Newyorkerbyheart

Boller i karry med mango (Magsinet Mad! nr. 6/08)……..

De frisklavede kødboller……..

Bladselleri, løg, hvidløg, æble og mango svitses i karry……….


Den færdige ret……….

Aftenens tallerken……..

Aftenens menu stod på boller i karry med mango fra Magasinet Mad! nr. 06/08, det smagte dejligt og det frisk “drys” af bladselleri giver et dejligt “crunch” til retten. Sovsen blev noget lys i det fordi havde kommet for meget karry i og det var blevet for stærkt, så for at mildne på det, kom jeg noget creme fraiche 18% i…….

Kæresten var ikke ubetinget begejstret for æble- og mangsostykker i hans boller i karry, men det gled dog ned *S*…………

Jeg svitsede også noget bladselleri i fine tern sammen med løg og hvidløg, fordi jeg havde købt så meget og så giver det jo en dejlig smag. Farsen til bollerne tilsatte jeg lidt timian og 1 fed presset hvidløg – og så brugte jeg 1 æg istedet for 2 æggehvider. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……..

Boller i karry med mango (Magasinet Mad! nr. 07/08), 4 pers.:

Kødboller:

½ fintrevet løg

400 g hakket kalv-/flæsk

1 fed presset hvidløg

salt, friskkværnet peber

½ tsk. spidskommen

2½ dl mælk

1 dl mel

1 æg

lidt tørret timian

Sauce:

1 æble i fine tern

½ mango, skrællet og i fine tern

1 løg, finthakket

2 fed hvidløg, finthakket

2 stilke bladselleri, finthakket

raps- eller olivenolie til stegning

1-2 spsk. karry

2 spsk. mel

ca. 4 dl af kogevandet fra kødbollerne

salt, friskkværnet peber

Rør det hakkede kød med salt, tilsæt så løg, hvidløg, friskkværnet peber, æg, spidskommen, mælk og mel. Bland det hele godt sammen. Sæt en gryde over med vand og lidt salt, bring det i kog. Når vandet koger formes farsen til kødboller med en ske og kommes i vandet. Lad dem småkoge i ca. 10 minutter – til de føles faste og kommer op til overfladen – kog dem evt. ad flere omgange. Tag dem op med en hulske og kom dem i en skål – GEM kogevandet til saucen! Varm olien op i en anden gryde og svits kort karryen. Tilsæt løg, bladselleri, hvidløg, æble og mango, lad det svitse uden at det tager farve, krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Drys melet over og rør rundt til det er opsuget. Tilsæt kogevandet lidt efter lidt mens der røres, til saucen har den konsistens der ønskes. Lad det koge igennem og smag til med salt og friskkværnet peber. Kom kødbollerne i og lad dem bliver gennemvarme. Server med kogt ris og fintskåret bladselleri.

Jeg er stadig IKKE rask!! Jeg ved det – I er ved at være trætte af at læse om det – men hvis der skulle være nogen der er nysgerrige *S*, så er det altså sådan det er. Feberen huserer stadig lidt i kroppen og stemmen kommer og går – og så hoster jeg stadig en del. I dag var naboen lige ovre til en kop te og da hun var gået, var min stemme også væk – så jeg skal nok stadig ikke tale alt for meget!! Jeg forstår faktisk ikke helt at det ikke er blevet bedre, fordi den penicillin-kur jeg er på er ret stærk. Jeg får 4 piller á 800 mg hver dag og alligevel har det ikke fået helt bugt med bacillen……….

Jeg sover på sofaen om natten for tiden, dels fordi jeg hoster så meget at jeg ville holde kæresten vågen og dels fordi, at når jeg er syg så har jeg brug for lidt mere “albuerum”. Jeg føler det “klaustrofobisk” at der ligger en anden person ved siden af mig – og måske kommer til at ånde mig ind i hovedet – og så har jeg bare brug for at kunne ligge og rotere lige så tosset jeg vil. Smide dynen af, tage den på, stå op og gå lidt rundt, tage medicin osv., det er bare rarere for alle parter at jeg ligger i stuen. Prinsessen forstår det bare ikke rigtig, hun går frem og tilbage imellem os og kan slet ikke bestemme sig for hvem hun skal ligge hos. Jeg kan dog ikke rigtig holde ud at hun ligger hos mig, så jeg bærer hende ind til kæresten så hun kan passe på ham *S*

Vi har billetter til James Bond “Quantum of Solace” i Rødding Bio i morgen aften og det VIL jeg bare – selvom det måske ikke er så smart! – men jeg har glædet mig i SÅ lang tid også må det briste eller bære. Jeg må tage min hostepiller/hostesaft inden og så bevæbne mig med masser af halspastiller, så jeg ikke forstyrrer de andre biografgængere…….

Nu er det snart tid til et nyt show fra Niels Hausgaard – og jeg glæder mig allerede!! Det nye turné program kan ses her og billetterne bliver frigivet på lørdag, så da skal jeg have købt billetter, det er jo bare fast tradition for os at vi skal ind og se ham…….

I morgen står menuen på rester, men jeg vender tilbage på lørdag med en omgang stjerneskud…….

Print Friendly
Tilbage

15 kommentarer


 1. Nov 7, 2008
  8:49 am

  Jacob

  Hej Newyorkerbyheart

  Tak for de mange gode opskrifter og inspiration til madlavning. Jeg har længe fuldt med på din bloq og flere gange været tæt på at skrive til dig, men uden at få det gjort.

  Jeg er selv glad for at lave og spise mad, og nu hvor jeg har købt ny lejlighed med et lækkert køkken og gaskomfur (YES!), har jeg sat mig for, at fokusere mere på madlavningens kunst. Jeg har lige bestilt abonnemt på Spis Bedre, men vil egentlig høre dig om dine præferencer, da jeg kan se at du abonnerer på flere madmagasiner.

  Hvad synes du fx om magasinet Mad i forhold til Spis Bedre?

  Ser frem til flere gode indlæg på din bloq.

  Mvh. Jacob


 2. Nov 7, 2008
  9:00 am

  Marie

  stakkels dig at du endnu ikke er blevet helt rask. Har du prøvet med Noskapin hostestillende tabletter det kan være de kan hjælpe dig gennem bioaften, de hjælper mig meget, jeg får også en forfærdelig hoste når jeg bliver syg. Tag 1-2 piller morgen, middag og lige inden bio så håber jeg du kan se film i fred også lidt panodil. Sådan en lungebetændelse kan godt sidde længe, men gå til lægen i næste uge hvis det stadig er slemt.
  Er super glad for at følge din blog er imponeret over at du kan lave mad hver dag pta. at du er syg.


 3. Nov 7, 2008
  9:21 am

  Signe

  Hej
  Bladselleri-drysset ville aldrig gå hjemme ved mig, da det er min mands hadegrøntsag nummer 1 (og jeg er heller ikke selv begejstret). Har du prøvet at koge bollerne i bouillon, det bliver det kun bedre af. I øvrigt er kokosmælk også fantastisk til at tage noget af det stærke 🙂
  Få evt. mere inspiration her:
  http://familiemad.blogspot.com/2008/09/boller-i-karry.html


 4. Nov 7, 2008
  10:21 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Jacob!

  Glad for at du giver dig til kende 🙂 Tak for det og velkommen herinde….

  Det glæder mig mad-hjerte at høre, at du skal til at eksperimentere mere i køkkenet 🙂

  Jeg synes at de 2 blade ligner hinanden meget – og hvis du ikke så bladets titel, tror jeg ikke at jeg vil kunne kende forskel….

  mange hilsner
  Birthe


 5. Nov 7, 2008
  10:23 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Marie!

  Velkommen herinde 🙂 Dejligt at høre at du kan lide min blog….

  Jeg tager Noskapin, men skal have nogle flere. Jeg håber også snart at det går over og er klar over, at jeg nok blive nødt til at gå til lægen i næste uge, hvis det ikke bliver bedre 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 6. Nov 7, 2008
  10:24 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Signe!

  da jeg var mindre brød jeg mig ikke om bladselleri, men idag kan jeg godt lide det 🙂

  Jeg ved skam godt det med kokosmælk, har før lavet boller i karry med kokosmælk – også tricket med bouillon er en kendt sag for mig.

  mvh
  Birthe


 7. Nov 7, 2008
  10:24 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Signe!

  da jeg var mindre brød jeg mig ikke om bladselleri, men idag kan jeg godt lide det 🙂

  Jeg ved skam godt det med kokosmælk, har før lavet boller i karry med kokosmælk – også tricket med bouillon er en kendt sag for mig.

  mvh
  Birthe


 8. Nov 7, 2008
  3:13 pm

  Nille

  Jeg går absolut ind for frugt i maden – og også for at prøve nye veje. Men ikke med Boller i Karry! Lol!

  Det er min erklærede hofret tror jeg – det er indbegrebet af barndom og duften af mors køkken – og jeg laver det aldrig selv. Hvilket egentligt er noget pjat men så er det jo så meget bedre når mor laver det til mig.

  Jeg krydser fingre for, at helbredet snart bliver bedre…

  God weekend
  Pernille


 9. Nov 7, 2008
  4:55 pm

  Miss Book-Island

  Hey B.
  god bedring :- )
  og tak for din kommentar – SMIL.
  Håber du kan nyde filmen i aften.
  Jeg skal jo også ind og se den her i K. i aften.
  knuser fra D.


 10. Nov 7, 2008
  6:48 pm

  Newyorkerbyheart

  Hey Miss Book-island!

  Velkommen herinde! 😀 Jeg glæder mig sådan til i aften og jeg er klar til at binde mig selv fast til stolen for at kunne holde mig oprejst *lol* Det skal nu nok gå. ´Jeg har fået ondt i halsen igen, men jeg tror at feberen er væk, hosten er der dog stadig….

  Håber at vi snart ses igen.

  Knus
  B


 11. Nov 7, 2008
  6:50 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Kæresten var altså heller ikke helt tilfreds med at jeg lavede om på “hans” boller i karry – jeg synes nu at det er friskt indslag 🙂

  hav en rigtig god weekend.

  Kærlig hilsen
  Birthe


 12. Nov 8, 2008
  4:49 pm

  Louise

  Jeg er så en af dem, der heller ikke går ind for at blande mad og frugt sammen 😉 Altså lige rent bortset fra når det er æbler, som jeg holder rigtig meget af at bruge i den “almnindelige” madlavning. Og da specielt til sådan noget som karryretter. Det smager virkelig godt! Og en god gang æbleflæsk er heller ikke at kimse ad….boller i karry har så på den anden side aldrig været min hofret, og jeg bryder mig vist egentlig ikke rigtig om det. Men får jeg det serveret, er det ikke sådan at jeg ikke kan få det ned og sidder og er hys og kræsen-agtig, nej, så slemt er det ikke. Men jeg laver det aldrig. Kæresten laver det engang imellem, og det er fint nok.

  Jeg har ikke set den nye James Bond, men har hørt andre sige lidt det samme som dig. At de gamle film måske var liiiidt for meget MEN at der i denne (Quantum of Solace) alligevel manglede lidt martini’er, lidt villige damer og lidt “Bond, James Bond” replikker. Tror ikke, jeg gider at se den :o)


 13. Nov 8, 2008
  10:16 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Bogsider!

  Kærsten har en direkte “fobi” ang. æbler i mad – men resterne gled nu udmærket ned, faktisk syntes han at det smagte betydeligt bedre på anden dagen 😀

  Altså, jeg synes jo at James Bond er en oplevelse, men du behøver ikke styrte i biografen for at se den 🙂

  God weekend.

  mange hilsner
  Birthe
  – som ELSKER æbleflæsk, men ALDRIG får det…..


 14. Nov 9, 2008
  3:06 pm

  Louise

  Du skulle prøve at sende kæresten til middag et andet sted en eller anden dag og lave det her (til en person):

  4-5 gode æbler skrællet og skåret i både (helst madæbler eller nogen, der ikke er for søde)

  1 mellemstort løg i ringe

  6-8 skiver røget flæsk fra sådan en flæskeside, hvor det brune, gummiagtige skind er skåret af. Resten kan du bruge til alt mulig andet ;o) fx. spaghetti carbonara.

  Bland æblebåde og løgringe i et ildfast fad og læg flæskeskiverne ovenpå så de danner et “låg” over æbler og løg. Ind i ovnen, 200-225 grader i 20 minutter. Vend flæskeskiverne og giv retten 15-20 minutter mere. Evt. kan man lige give det hele en hurtig tur under grillen så skiverne bliver helt sprøde. Serveres med rugbrød (med smør på!!! for os der elsker rigtig smør bare en gang imellem)

  Det er simpelthen SUPER.

  :o)


 15. Nov 9, 2008
  7:46 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Bogsider!

  Tusinde tak! 😀

  Det er hermed noteret og jeg må finde en undskyldning for at få ham ud af døren, så jeg kan få det lavet – med SMØR på rugbrødet 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!