Newyorkerbyheart

Lasagne med masser af grønsager og bechamelsauce………

Grønsager og kød svitses…….

Kødsaucen koges lidt ind…….

Den færdige bechamelsauce…….

Aftenens salat…..

Den færdige lasagne…….

Aftenens tallerken……

……og salaten…….

I dag har vi fået en gang lasagne og det er jo ALTID skønt!! *S* Det er sjældent at jeg selv laver bechamelsaucen, jeg plejer at købe mornaysauce, men I dag lavede jeg selv saucen. Jeg kom godt med grønsager i kødsaucen og selvom der var ost i bechamelsaucen, så kom der alligevel lidt revet ost på lasagnen tilsidst. Vi fik selvfølgelig salat til og hvidløgsbrød……..

Lasagne med masser af grønsager og bechamelsauce, 4 pers.:

500 g hakket oksekød

1 stort løg, hakket

3 fed hvidløg, finthakket

½ rød peberfrugt i tern

½ gul peberfrugt i tern

1 grøn peberfrugt i tern

4 gulerødder i små tern

250 g champignon i grove stykker

lidt tørret italiensk krydderi

salt, friskkværnet peber

et nip sukker

1 dåse hakkede tomater

1 dåse koncentreret tomatpure

ca. 4-5 dl vand + flydende oksebouillon
Revet mozzarellaost

Bechamelsauce:

30 g smør/margarine

3½ spsk. mel

6 dl mælk

salt, friskkværnet peber

frisk, revet muskatnød

150 g revet emmentaler eller anden ost

Kom lidt olie i en stor gryde og lad det varme op, tilsæt det hakkede kød og lad det svitse lidt. Tilsæt løg og hvidløg, lad det svitse med til løgene bliver klare, men uden at de tager farve. Tilsæt gulerødder og lad dem svitse med et par minutter. Tilsæt så peberfrugt, champignon, italiensk krydderi, salt og friskkværnet peber – lad det svitse lidt sammen. Når det har svitset 3-4 minutter så tilsættes de hakkede tomater, tomatpure, et nip sukker og oksebouillon. Lad saucen stå og simre uden låg til den bliver tykkere – jeg tror at min stod og simrede i 45 minutters tid. Smag til og så er den klar til brug. Til bechamelsaucen smeltet fedtstoffet og melet piskes i til en smørbolle. Tilsæt mælken lidt efter lidt, mens der piskes, til det har en passende konsistens. Lad saucen koge igennem lidt, så melsmagen forsvinder, tilsæt salt, friskkværnet peber og revet muskatnød. Kom det revne ost i og rør til det er smeltet og smag til. Saucen skal være ret tyk. Tag et stort firkantet ovnfast fad eller en lille bradepande og pensl den med lidt smagsneutral olie (raps- eller vindruekerneolie). Kom et MEGET tyndt lag bechamelsauce og LIDT kødsauce i bunden og glat det ud. Læg lasagneplader ovenpå, så kødsauce og bechamelsauce. Forsæt indtil der ikke er mere kødsauce og slut med et lag bechamelsauce. Sæt i en 175 grader varm ovn i ca. 30 minutter – pas på at bechamelsaucen ikke bliver for mørk – drys med lidt revet mozzarellaost og sæt i ovnen igen til osten er smeltet og gylden. Server med en god salat og hvidløgsbrød.

Aftenens salat bestod af:

lollo rosso, sukkerærter i mindre stykker, squash i små tern, gulerødder i små tern, ½ rød peberfrugt i små tern, ½ gul peberfrugt i små tern, 1 glas sorte oliven og fetaost.

I morges da prinsessen havde været ude og ordne hendes morgentoilette udenfor og sprang tilbage ind gennem badeværelsesvinduet, synes jeg nok at jeg hørte en noget underlig lyd. Jeg stod straks op for at se om det var fordi hun ikke kunne åbne døren fra badeværelset og ud i gangen, selvom det nu ikke var helt den lyd. Jeg kunne dog se at hun sad ude i gangen ved skoene og puttede sig – og lavede et eller andet – men hvad det var kunne jeg ikke rigtig se. Jeg tændte lyset………….og så hende sidde og gnave i en lille mus!!!! (BVADR!!!!!). Den mærkelige lyd jeg havde hørt, var hende der bed i den lille mus’ hoved, gennem knogler, pels osv. Jeg var ved at brække mig, det er første gang jeg har set hende spise hendes bytte – og jeg håber sandelig at det er første gang at hun gør det – selvom det nok er noget naivt!!! Jeg lod hende sidde og skyndte mig ind under dynen, til lyden af gnasken og smasken, lyde som IKKE passer til en prinsesse *S*. Jeg faldt dog i søvn igen – for dette var MEGET tidligt på morgenstunden – med håbet om at hun ikke efterlod små uspiste dele til mig, mens jeg drømte om uspiste knurhår, haler osv *lol*. Da jeg stod op, var det med rysten og bæven for hvad jeg ville finde ude i gangen, men til prinsessens ros var det eneste der lå tilbage: en lille indtørret blodpøl, det hvor forbrydelsen blev begået!! Fy prinsesse – FY……..

Bøger:

Jeg er næsten færdig med “Dødebogen” af Patricia Cornwell og jeg må sige at jeg stadig ikke er VILDT imponeret! Altså, den er vel sådan set underholdende nok på sin egen måde, men når jeg ved hvad hun præsterede til at begynde med i hendes Kay Scarpetta-serie, så er jeg altså stadig lidt skuffet. Jeg har altså også umådelig svært ved at sætte mig ud over den måde som persongalleriet har udviklet sig, de er alle blevet mere eller mindre – faktisk mere – skøre/excentriske/underlige og det har jeg altså lidt svært ved at kapere. Ved de sidste par af hendes Kay Scarpetta bøger har jeg lovet mig selv at det var den sidste, men alligevel kan jeg ikke lade være med at købe den nyeste, fordi jeg håber sådan hver gang at hun er fundet tilbage til “rødderne”! Nå, men jeg mangler vel stadig 30-40 sider, så nu må vi se med slutningen……

I morgen står den på rester, men jeg vender tilbage på fredag med en ret med tigerrejer……..

Print Friendly
Tilbage

16 kommentarer


 1. Nov 13, 2008
  9:21 am

  Marianne's mening

  Puha… sikke en morgenmad Prinsessen spiste. Det ville jeg ikke kunne holde ud at se og høre!! Men vi må vel indse, at det er deres natur ;0)

  (Godt mine er indekatte, og nøjes med fluer ;0)


 2. Nov 13, 2008
  11:28 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Det var det mest ulækre hun nogensinde har gjort! Jeg puttede bare ørepropper i og ventede…..

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Nov 13, 2008
  3:11 pm

  Voksenmis

  Hej Birthe.

  Du kunne alligevel ikke nænne at tage musen fra hende?
  Hun gjorde jo bare, som hun er programmeret til. At vi så synes, det er adr, er en helt anden sag.
  Vores katte kommer aldrig ud, så vi er fri for den slags knasen. Men på gården hjemme hos mine forældre er der masser af katte – og masser af mere eller mindre fortærede lig omkring foderstedet og bagdøren (det sidste sikkert fordi de synes en mus er en fin gave til madmor…).

  Er du ved at få det bedre igen?

  Knus Lisa


 4. Nov 13, 2008
  3:40 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisa!

  Ja, jeg ved godt at det er deres naturligt, men det lyder ikke særlig lækkert når de fortærer deres fangst…..

  Jeg er bare lykkelig for at hun spiste det hele og ikke efterlodnoget til mig 😀

  Jeg er stadig meget forkølet og har en forfærdelig hovedpine, tak fordi du spørger 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 5. Nov 13, 2008
  5:49 pm

  Bebiane

  Hej

  min lille Oliver har også en dårlig vane med at komme hjem med godter, og han havde en kedelig periode med at lade hovedet ligge tilbage til mig 😉

  Bare vent til hun kommer med levende mus som I er nød til at jagte gennem huset, det har jeg nemlig prøvet…. ikke særlig sjovt klokken meget tidligt på morgenen 😀

  God bedring forresten

  Dorthe


 6. Nov 13, 2008
  5:53 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Dorthe!

  Ja, jeg har godt før hørt om katte der efterlader de små hoveder, det var det jeg var nervøs for – heldigvis spiste hun det hele 🙂

  Hun er ikke kommet med levende mus her i det nye hus, men i det gamle kom hun af og til med en – og slap dem løs! Engang mens jeg jagtede den første hun var kommet med, kom hun og slap en til løs – og jeg kunne nærmest se hvordan hun morede sige – men jeg styrtede i øst og vest efter de 2 mus…

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Nov 13, 2008
  6:14 pm

  Bebiane

  hihi….

  Oliver har heldigvis kun haft en med af gangen, men det har også været nok, og det er altid midt om natten hvor han kommer stormiauwende ind og skal bare roses, han bliver ved til han synes man har rost ham længe nok 😀

  Dorthe


 8. Nov 13, 2008
  7:34 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Dorthe!

  Ok, rimelig belastende, især når de har brug for meget ros, midt om natten 😀 Vores prinsesse sover heldigvis om natten og vil først ud når kæresten kører på arbejde, hun sover nemlig ved hende Papa om natten….

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Nov 13, 2008
  8:46 pm

  Louise

  Adr med muse-dræberi fra morgenstunden ;o) Men sådan er katte jo, så hun har nok gjort det før, du har bare ikke opdaget det før :o)


 10. Nov 13, 2008
  9:11 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Bogsider!
  Ja, det må jeg jo nok indse at hun har – det var bare så lettere at gå i troen inden hændelsen 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Nov 13, 2008
  9:50 pm

  Miss Book-Island

  uha.. hvor jeg grinede – FY missekat!
  Godt det ikke var mig, der var vidne. SMIL. Og godt jeg HAR spist.
  Håber du har det godt. Knus D.


 12. Nov 13, 2008
  9:54 pm

  Newyorkerbyheart

  Hey D!

  Tænkte nok at du ville more dig 😀

  Du aner ikke hvor lettet jeg var, da jeg “kun” fandt en lille indtørret blodplet….

  Jeg fortalte kæresten det INDEN han spiste, han skulle da også have lidt ud af det ;o)

  Håber vi snart ses??

  KH
  B
  PS: Helbredet er sådan lidt la-la, hovedet gør så ondt at jeg har lyst til at tage det af!!


 13. Nov 14, 2008
  6:36 pm

  Louise

  Hvis du orker det – og i øvrigt er sluppet af med hovedpinen – så har jeg tagget dig i en lille Book Worm-ting. Se om du gider på et eller andet tidspunkt, ellers ignorerer du det bare.

  http://bogsider.blogspot.com/2008/11/national-blog-posting-month-indlg-nr-14.html

  God weekend til dig og god bedring.


 14. Nov 14, 2008
  7:50 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Bogsider!

  Tak for tagget, det vil jeg rigtig gerne. Det bliver ikke lige idag, men måske i morgen, det ser rigtig sjovt ud – tak 🙂

  God weekend til dig også….

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Apr 29, 2009
  5:42 pm

  Ivan

  Som altid en god opskrift og dejlig nem at følge


 16. Apr 29, 2009
  6:43 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Ivan!

  Først: velkommen herinde, jeg tror ikke jeg har set dig før – jeg er glad for at du giver dig til kende 🙂

  Jeg er glad for at du kunne bruge opskriften….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!