Newyorkerbyheart

Mortens aften 2008: stegte andebrystfileter med brune kartofler……..

Dagens “grøntsag”: en “couch potato” *LOL*……
Andebrystfileterne brunes…….

Sukker til de brunede kartofler smeltes……..

Brune og lækre…….

De færdigstegte andebrystfileter………

……..og udskåret…….

Aftenens tallerken…….

I dag er det jo så Mortens aften og vi har – som mange andre i lille Danmark – fået and. Dog ikke en helstegt and, men bare et par andebrystfileter med brune kartofler, sauce og rødkål. Ikke noget “fancy” og ikke noget nyt – men ikke desto mindre smager det jo GODT! *S*

Jeg kogte små kartofler i går og pillede dem, så de var klar til idag. Saucen blev bare lavet på andebouillon-granulat og rødkålen blev købt færdig……..

Stegte andebrystfileter:

2 andebrystfileter

flagesalt, friskkværnet peber

Rids fedtet på andebrystfileterne i “diamant” tern og afpuds den på den anden side. Krydr på fedtsiden med flagesalt og friskkværnet peber, læg dem på en kold pande og tænd på høj varme, på den måde smelter fedtet langsomt af og skindet bliver super SPRØDT. Når fedtet er blevet lidt gyldent, krydres de på den anden side og vendes, lad dem brune af og kom dem så i et ovnfast fad. Steg ved 200 grader i 20-30 minutter, alt efter om de ønskes rosa eller helt gennemstegte (jeg foretrækker KLART det sidste). Tag dem ud og lad dem hvile utildækket i 5-10 minutter. Skær i skiver og server.

De brunede kartofler blev lavet som her.

Jeg er stadigvæk meget træt, men ellers synes jeg at det går fremad med helbredet – heldigvis *S* I morgen har jeg faktisk bestemt mig for at afprøve vores nye “monstrum” crosstrainer’en, jeg glæder mig faktisk lidt til at få min krop igang og få den brugt lidt – det må da være et sundhedstegn……….

Prinsessen fandt sig et nyt “yndlings-møbel” i dag! Hun indtog min computerpude, til min bærbare, som må være lidt ligesom en sækkestol for hende *S* Hun var ikke til at drive af den og har lagt på den hele dagen, måske fordi hun vidste at i det sekund hun rejste sig fra den, ville jeg tage den fra hende *S* Endelig fik jeg lokket hende væk fra den, med det “kostede” et stykke and, for at jeg igen kan side med min bærbare på skødet……

I morgen står den på en anden variation af dette – selvfølgelig med and…………

Print Friendly
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!