Newyorkerbyheart

Italiensk farsbrød………

En blanding af bacontern, løg, hvidløg, soltørrede tomater og champignon……

Forårsløg, oliven, italiensk krydderimix, revet citronskal og parmesanost……..

Farsen formes til et “brød”……….

Tomatsaucen hældes ved og ost kommes på……..

Det færdige farsbrød……..

Aftenens tallerken……..
I aften har vi fået italiensk farsbrød med vores yndlingskartofler og dampede, grønne bønner – MUMS!!

Jeg vil ikke sige at der er noget særlig autentisk italiensk over farsbrødet, men noget skal det jo hedde *S* Det smagte ihvert fald super godt og så er det jo forholdsvis nem mad…….

Italiensk farsbrød, 4 pers.:
500 g hakket oksekød
100 g champignon, grofthakket
2 løg, i tern
3 fed hvidløg, hakket
5-8 soltørrede tomater i strimler
1 pakke bacon i tern
3-4 forårsløg, fintskåret
revet skal af 1 citron
1 god håndfuld frisk, revet parmesanost
1 æg
ca. ½-1 dl mælk
rasp
oliven, grofthakket
italiensk krydderimix
1 glas tomatsauce (jeg bruger Bertolli)
revet mozzarellaost
salt, friskkværnet peber
Kom bacontern på en kold pande og varm den op (så smelter fedtet bedre af), lad det svitse til fedtet er ved at være smeltet af. Kom løg ved og lad dem svitse med, de må godt tage lidt farve. Tilsæt hvidløg og lad også dem svitse med, men de skal IKKE tage farve, rør hele tiden. Tilsæt soltørrede tomater og champignon, svits kort og tag af varmen, krydr med lidt friskkværnet peber. Kom det hakkede oksekød i en skål sammen med æg, forårsløg, parmesanost, citronskal og oliven, rør det godt sammen. Tilsæt mælk og rasp, til det bliver en fast fars, krydr med salt og friskkværnet peber (husk: det er salt i bacon). Kom farsen i fad og form det til et “brød”. Kom lidt vand i bunden af fadet og stil i ovnen ved 180 grader i 45 minutter. Tag det ud og hæld tomatsaucen ved og drys med revet ost, stil i ovnen igen i 15 minutter. Server med ris, pasta eller kartofler + en form for grønt.

Kæresten har været på arbejde noget af dagen, så jeg har haft tid til at få trænet lidt. Jeg var på crosstraineren i 10 minutter og så 45 minutters pilates – ingen “ekstra” smerter, så måske jeg skal blive ved de 10 minutter på crosstraineren *S* 10 minutter på crosstrainer og 45 minutters pilates hveranden dag er også ok, ihvert fald for mig……..

Når jeg er selv hjemme om lørdagen ser jeg altid Amy’s Ret (Judging Amy), som jeg er VILD med – men som også altid gør mig lidt trist. Jeg ved at det er fiktion, men når jeg ser den måde som Amy er sammen med hendes mor – og det forhold de har til hinanden – så stikker det i hjertet. Jer der har fulgt mig ved jo at hende som jeg kaldte “mor”, ikke var helt som man kan forvente en mor er! At jeg så nu har fået foræret en Mama (i USA) gør selvfølgelig tingene bedre, men helt lappe det savn og det bånd som er mellem mor og barn kan det jo ikke.
Det er noget som især er kommet med alderen – det med at savne en mor. F. eks. vores nabo, hun kan ringe til hendes mor og så kan de hygge sig sammen, eller få hjælp til noget, søge råd osv. Det er lidt svært at have min Mama nærværende i hverdagen, når hun bor på den anden side af Atlanten. Jeg ved ikke hvorfor jeg får det savn, i så mange år har jeg jo klaret mig fint og ikke tænkt så meget over det!!! Men jeg kan mærke at jeg bærer rundt på en stor og dyb SAVN, et savn om en mor, et savn om det bånd som eksisterer – bare et SAVN som bliver dybere og dybere………

I morgen skal vi tænde juletræ her i vores lille kvarter og vi skal hygge med æbleskiver og gløgg! Jeg glæder mig faktisk, for her i vinter-halvåret, ser vi jo ikke hinanden så meget som vi gør om sommeren, hvor alle er ude hele tiden.

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Nov 30, 2008
  11:06 am

  Eva

  Hej Birthe,

  Det er da pudsigt… vi fik stort set det samme til aftensmad i går 🙂

  Hvordan har du det?

  Mange hilsner

  Eva


 2. Nov 30, 2008
  11:25 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Eva!

  Ja, det er da lidt sjovt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Nov 30, 2008
  1:32 pm

  Ulla

  Hej Birthe.
  Så spørger jeg lidt dumt… Hvad er det for italiensk blandings krydderi?? og Jeg ved jo du køber tomatsaucen udenlands(Tyskland vr det vidst) så den ender jeg nok med selv at lave….
  Til gengæld var gryderetten med det røgede paprika FANTASTISK! Du har ret i man nok skal få paprikaen brugt, den smager fantastisk. Og her holdt 1. hold pebernødder 2 dage!!! Idag bager vi vanillekranse – de får nok osse ben at gå på. Glædelig 1. søndag i advent!


 4. Nov 30, 2008
  1:42 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Ulla!

  Jeg har købt det italienske krydderi hos The pampered chef: http://www.thepamperedchef.com. Det er bare en blanding af timian, oregano, basilikum og hvidløg – så det kan du bare bruge istedet. Lidt rosmarin vil nok også gøre sig godt 😀

  Ja, de pebernødder overlever ikke længe…..

  Også god søndag til dig.

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Nov 30, 2008
  6:02 pm

  inge - viva italia

  Ja, så er mit italienske farsbrød klar til ovnen… Og Anders er ved at lægge sidste hånd på hans yndlingskartofler….. Kartoffelskiver, lagt i lag med friske champignoner i skiver dryppet med citron og rasp blandet med revet grana padano og persille..
  Vi må lige få noget på bloggen – den er nede for tiden, så tålmodighed er en dyd:-)


 6. Nov 30, 2008
  9:20 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Inge!

  De kartofler lyder nu også super LÆKRE, jeg ville ønske der var billed af dem 🙂
  Træls at bloggen er nede….

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Dec 1, 2008
  2:55 pm

  Anonymous

  Hej BIrthe har fulgt din blog længe. Og syntes altid det er noget interessant du skriver om og rigtig lækkert mad. Har lagt mærke til at du bruger meget champigoner for tiden. Nu er jeg gravid i 4 mdr og af en eller anden mærkelig årsag er jeg begyndt at syntes at det mad og særligt det med champignoner ikke er særlig lækkert 🙁 Rigtig øv med de hormoner der er hehe.
  Har godt nok lagt mærke til at der er noget med din forhold til din “mor” og har altid tænkt over gad vide hvad det egentlig er der mon er sket i denne stakkels kvindes fortid 🙁 Må man vide hvad det er? Du ved selvfølgelig at du ikke behøver svarer på spørgsmålet;) Man skal have lov til at have noget privatliv. Men tænker bare lige lidt mere over det nu hvor jeg selv skal være mor.
  Knus herfra Mille med ønsker om en rigtig dejlig tid hvor du forhåbentlig kan se din mama noget oftere 🙂


 8. Dec 1, 2008
  9:39 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mille!

  Velkommen herinde og jeg er SUPER glad for at du giver dig til kende – tak 😀
  Jeg synes at det er rart vide lidt om, hvem der læser med herinde…..

  Det er som ingen hemmelighed hvad der er sket i min fortid, hvis du gå ud under kategorier også vælger “om mig”, så kan du finde det et sted derimellem. Det tager lidt tid, det beklager jeg, men så kan du også selv vælge hvad du vil læse om mig, jeg tror at der er omkring 54 indlæg.

  Jeg tror altid at jeg bruger meget champignon – jeg ELSKER dem – og har altid gjort det 😀 Mon ikke du bare kan se bort fra dem, eller erstatte dem med noget andet? 🙂

  Tillykke med graviditeten, det er jo dejligt og så bliver det jo et forårsbarn 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Dec 2, 2008
  12:19 pm

  Christiane MB

  Hei igjen Birthe, dette farsbrødet skal jeg lage til kjæresten når han kommer hjem, og jeg er sikker på at han kommer til å elske det!

  Jeg har min mormor i Tyskland, så jeg vet hvordan det er å savne noen som er langt borte. Jeg føler med deg!


 10. Dec 2, 2008
  1:49 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Christiane!

  Jeg håber at din kæreste vil kunne lide det 🙂

  Ja, jeg tror at mange savner på afstand, det er bare så overvældende nogle gange…

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!