Newyorkerbyheart

Hvem vinder det amerikanske valg???? – jeg håber på Obama………

04 november , 2008 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Bla bla, Bøger, USA - Tags: , ,

Champignon og hvidløg svitses…….

Processen til risotto’en er startet…….

Mmmmmm, cremet og lækkker…….

Aftenens tallerken…..

Selvom helbredet stadig ikke er det bedste og jeg føler at jeg bevæger mig rundt i feber-tåger ind imellem, så fik jeg da lavet en god og nærende aftensmad i aften: kylling med dijonsennep, mozzarella og soltørret tomat og en omgang risotto, denne gang med ærter og champignon. Jeg havde håbet at på kunne få nogle mere spændende svampe end champignon, men det kunne jeg ikke i dag da vi var ovre og handle – og jeg orkede ikke at gå flere steder……

Jeg fulgte grundsopskriften og tilsatte så bare nogle frosne ærter og stegte så desuden lidt champignon med et flækket fed hvidløg, som jeg hakkede og tilsatte. Desuden blev der så heller ikke sparet på smør og frisk, revet parmesanost – man er vel syg *S*. Kæresten sagde at det smagte rigtig godt – jeg selv kan ikke smage særlig meget!
Det er lidt underligt, for jeg er ikke sådan decideret forkølet, som jeg plejer at være når jeg mister min smagssans. Smerterne i halsen er fortaget lidt, men jeg har stadig feber og min stemme er nærmest ikke eksisterende. Desuden har jeg fået en grim hoste og ubehagelig ondt i brystet – kæresten synes jeg skal til læge igen, men jeg afventer lige og ser om det ikke bliver bedre til torsdag, ellers må jeg jo nok bøje mig *S* Summa summarum er dog, at jeg har haft det bedre!!! Jeg prøver at holde humøret højt, men helbredet er ikke særlig godt og det er meget trættende. Når kæresten ikke er hjemme om dagen, får jeg ikke rigtig noget at spise, fordi det er ham der “presser” mig og ser til at spiser. Jeg kan ikke holde ud at ligge ned hele tiden – og jeg synes jo også at jeg skal lave lidt *S*. Jeg hoster også endnu mere når jeg ligger ned og får ikke sovet så meget som jeg gerne ville, pga. af hosten. Nu håber jeg bare, at det snart bliver bedre…….

I dag bliver det jo så afgjort hvem der skal være USA’s næste præsident – personlig håber jeg at det bliver Barack Obama – efter 8 år med Bush og republikanere, mener jeg nok at det er på tide at demokraterne kommer til magten igen!! De første stemmer blev jo talt op i Dixville Notch, der hvor The Balsams ligger – som vi jo var så heldige at bo på, da vi var i USA tidligere på året og det var da sjovt at se billeder fra “The Ballot Room” og fra “biblioteket” i Nyhederne tidligere i dag……

Bøger:

Jeg er kommet lidt videre i “Dødebogen” af Patricia Cornwell og jeg må indrømme at selvom jeg var positiv ved første øjekast, så ved jeg ikke rigtig hvad jeg skal mene! Den er sådan set spændende nok, men det er som om at persongalleriet ikke er det samme længere. Det er svært at genkende den Kay Scarpetta som fremstilles nu og hende som jeg læste om i de første bøger. Jeg er ikke helt sikker på hvad der er sket, men det er som om noget af magi’en er gået tabt. Det samme gælder Marino og Benton. Jeg synes ikke den er dårlig, men det er heller ikke hendes bedste bog……..

Nå, men i morgen skal vi have rester – gad vide hvordan risotto er på anden dagen?? – også håber jeg at vågne op til en ny demokratisk præsident……..sov godt!

Print Friendly
Tilbage

18 kommentarer


 1. Nov 4, 2008
  11:12 pm

  Tina - omme i London

  Held og lykke med valget. Jeg haaber godt nok du faar ret i dit valg af praesident!
  God bedring ogsaa. Risottoen lyder fantastisk!


 2. Nov 4, 2008
  11:33 pm

  Louise

  Ja, rigtig god bedring med dig. Se at rystet det af dig, det feber- og halsondemøg.

  Jeg håber også på Obama og har lige talt med min amerikanske veninde, der lige havde været nede og stemme – på Obama.

  Ja ja, husk nu at læse hos mig om Dødebogen når du kommer så langt….indtil videre er jeg fuldt ud enig med dig!


 3. Nov 5, 2008
  9:15 am

  Anonymous

  Jeg tror din sambo nyder du taler så lidt. Så er han fri for at høre om alle dine dårligdomme. Har du nogen sinde skrevet om andet end sygdom? Prøv at være mindre negativ. Du skriver ofte hvor dårlig du er, prøv for pokker at være mere positiv. Jeg synes det er synd for dig du har den sygdom. tro mig jeg ved hvordan den til tider kan være, jeg har en søster som er hårdt ramt der får pension p.g.a. sygdommen. Hun bor i det sønderjyske, er gift med en amerikaner. Han læser, så godt han nu kan, din blog. Han bliver overlykkelig når han ser hvor glad du er for Amerika. Han er fra Newyork. Kunne du tænke dig en kontakt til min søster og svoger? De rejser på en 4 ugers ferie om et par dage. Jeg er rigtig misundelig.


 4. Nov 5, 2008
  9:36 am

  Anonymous

  Jeg synes nu ikke du er negativ og pessimistisk omkring din sygdom, eg er tværtimod imponeret over alt det du magter. Jeg ved da at jeg ikke orker lave aftensmad når jeg har det som du har nu, med halsonde og feber!

  God bedring!

  Charlotte


 5. Nov 5, 2008
  9:53 am

  Anette

  hej Birthe,

  JO DET BLEV OBAMA DER VANDT – det er bare saa fantastisk !! Her i Frankrig er vi osse bare enormt glade, og bare at hoere Obamas tale efter at det var blevet slaaet fast at han havde vundet, – du kan se den paa Youtube (eller paa http://www.liberation.fr) giver mig gaasehud, den er saa smuk og staerk !! Saa for en gangs skyld er det en ny verden vi er vaagnet op til !!!

  Jeg haaber det kan give dig lidt mere “go” og maaske hjaelpe til at du bliver lidt raskere… ellers maa du soerge for at komme til laege i morgen, ellers kan det udvikle sig til noget grumt !! og det skulle det jo helst ikke !!

  Kan du have en god dag, og nyd demokraternes sejr som jeg goer… maaske skulle man lave din super amerikanske gulerodskage…

  pas nu paa dig selv… and keep on fighting !!

  Anette


 6. Nov 5, 2008
  10:07 am

  Anonymous

  Hej Birthe Jubiiiii det blev Obama… og risotto smager fantastisk dagen efter også 🙂 Har lavet det mange gange det er faktisk et af mine mands og mine favoritter. Har prøvet lavet på forskellige svampe. Du kan også bruge tørre svampe de har meget smag og dem kan du få i forskellige slags. Har også prøvet med tigerrejer og med græskar. Det er jo sæson nu, så en god Hokkaido kan gøre underværker. Og jeg laver det for øvrigt uden vin da vi ikke drikker alkohol her hjemme og derfor smager den stadig fortrinligt :0) God bedring! Fra mille


 7. Nov 5, 2008
  10:36 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Tina omme i London!

  Velkommen herinde, jeg tror ikke jeg har set dig herinde før 🙂

  Så vandt han – YES!

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Nov 5, 2008
  10:38 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Bogsider!

  Hvor bliver det spændende at følge ham!! Min familie er også klart demokrater – omend min Mama havde foretrukket Hillary Clinton – men hun er nu godt tilfreds med at Obama vandt 🙂

  Jeg kan næsten ikke vente med at læse hvad du har skrevet, men du siger jo at jeg skal vente, så det må jeg jo gøre…..

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Nov 5, 2008
  10:39 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte!

  Tak for din kommentar, den gjorde mig da glad efter den svada ovenover – sikke en måde at starte sin dag på!!

  Jeg var heller ikke så meget værd efter jeg havde lavet mad, men det betød meget for mig at gøre det 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 10. Nov 5, 2008
  10:42 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anette!

  ja gulerodskagen ville da være en god måde at fejre den sejr på – hvor er det SKØNT! det bliver bare SÅ spændende at følge ham…..

  Jeg håber også snart at det vender….

  Sorry, at jeg endnu ikke har taget mig sammen til at besvare din mail, jeg skal nok få det gjort 🙂

  Hav en god dag…

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Nov 5, 2008
  10:44 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Mille!

  Jeg synes ikke at jeg kan erindre at have set dig herinde før, velkommen til 🙂 Hvis jeg har, så velkommen til alligevel……

  Ja det blev en Obama sejr, godt at få demokraterne til igen…..

  Risotto er en fantastisk ret, som jo kan varieres i det uendelige. Jeg så godt de tørrede svampe i går, men ja, jeg tog champignonerne. Jeg har også prøvet med tigerrejer og squash (SUPER), jeg tror jeg vil til at eksperimentere lidt mere med risotto – og jeg er glad for at høre at det også smager godt dagen efter 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 12. Nov 5, 2008
  11:34 am

  Louise

  Til lykke til Obama. Jeg har det som din mor – min favorit var faktisk også Hillary. Af mange årsager, som jeg ikke skal trætte læserne med nu ;o) Men jeg er meget lykkelig for at vågne op til en ny verden og jeg er uendelig spændt på at se, hvordan det kommer til at gå.

  Nu er det jo ikke fordi det er så fantastisk, det jeg har skrevet om Dødebogen, slet ikke. Glæder mig bare til at høre om du er enig/halvenig/halvuenig eller helt uenig med mig.

  Jeg elsker risotto. Det er så nemt og enkelt og kan varieres i det uendelige. For tiden er min favorit en helt enkelt en med svampe og parmesanost.

  Vi snakkes ved

  🙂


 13. Nov 5, 2008
  11:39 am

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Bogsider!

  Jeg må også indrømme at jeg troede at det ville blive Hillary der blev præsidentkandidat…

  Risotto er godt – bare der er masser af frisk parmesan i, så er jeg næsten ligeglad 😀

  mange hilsner
  Birthe


 14. Nov 5, 2008
  6:05 pm

  Anonymous

  Hej

  Jeg er selv idag blevet færdig med dødebogen. Og jeg synes som dig at personerne har ændre sig og ikke er til at kende helt.
  Men livet udvikler sig og de ting især kay har være udsat for har ændre hende drastisk. Hun er, synes jeg, et meget komplekst menneske.
  Under alle omstændigheder har ingen at de sidste bøger, der er bliver skrevet, indeholdt nogen glæde/hygge/posetivt.
  Og jeg synes hendes bøger mere og mere beskriver et grimt og ondt samfund uden lys. Meget realistisk og negativt.
  Jeg kan stadig godt lide hendes bøger men jeg savner lidt “happy ending” lidt glæde til at afbalancer at det modbydelige.

  Jeg elsker at læse.

  Og hurra for obama- det er på tide at der sker noget nyt i USA.

  Hilsen Annette


 15. Nov 5, 2008
  10:47 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Annette!

  Jeg er helt med på at karaktererne selvfølgelig ændrer sig over år, jeg synes bare at disse ændringer er så drastiske at jeg knap kan kende dem længere 🙂

  Jeg elsker også at læse….

  Mange hilsner
  Birthe


 16. Nov 5, 2008
  10:47 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Annette!

  Jeg er helt med på at karaktererne selvfølgelig ændrer sig over år, jeg synes bare at disse ændringer er så drastiske at jeg knap kan kende dem længere 🙂

  Jeg elsker også at læse….

  Mange hilsner
  Birthe


 17. Nov 5, 2008
  11:24 pm

  Louise

  Jeg synes ikke, at der rigtigt er nogen af Kay Scarpetta bøgerne, der er hyggelige. Vil man have hygge-krimier, er det nok nogle andre, der skal til. Alle bøgerne beskriver volden, psykopatien, negativiteten i det univers, Patricia Cornwell har bygget op, om end bøgerne foregår i en rigtig verden. Anyways, derudover er jeg sådan set enig. Karakterudviklingen er slået fejl. Hvor personerne før var noget kyniske og desillusionerede, er de nu TOTALT ude at skide. Og dét synes jeg sådan set heller ikke er fedt.


 18. Nov 6, 2008
  11:07 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Bogsider!

  Kunne ikke have udtrykt det bedre selv 🙂
  Jeg synes at karakterer er meget langt ude – og jeg har stadig ikke helt fundet ud af hvad der har gjort at de er kommet SÅ langt ud!! Jeg synes at de før havde nogle forsonende træk, men de er helt forsvundet…

  Alligevel kan jeg ikke lade være med at læse videre, fordi på en eller anden måde er det blevet så “far out”, at det er blevet facinerende på en eller anden syg måde 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!