Newyorkerbyheart

Donuts med mørk rom……..

Lidt stemningsbilleder fra terrrassen……

Sikke en smuk dag…….

Dejen til donuts………

…….formes til små boller……

……..der laves til ringe……..

………og steges i olie……..

………efter afdrypning, rulles de i sukker……..

Sikke en fantastisk SMUK dag det har været i dag!! Vi har ingen sne fået, men himlen har været blå, vejret klart og solen har skinnet – det fåes ikke meget bedre……..

Jeg har lavet donuts – eller ihvert fald en donuts af en slags. Jeg har aldrig prøvet at lave donuts før – og hvis nogen af Jer ligge inde med en opskrift på “rigtige” amerikanske donuts (afprøvet), så hold Jer endelig IKKE tilbage, men SEND den til mig *S*. Disse er lavet med gær og efter hvad jeg kan se på nettet, så er der en stor diskussion om de skal være med gær eller ej. De blev sådan set meget gode, minder mig dog mere om berlinere end om donuts. Jeg kunne sagtens finde på at lave dem igen, omend en mindre portion, og så tilsætte noget mere revet citronskal.

Efter vi var i Berlin og jeg – igen – fik smag for Donkin’ Donuts, så jeg haft STOR lyst til donuts – men der findes ikke så mange Donkin’ Donuts lige her hvor jeg bor *S*

Disse er med mørk rom i, men jeg vil tro at det sagtens kan udelades *S*

Donuts med mørk rom, 32 stk.

575 g hvedemel

65 g sukker

75 g gær (1½ pk.)

100 g smør

1 æg

2½ dl skummetmælk

1 tsk. salt

1 tsk. kardemomme

reven skal af 1 citron, se note 1

2 spsk. mørk rom

Lun mæken til den er håndvarm. Smuldr gæren i en skål og tilsæt den lune mælk, opløs gæren i væsken. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen – jeg skulle tilsætte en anelse mere mel, men ikke meget. Ælt dejen til den er glat og blank. Kom i en skål og læg et klæde over, stil den til hævning et lunt sted i 15 minutter. Del dejen i 32 stykker og form dem til boller, læg dem på bageplader med bagepapir, dæk dem til og lad dem hæve i 10 minutter. Lav huller i dem med en finger, sørg for at hullerne bliver pænt store, for ellers lukker de til. Lad dem hæve igen i 10 minutter. Hæld smagsløs olie i en stor gryde (raps-/majs- eller solsikkeolie) og varm det op til det syder om enden af en tændstik (endelig IKKE svovlenden *S*). Steg dem nogle stykker ad gangen, alt efter hvor stor din gryde er, vend dem når de bliver brune på den ene side. Læg dem på fedtsugende papir (køkkenrulle) og vend dem for også at suge af på den anden side. Mens de stadig er lidt fedtede – og lune – rulles de i sukker og så er de klar til servering. De er nok bedst samme dag som de er kogt, men ifølge opskriften skulle de faktisk kunne lunes dagen ved 100 grader i ovnen, til de bliver lune…….

Note 1:

Jeg vil nok forsøge med med revet skal af 2 citroner næste gang…..

I dag har jeg været 9 minutter på crosstraineren, så mit mål om 10 minutter er da ikke så langt væk som det har været. 7 minutter på normalvis, 1 minut baglæns (som er HÅRDT) og næsten et minut intervaltræning og så lige et par sekunders nedkøling. Efter crosstraineren fik jeg lavet 45 minutters pilates. I torsdag og i dag lavede jeg pilates efter Lotte Paarup’s “Pilates med kvalitet 2“. Hun har lavet 3 dvd’er i den serie og jeg har hverken 1’eren eller 3’eren, men det skal jeg helt klart have!! Jeg har før prøvet nogle pilates dvd’er med danske intruktører og er blevet lige irriteret hver gang – men jeg må sige at denne her faldt jeg for. Øvelserne er gode og Lotte Paarup er god til at gennemgå dem og til at vejlede åndedrættet, hendes 2 andre dvd’er røg direkte på ønskelisten *S*

Jeg vender tilbage i morgen med kylling…….

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Nov 22, 2008
  7:46 pm

  Marianne's mening

  Sikke meget træning! Godt gået :0)

  De ser gode ud dine donuts, spiser dem ikke ret tit, men i Berlin fik jeg vist et par stykker fra Donkin’ Donuts ;0)


 2. Nov 22, 2008
  10:44 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Tak, jeg er faktisk også lidt stolt af mig selv 🙂

  De er faktisk rigtig gode og kæresten – som ellers ikke er så meget for klejner osv., synes at de er rigtig gode, så det er jo dejligt! Jeg har også delt gavmildt ud til vores naboer, som vist alle blev glade….

  Det er svært at undgå Dunkin’ Donuts i Berlin, hvor de jo ligger spredt med rundt hånd 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Nov 23, 2008
  11:56 am

  Anonymous

  Hejsa:-)
  Nu så jeg lige du snakkede om Donkin’ Donuts, men har du ikke prøvet dem fra Krispy Kreme?
  De er ihvertfald et must hver eneste gang jeg er i USA og min onkel og tante som bor derovre påstår hårdnakket at det mærke er number 1 indenfor donuts.
  Mvh Lisa – også en USA freak;-)


 4. Nov 23, 2008
  11:59 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisa!

  Kender skam godt Krispy Kreme – har også en T-shirt hvor der står Krispy Kreme på 😀 Jeg tror at det er smag og behag, ligesom McDonalds og Burger King 🙂

  Krispy Kreme er helt klart også gode og jeg tror ikke at jeg vil kunne vælge – jeg er bare glad for donuts 😀

  mange hilsner
  Birthe


 5. Nov 23, 2008
  4:51 pm

  mona

  De ser rigtig gode ud dine donuts, men jeg sad længe og spekulerede på, hvorfor de ikke skulle i ovnen!! Efter megen tankevirksomhed *LOL* opdagede jeg, at jeg forveksler donuts med bagels!!!

  I går lavede vi for øvrigt andebryster efter din opskrift, og de blev bare perfekte. Jeg vil fremover lave andebryster efter din metode. Tak for opskriften.

  Hilsen
  Mona i Ishøj


 6. Nov 23, 2008
  10:58 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mona!

  jamen de kan jo også ligne hinanden i udseende 😀

  Glad for at du kunne brugen opskriften på andebryster, jeg synes også at de bliver gode på den måde. Nogen foretrækker andebryster rosa indeni, det bryder jeg mig ikke om…

  mange hilsner
  Birthe


 7. Jan 20, 2009
  6:02 pm

  Svende

  Er selv meget til Dunkin Donuts – har du hørt noget fra nogen?


 8. Jan 20, 2009
  7:49 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Svende!

  jeg er bange for at jeg ikke helt forstår hvad du mener?? Hvad skulle jeg høre?

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Nov 3, 2009
  8:39 pm

  Anonymous

  hej alle sammen jeg hedder villads jeg er 12 år og jeg kan godt lide donuts. men jeg har aldrig helt fattet opskriften.
  men når nu jeg ser din hjemmeside bliver det meget mere enkelt. når men jeg har kun lige et spørsmål: hvor mange donuts for man ud af en opskrift???


 10. Nov 3, 2009
  9:23 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Villads!

  Velkommen herinde 🙂
  Jeg kan ikke huske det, men mon ikke det gave en 20 stykker, eller noget i den stil, det er ved at være længe siden jeg lavede dem…..

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!