Newyorkerbyheart

Parmesanpaneret kylling……..

23 november , 2008 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Udflugter (Trips) - Tags: , ,

Parmesan-/rasppaneringen…….

Kyllingestykkerne steges i olivenolie og hvidløgssmør……

Brune og lækre……..

Aftenens tallerken: parmesanpaneret kylling, ovnbagte kartofer, grønne bønner, hvidløgsbrød og smørsauce……..

I dag har vi fået parmesanpanerede kyllingebrystfileter med ovnbagte kartofler, grønne bønner, hvidløgsbrød og smørsauce – LÆKKERT!! Det er mange år siden jeg sidst har fået smørsauce, men det smager nu meget godt, så længe jeg ikke skal spise for meget af det – men sådan lidt over bønnerne – det er godt *S*

Parmesanpanerede kyllingebrystfileter, 2 pers.:

2 kyllingebrystfileter, evt. halverede

1 håndfuld frisk, revet parmesanost

1 håndfuld rasp

lidt tørret italiensk krydderi (eller bare oregano)

salt, friskkværnet peber

1 æg

olivenolie til stegning

hvidløgssmør til stegning (bare smør rørt med presset hvidløg)

Afpuds kyllingebrystfileterne og del dem evt. Bland rasp, parmesan og krydderier i dyb tallerken og pisk et æg let sammen i en anden dyb tallerken. Varm olivenolie og hvidløgssmør op på en pande ved middelvarme. Vend først kyllingestykkerne i æg og derefter i parmesan-blandingen. Kom på panden og lad dem stege ved middel varme, til de er gennemstegte, ca. 15-20 minutter. Tag dem af panden og kom evt. lidt mere hvidløgssmør og olivenolie på til smørsaucen.

De ovnbagte kartofler var bare små kartofler vendt med olie, salt og friskkværnet peber.

Vi var ud og nyde det smukke vejr i dag, for hvor har det da bare været SKØNT! Lige den vejr-type som jeg godt kan lide: blå himmel, klart vejr og solskin – bedre fåes det ikke…….

Vi kørte en tur til Middelfart og gik en tur ved havnen og op igennem byen. Det er helt utrolig som byen – eller rettere husfacaderne – ændrer sig for hver gang jeg kommer tilbage. Som jeg før har givet udtryk for, så er Middelfart som et andet hjem for mig, dels fordi jeg har arbedet i byen (lige på gå-gaden) og dels fordi jeg kom der meget som barn/ung. Det var mit fristed, hvor jeg kunne gå ud i naturen og sidde ved vandet, når verden blev for ond……..

Jeg holder så meget af den by og hvis jeg nogensinde skulle starte forfra et sted, så blev det helt klart der. Byen ligger helt perfekt: smukt ud til lillebælt, en hyggelig bymidte, tæt på alting og med strand og skov – hvad kan man ønske sig mere???
På vejen hjem, stoppede vi ved Hindsgavl Slot, hvor vi også gik en tur. Jeg tror helt sikkert, at det er et af de smukkeste steder i Danmark og idag var ingen undtagelse……..

Al den friske luft – og hvor bliver ens kinder da dejligt røde – gjorde mig træt, så da vi kom hjem fik jeg mig en god lang lur *S* I min bog, er det en perfekt måde at holde søndag på……..

Jeg har hørt fra så mange steder at svinekæber skulle være godt, så nu har jeg besluttet mig til at lave det. Jeg var vores – gode – lokale slagter i fredag, men han havde ikke nogle, så de blev bestilt hjem til den kommende weekend. Jeg har aldrig før prøvet at tilberede sådan nogle, så hvis nogle af Jer derude har gode – afprøvede – opskrifter, så vil jeg MEGET gerne høre fra Jer. I kan skrive en kommentar eller sende mig en mail – håber at nogle af Jer kan hjælpe mig……

I morgen skal vi have rester fra i dag, men jeg vender tilbage på tirsdag med torsk a la Jamie Oliver……..

Print Friendly
Tilbage

15 kommentarer


 1. Nov 24, 2008
  8:13 am

  inge - viva italia

  Jeg har heller aldrig prøvet svinekæber, men jeg har lyst. Jeg faldt over den her blog for et stykke tid siden. Måske er det noget…


 2. Nov 24, 2008
  9:52 am

  Louise

  Jeg tror jeg har fået svinekæber på en gourmet-restaurant engang. Kan kun huske at det smagte godt, ikke hvordan det var tilberedt. Men jo, det skulle være rigtig godt og spændende. Det lyder sådan lidt øv, men det er lidt ligesom med havtaskekæber og andre mad-navne, der bare ikke lyder som noget man gider sætte tænderne i og som så viser sig at være rigtig lækkert!

  Kyllingerne med parmesan lyder nu til gengæld superskønt, og det vil jeg lave i aften. Jeg har både æg og parmesan og kartofler, der er liiige ved at synge på sidste vers, så din opskrift kommer som sendt fra himlen. Nu skal jeg bare have en pakke kyllingebrystfileter og lidt grønt og så er jeg kørende med aftensmaden :o)


 3. Nov 24, 2008
  11:18 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Inge!

  Tak for linket, det er straks noteret 😀

  mange hilsner
  Birthe


 4. Nov 24, 2008
  11:19 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Bogsider!

  Ja, det skulle jo være så godt og havtaskekæber er ihvert fald FANTASTISKE!!

  Godt at du kan bruge opskriften i aften, jeg synes selv at det blev godt, så jeg håber, at I også vil kunne lide det 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 5. Nov 24, 2008
  11:44 am

  Ulla

  Hej Birthe.
  Nå vi har åbenbart andet end Andover i hhv Mass og NH til fælles. Jeg boede i middelfart fra jeg var 12 til 19 – og jeg holder osse rigtig meget af byen mellem broerne :o)
  De dér parmasanpanerede kyllingefilleter ser super lækre ud – men nu er der købt ind til din gryderet med røget paprika (som jeg så ikke lige har fundet endnu) men filleter kommer osse snart på bordet. Jeg bagte Pebernødderne fra Lagkagehuset sidste år (MANGE gange) og jeg har osse tænkt på hvornår jeg kunne tillade mig at bage dem, hvor tæt på jul… hmmmm men det klarede du lige for mig, så de må jo bages.. nu!
  Hilsen og god dag. Ulla


 6. Nov 24, 2008
  12:00 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Ulla!

  Ej, det er da lidt sjovt 😀 Men Middelfart ER altså en skøn by!!

  Du kan finde det røgede paprika i Kvickly hvor Morten Heiberg har lavet en serie af krydderier. Det er i sådan en rimelig stor plastik beholder – men bare rolig, du skal nok få det brugt….

  Det er bare med at komme igang med at bage de pebernødder, de smager bedst nu – men jeg bliver nok nødt til at bage endnu en portion inden jul, for kæresten spiser flittigt af dem 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Nov 24, 2008
  3:25 pm

  Louise

  Lige en note om Middelfart, nu vi snakker om det ;o) Min mormor (der har været død i mange år) var fra Middelfart, og hendes forældre, altså mine oldeforældre, boede der indtil de døde, hvilket de gjorde da jeg var 2-3 år. Så jeg har et barndomsbillede af mig selv, hvor jeg står et eller andet sted i Middelfart, der hvor de nu boede. Jeg har ikke været tilbage siden og har ingen minder om det. Men tænker altid lige på det, når jeg kører igennem, læser eller hører om byen :o)


 8. Nov 24, 2008
  3:35 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Bogsider!

  Du/I skulle tage og stoppe der næste gang i kører igennem – det er en SKØN by! den har jo fået en – ny havnefront og hvis I så også kan finde Hindsgavl Slot, så er Jeres lykke gjort 😀

  Hvis I er ude efter is, så MÅ i prøve det ishus der ligger ud mod den gamle bro – på vej ud mod Hindsgavl Slot – på venstre side (nr. 2, hvis I kommer inde fra byen og kører mod den gamle bro). Der fåes de bedste og STØRSTE is…

  mange hilsner
  Birthe


 9. Nov 24, 2008
  10:26 pm

  Nikkou

  Hej Birthe

  Har desværre ikke en opskrift på svinekæber, da jeg ikke selv har prøvet at lave det. Men jeg har smagt det 2 gange og selvom det ikke lyder så charmerende, så smager det godt og er supermørt. Den ene gang var noget med det var braiseret i noget godt øl ( var på en stand hos et bryggeri, til Ølfestival i Horsens), det var rigtig godt.

  Mvh Carina


 10. Nov 25, 2008
  2:37 am

  Voksenmis

  Inge… sikke et link, nu sidder jeg jo og savler…

  Er der nogen, som ved, hvad omtalte svinekæber koster (kilopris), for jeg ser dem aldrig i supermarkedet – og jeg kommer ellers i de fleste 😉

  Jeg glæder mig til at se resultatet, Birthe.

  VH Lisa


 11. Nov 25, 2008
  10:41 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Carina!

  Jeg regner også med at ølbraisere dem, jeg har købt stout øl – jeg er ikke nogen ølkender, men nu vover jeg forsøger med stout…
  Jeg glæder mig til at prøve det, for jeg har hørt så meget om det 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 12. Nov 25, 2008
  10:43 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisa!

  Jeg fik at vide ved vores lokale slagter, at det ville koste ca. kr. 100,- for 10 stk. – jeg ved ikke hvad de vejer.
  Jeg ved ikke om det kan fåes i supermarkeder, eller om man skal til en slagter….

  mange hilsner
  Birthe


 13. Nov 25, 2008
  5:20 pm

  Louise

  Jeg lavede de her lækre panerede kyllingefileter i går, og der blev en god portion tilbage. Så det laver jeg i dag som en slags tillempet chicken parmesan, hvor jeg var så heldig lige at støde på en dejlig opskrift her hos dig. Skønt. Så nu har jeg fået hentet lidt frisk pasta, oliven, spinat og tomat og ost har jeg. Det skal nok blive lækkert!


 14. Nov 25, 2008
  5:32 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Bogsider!

  Godt at I kunne lide det – chicken parmesan er nu heller ikke at foragte MUMS 😀

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!