen er en som jeg har lavet i en del år og den kan varieres i en uendelighed: der kan bruges de grønsager der haves/som man kan lide, der kan bruges kyllingekød i strimler i stedet for, der kan bruges forskellige krydderier osv. Suppen serveres med kogte, kolde ris.

Suppe med hakket oksekød og grønsager:

450 g hakket oksekød, magert

3 fed hvidløg, finthakket

1 løg i halve, tynde ringe

2 snackpebre i tynde strimler

1 bdt. forårsløg, fintsnittet

300 g friske champignon i skiver

Sweet heat BBQ fra Santa Maria

paprika

lidt tørret timian

salt, friskkværnet peber

2 liter oksebouillon

kogte, kolde ris

Varm lidt olie op i en stor gryde og svits det hakkede oksekød, til det bliver brunt og skiller. Tilsæt løg og hvidløg, svits, men de skal ikke tage farve. Kom skivede champignon ved, svits og lad væden koge ind. Krydr med de valgte krydderier, salt og friskkværnet peber. Kom snackpeber i og svits i endnu et minuts tid. Hæld bouillon ved og lad det simre i 15 -30 minutter. Tilsæt forårsløg og lad dem varme igennem. Server rygende varm med kold ris og godt brød.

Gulerodsciabatta, 6 stk. (Spis Bedre nr. 10/08):

3 dl yoghurt naturel

3 dl vand

2 spsk. olivenolie

2 tsk. groft salt

25 g gær

3 dl fintrevne gulerødder

4 dl (ca. 260 g.) durummel

ca. 500 g hvedemel

Opvarm yoghurt, vand og olivenolie til det er håndvarmt. Smuld gæren i en skål og hæld væsken over, rør til gæren er opløst. Tilsæt salt, revne gulerødder og de 2 slags mel. Dejen skal være løs og æltes godt – og længe – på en køkkenmaskine eller el-mikser med dejkroge, mindst 8-10 minutter. Hvis dejen æltes i hænderne, ska det være noget længere. Kom dejen tilbage i en skål, dæk med film og lad den hæve i 1 time et lunt sted. Kom bagepapir på en plade og drys med mel. Hæld dejen ud på pladen og bred den ud til en plade på ca. 20 x 30 cm. med godt melede fingre. Halver dejpladen på langs og skær 3 brød ud af hver halvdel. Skil den forsigtig ad (se note) og lad dem hæve tildækket og lunt i yderligere ½ time. Bages i den nederste del i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20 minutter. Afkøles på rist.

Note 1:

Jeg synes at det var noget bøvl at dele dejen ud på bagepapir, som alligevel gik i stykker og jeg endte med at måtte flytte dem over på en anden bageplade. En anden gang tror jeg, at jeg vil komme dejen ud på et meldrysset bord, dele den op og så flytte dejstykkerne over på meldrysset bagepapir på bageplade med en melet spatel. Ellers blev brødene SUPER gode, dejlig krumme, god smag og jeg kan forestille mig at de kan bruges til mange formål…….

Bøger:

Jeg er jo ved at læse “Det ultimative våben” af Chris Ryan og jeg synes altså at den er både god og meget spændende. Det kan godt være at hans bøger er mere eller mindre skåret over samme læst, men de virker hver gang for mig *S* Jeg er i den grad underholdt og synes at det er en facinerende verden han tager mig med ind i. Det foregår som regel forskellige steder og så har han en meget flydende fortælle stil – jeg glæder mig allerede til den næste……..

Sikke et FANTASTISK vejr vi har haft i dag! *S* Jeg har været ude på min hidtil længste cykletur: helt ned til midten af byen – det er langt for mig *S* Da jeg var næsten hjemme var jeg ved at give op, jeg havde ondt i hele min krop og kunne slet ikke mærke mine hænder – men jeg bed tænderne sammen og kom helt hjem – godt TRÆT……..

I morgen står den på rester, hvad vi skal have på onsdag – aftenen inden vi tager til Berlin – er jeg endnu ikke helt sikker på, men jeg skal nok skrive en hilsen til Jer inden vi rejser………

Print Friendly
Tilbage

7 kommentarer


 1. Oct 7, 2008
  11:27 am

  Maj-Britt Madsen

  Hej 🙂
  Jeg ved ikke helt endnu hvem du direkte er, men har længe fulgt dine billeder inde på debat.jubii.dk og har efterhånden brugt en hel del af dine opskrifter! For 2 uger tids siden tilmeldte jeg mig din daglig mail med dine opskrifter og wow jeg er glad! Det er sådan at jeg helt glæder mig til at checke min mail når jeg kommer hjem, for at se hvad du nu har lavet. Det er så lækkert at se og de mange billeder iløbet af processen gør at jeg hele tiden kan checke ‘ser mit nu nogenlunde sådan ud som hendes’ og det er en stor hjælp 🙂
  Tusind tak for denne side og specielt den daglige mail 😀


 2. Oct 7, 2008
  11:30 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Maj-Britt!

  Tusinde tak for din kommentar og hermed et “officiel” velkommen herinde 🙂 Jeg er SÅ glad for at vide hvem der læser med herinde, så tak….

  Jeg er glad for at du kan lide min blog og at du også har tilmeldt dig mail-servicen. Jeg er glad for at det virker som det skal….

  mange hilsner
  Birthe


 3. Oct 7, 2008
  2:26 pm

  lischil

  Hej…
  Faldt lige over din blog i dag, da jeg søgte en opskrift på Google. Synes det jeg har set indtil nu er super. Kan i en anden kommentar se, at det er dig der har alle de lækre madbilleder på Jubii….Der har jeg jo længe fulgt med på sidelinien:)
  Jeg vil fremover til at følge med herinde og lade mig inspirere af alt den dejlige mad du laver. Vil starte med kyllingefrikadeller i aften
  Mange hilsner
  Line


 4. Oct 7, 2008
  3:11 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lischil!

  tak for din kommentar og fordi du giver dig til kende herinde, det betyder meget for mig at vide hvem der læser med 🙂

  Jeg er glad for at du kan lide min blog og jeg håber, at du vil kunne lide kyllingefrikadellerne…

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Oct 11, 2008
  10:35 pm

  QVC

  well nice recipe


 6. Oct 19, 2008
  12:14 pm

  Anonymous

  Når jeg skal rulle dej (til pizza, jeg bager stort set aldrig :-)) kommer jeg altid lidt vand på bordet, inden jeg lægger bagepapiret ud. Det holder rigtigt godt på det. Ideen stammer fra Sigrid Fugl, som engang havde bageprogrammer på TV.

  Jette/Thyborøn. Som også er ret trofast læser.


 7. Oct 19, 2008
  12:19 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Jette!

  Tak for din kommentar og fordi du giver dig til kende herinde 🙂 Jeg bliver jo så glad når jeg ved hvem der læser med….

  Tak for dit tip, det vil jeg huske til en anden gang, hvor jeg står og bakser 😀

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!