Newyorkerbyheart

Brød i bagemaskine……..

Menu’en i går aftes: tacos – FANTASTISK spise…….

Friskbagt brød…….
Jeg tænkte, at jeg hellere måtte være bare lidt aktiv i går – og så er det længe siden der har været friskbagt brød når kæresten kommer træt hjem fra arbejde – så jeg satte brødmaskinen igang. Godt at have en “slave”!!! 😀
Faktisk er det længe siden jeg har bagt brød i den og i går kunne jeg slet ikke huske, hvorfor det er så længe siden, for brødet er jo så GODT……
Brød i brødmaskine, et stort brød:
ca. 10-12 g gær (frisk eller tørgær)
1 spsk. sukker
2 tsk. groft salt
ca. 3½ dl lunkent vand
ca. 500 g mel (jeg tilsatte lidt ekstra under æltningen i maskinen, måske ca. 50-75 g)
2 spsk. olivenolie
Det hele kommes i maskinen, låget lukkes. Maskinen indstilles, tryk på tænd og slap så af!!!
Jeg bagte også pebernødder i går – de gode fra Lagekagehuset – af en eller anden grund smager julebag bedre nu *S* Kæresten nød dem ihvert fald, jeg tror at han spiste en hel pladefuld selv! Jeg tror jeg bliver nødt til at lave en “reseach” tur til Lagkagehuset og håbe på at Ole er der, så jeg kan lære fra mesteren selv – mon jeg kan trække sådan noget fra i skat??? *S*
Den anden dag var der en der i kommentarerne skrev (jeg håber ikke at vedkommende bliver fornærmet over at blive citeret *S*) “Min bonusdatter spørger ofte, om dit og dat er sundt… og indimellem er mit svar: ja min skat, det er super sundt for sjælen.” Lige da jeg læste det, fik det mig til at tænke på hvor rigtigt det er! Nogle gange er det ikke om kalorierne der tæller, men at sjælen har det godt…….
I går aftes – og i aften – er der tacos på menu’en og så bliver det næsten ikke meget bedre. Egentlig ret simpelt mad, men hvor smager det bare godt! Jeg lavede guacamole til, som jeg næsten synes at jeg har fået gjort helt perfekt nu – ihvert fald var den i går aftes tæt på det som jeg synes er den perfekte guacamole: det lidt fede fra avocado’erne, det stærke fra tabasco’en, lidt sprødt fra rødløg, farve fra lidt tomater og smag fra hvidløg og flagesalt = perfekt……
Her er opskriften som den blev lavet i går:
Perfekt guacamole:
2 perfekt modne avocadoer
½ rødløg, meget finthakket
2 fed hvidløg, meget finthakket
3-4 cherrytomater, kerner presset ud og finthakket
flagesalt, friskkværnet peber
saft fra 1 lime
tabasco
Kom løg, hvidløg og tomater i en skål. Tag kødet ud af avocadoskallerne og mos det – men ikke alt for fint – kom det i skålen og pres STRAKS limesaft over og vend godt rundt. Smag godt til med flagesalt, friskkværnet peber og tabasco.

Det andet tilbehør til tacoskallerne var: agurk uden kerner skåret i tern, gode tomater i tern, finthakket rødløg, sorte oliven i skiver, revet cheddarost, majs, salat i strimler, salsa, creme fraiche og hakket oksekød med tacokrydderi.

Vi fik set lidt CSI New York i går, som er en spin-off af CSI Las Vegas. Jeg synes sådan set at skuespillerne og handlingen er bedre i CSI Las Vegas – men hold op hvor jeg ELSKER at sidde og se på byen New York – alene det er grund nok for mig til at se serien!! Jeg tror ikke helt at kæresten forstår min facination – eller hvorfor jeg sidder med et fjoget smil på hele fem-øren – men hva’ kan jeg sige jeg er forelsket i byen. Det gør mig helt varm i hjertet og jeg bliver bare glad – men får også en stort SAVN – ved at se på højhusene, broerne og gaderne. Jeg håber, at jeg kan få kæresten med derover engang, så han selv kan opleve “magien”…….
Jeg vender tilbage senere i dag, for jeg skal have afprøvet en slags donuts…….
Print Friendly
Tilbage

7 kommentarer


 1. Nov 22, 2008
  1:19 pm

  Heidi Meldgaard

  Hej

  Er en ivrig læser herinde, elsker dine opskrifter, din måde at skrive på og ikke mindst det smil jeg kan se for mig når du beskriver New York. Jeg har det på samme måde en en anden by. paris…

  Jeg er sikker på jeg har levet der i et tidliger liv, og mindst en gang om året skal jeg til byen og mærke suset.

  Nå men egentligt ville jeg gerne vide hvilken bagemaskine du har? overvejer nemlig selv at anskaffe mig en.

  Knus

  Heidi


 2. Nov 22, 2008
  4:39 pm

  Eva

  Hej Birthe,

  Du imponerer mig gang på gang! Du formår virkelig at udnytte din tid og kræfter – og lidt til 😉

  Du kan med din blog inspirere enhver!!!

  Donuts – det lyder spændende, men jeg overvejer også at prøve at bage pebernødderne…

  Mange hilsner og varme tanker fra Eva


 3. Nov 22, 2008
  4:51 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Heidi!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende, det betyder meget for mig at vide hvem der læser med 😀

  Det varmer at høre, at du kan lide min blog og også mine andre skriblerier! Desværre kan jeg ikke tage til New York hvert år – hvor gerne jeg end ville – men bare at se den i CSI serien er (næsten) ligeså godt. Jeg ELSKER den by og dejligt at høre at andre har det på samme måde……

  Min bagemaskine er fra Melissa og den kan tit fåes i Fakta, Netto eller Kvickly. Jeg har haft den et stykke tid efterhånden og især kan den lette mig de dage hvor jeg ikke har kræfter i arme og fingre til at ælte. Det er lang tid siden jeg har bagt brød i den, men det var helt rart igen. Jeg købte den over nettet hos noget der hedder Ahlstrøm: http://www.alstrom.dk/search_results.jsp?searchstring=bagemaskine som jeg har haft gode erfaringer med. Da jeg købte den, var prisen inkl. porto og de sendte MEGET hurtigt!

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Nov 22, 2008
  4:52 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Eva!

  Mange tak for din kommentar 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 5. Nov 24, 2008
  11:14 am

  Marie

  Hvilken brødmaskine har du? Jeg har nemlig lyst til at købe sådan en man ved ikke hvad jeg skal vælge, desuden har jeg indtil nu ikke haft plads men nu flytter jeg til en lejlighed med større køkken, så maske det var et juleønske værd, ville elske at kunne give min unger nybagt brød om morgene. Hilsen Marie


 6. Nov 24, 2008
  11:16 am

  Marie

  kan se at en anden allerede har spurgt om det samme, undskyld, nu plejer jeg jo at læse alle kommentarer inden jeg selv spørger om noget men denne gang blev jeg vist for ivrig, måske tanken om mere plads i køkkenet.

  Sorry.


 7. Nov 24, 2008
  11:21 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Marie!

  INGEN grund til at undskylde – bare godt at du fandt svaret 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!