Newyorkerbyheart

Chokoladekrans med marcipan a la Lagkagehuset…….

29 november , 2008 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Kager/Brød/Småkager - Tags:

Dejen rulles ud og marcipan-massen smørres på……..

Hakket chokolade drysses på……

…….det rulles og formes til en krans……

Kransen klippes og så skal den hæve….

Pensles med æg og drysses med hakkede mandler……

Den færdigbagte krans……

I dag har jeg bagt den chokoladekrans med marcipan som Ole fra Lagkagehuset lavede i Go’ Morgen Danmark i torsdags – og den er GOD!!! Alle Jer der følger mig fast ved jo, at jeg har et svagt punkt for Ole og hans opskrifter og selvom jeg – stadig ikke – har været i Lagkagehuset, så afholder det mig ikke fra at afprøve hans altid lækre opskrifter………

Den opskrift som han lavede i torsdags var til 3 kranse, det syntes jeg var lige i overkanten, så jeg har reduceret den til 2 – og det er den opskrift i får her nedenunder. Jeg vil lige nævne, at jeg synes at den er lige vel sød (efter min mening – kæresten har IKKE klaget *S*) så næste gang vil jeg nok ikke komme helt så meget chokolade i – eller måske prøve mig med blød nougat…….

Chokoladekrans med marcipan, 2 stk.:

Dej:

200 g smør, stuetemperatur

25 g sukker

korn af 1 stang vanilie

1½ dl kærnemælk, lunkent

32 g gær

ca. 420 g mel

Marcipanmasse:

132 g marcipan

132 g smør, blødt

100 g sukker

Desuden:

250 g mørk chokolade, hakket

hakkede, smuttede mandler

æg til pensling

Lun kærnemælken til den er håndvarm – pas på med at den ikke er for varm. Smuldr gæren i en skål og hæld kærnemælken over, rør det godt ud. Kom resten af ingredienserne i og ælt dejen glat og smidig (det kan være at der skal bruges lidt mere eller lidt mindre mel). Dæk skålen til og stil det lunt til hævning i 20 minutter. Alle ingredienserne til marcipanmassen æltes (jeg brugte en el-mikser), til en blød masse. Sørg for at smørret et godt blødt, så det nemt kan smørres ud.Del dejen i 2 dele og rul hver del ud til rektangulære stykker, ca. 3 mm. tykke. Fordel halvdelen af marcipanmassen på og drys så med hakket chokolade. Rul dejen sammen på den lange led, som en roulade, form den lidt med hænderne og stræk den lidt. Form den til en krans på en bageplade og stik enderne ind i hinanden, for at lukke den godt sammen. Klip med en saks halvt ned i dejen og vip snitterne skiftevis til den ene og den anden side. Dæk til, stil det lunt og lad dem efterhæve i 45 minutter. Pensl med let sammenpisket æg, drys med mandler og bag ved ca. 220 grader (ikke varmluft) i 10-12 minutter til den er gylden.

Jeg gav lidt til vores søde naboer og så frøs jeg den ene hele krans, som vi skal have til eftermiddagskaffen den 24. december……..

I kan godt finde marcipan og chokolade frem, den smager SKØNT!!!

Print Friendly
Tilbage

13 kommentarer


 1. Nov 30, 2008
  8:25 am

  Anonymous

  Godmorgen. Hvor må det være dejligt med så dejlig og så sød nabo som dig;-)
  Charlotte den 2.


 2. Nov 30, 2008
  11:31 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte den 2.! (jeg har lidt svært ved at skelne Jer efterhånden *S*)

  Jeg håber da at de synes vi er søde – enten det, eller også synes de vi er temmelig anstrengende 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Dec 1, 2008
  7:09 pm

  Louise

  Hold da kæft (undskyld) hvor ser den lækker ud!!!! Får rimelig meget mundvand nu :o)


 4. Dec 1, 2008
  9:19 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Bogsider!

  Jeg kan godt sige dig at den smagte godt! 😀 Kæresten var helt pjattet med den – måske lige en tak for sød til mig, så jeg tror jeg skærer bare lidt ned på chokoladen næste gang. Kæresten protesterer godt nok og mumler noget om “never change a winning team” – men måske han ikke opdager det ;o)

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Dec 2, 2008
  9:05 am

  Louise

  Jeg er faktisk heller ikke selv den store slik/sukker mund (jeg vil hellere ha’ mad!), så hvis den er for sød med den mængde chokolade du ellers har brugt, ville jeg også skære lidt ned på den :o) Selvom det er et winning team ;o)


 6. Dec 2, 2008
  10:58 am

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Bogsider!

  Nemlig! Nogle gange hvis vi er på tur og jeg bliver sulten spørger kæresten om vi ikke bare kan købe en kage eller en stor is – men nej, jeg vil altså hellere have noget mad når jeg er sulten og ikke bare sukker 😀

  Hvis du har det ligesom mig, så skær ned på chokoladen. Jeg brugte en med 70% og den giver jo også en meget kraftig smag. Dog vil jeg sige at kold, kunne jeg faktisk bedre lide den, der var dem ikke helt så sød – og den kan SAGTENS spises uden at blive lunet….

  Mange hilsner og jeg er spændt på hvad du synes om den

  Birthe


 7. Dec 3, 2008
  7:19 pm

  Miss Book-Island

  Hey NYBH,
  mums, glæder mig SÅ meget til en lille bid af den julekrans. Knus D.


 8. Dec 3, 2008
  7:55 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Miss Book-island!

  Det kan jeg godt forstå – og jeg tror at du vil kunne lide den 😀

  Knus
  Birthe


 9. Apr 13, 2009
  5:28 pm

  Anonymous

  Så har jeg prøvet “din” opskrift. Den var rigtig god og smagte super-godt. Jeg lavede 3 stænger: to med chokolade, som efter opskriften og én med nougat. Den med nougat var altså også riiigtig lækker. Så begge dele kan i allerhøjeste grad anbefales.

  I samme ombæring blev det til dine makronmuffins og boller med gulerødder, squash og solsikkekerner. Altsammen smagte skønt. Jeg bruger dine opskrifter så tit jeg kan, for de er altid super-gode. Så tusind tak for dine dejlige opskrifter på bloggen.

  Knus
  Rikke R


 10. Apr 14, 2009
  10:46 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Rikke!
  Tusinde tak for din kommentar og velkommen herinde, jeg er glad for at du giver dig til kende 🙂

  Jeg vil huske det med nougat, kan kun forestille mig at det smager rigtig godt, tak for tippet 🙂

  Jeg er glad for at du kan bruge mine afprøvede opskrifter, det er jo altid dejligt at høre…….

  mange hilsner
  Birthe


 11. May 11, 2010
  7:52 pm

  Natascha

  Uhm, hvor ser den lækker ud!
  Men jeg er single og får ikke vildt tit gæster – så tror du man kan fryse den ene? Det vil jo være dejligt at kunne tage sådan en lækker krans frem en dag, hvor man får uventet besøg ;o)

  Jeg elsker din blog og kigger altidpå den for madinspiration


 12. May 11, 2010
  8:23 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Natascha!

  Tak for din kommentar 🙂
  Hvis du læser indlægget, kan du se at den skulle fryses ned, så det kan du sagtens…..

  Mange hilsner
  Birthe


 13. May 11, 2010
  8:30 pm

  Natascha

  Ah ok, det havde jeg vist sprunget over ;o)
  Tak for svaret.

  K.h. Natascha

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!