Newyorkerbyheart

Shawarma a la Newyorkerbyheart med chiliolie og råkost…….

Marinaden til kødet…….

Nakkekoteletterne kommes sammen med marinaden i en pose…….

Ingredienserne til chiliolien kommes i foodprocessoren…….

Den færdige chiliolie…….

Spyd’ene klar til at komme i ovnen……

Pandebrødet steges…….

……og sådan ser det ud når det er færdigt……

Fyldet til rullerne……..

De færdigstegte kødspyd……..

Kødet skæres tyndt og er klar…….

Pandebrød, tzatziki, “råkost”, agurker, tomater, kød og lidt chiliolie……..

…….så rulles den og er klar til servering……..

………og sådan ser de ud indeni……..

Da vi var i Berlin fik jeg virkelig smag for deres döner kebab, som vi fik et par stykker af dernede.
Mit mål i dag var så at kreere noget der ligner lidt – men alligevel på min egen måde! Jeg vidste at jeg nok ikke kunne fremstille de lækre brød som vi fik i Berlin, så jeg valgte nogle fladbrød som blev stegt på panden og så blev rullet om fyldet i stedet for. Jeg synes at resultatet blev ret godt – og selvom det ikke var helt som i Berlin – så var det ret tæt på *S*.
Rullerne blev rullet så stramt, så de faktisk kunne spises med fingrene og kæresten var GLAD………

Shawarma a la Newyorkerbyheart, 2 pers. i 2 dage:

500 g nakkekoteletter

Marinade:

3 fed presset hvidløg

1 lille løg, revet

godt med frisk rosmarin, finthakket

2 spsk. citronsaft

2 spsk. olivenolie

salt, friskkværnet peber

Desuden til fyld:

et lille stykke rødkål, meget fintskåret

3-4 gulerødder, groftrevet

1 rødløg, fintskåret

½ iceberg i fine strimler

½ agurk, uden kerner i skiver

tomater, hakkede

Bland hvidløg, løg, rosmarin, citronsaft, olivenolie, salt og friskkværnet peber sammen i en stor skål. Del nakkekoteletterne på langs og kom dem i skålen til marinaden, vend det hele godt sammen med fingrene og “ælt” marinaden ind i kødet. Kom det hele i en frysepose og lad det marinere i køleskab natten over. Når kødet skal bruges, sættes det på spyd, så det bliver en tyk “pølse” og krydres med lidt salt og friskkværnet peber. Kom stanniol i en bradepande og kom ganske lidt vand i, læg en rist over og læg kødet på risten. Stil i ovnen ved 225 grader varmluft og giv dem ca. 20 minutter, vend spyddene og så 15-20 minutter mere. Tag den ud, tag af spyddene og skær kødet i meget tynde skiver – eller gør det mens det sidder på spyddene hvis du synes at det er nemmere. Serveres rulles i pandebrød med “råkost”-blandingen, tzatziki og chiliolie.

Pandebrød:

8 dl hvedemel

4 tsk. bagepulver

2 tsk. groft salt

4 spsk. olivenolie

3 dl vand

olie til at smøre brødene med

Kom alle ingredienserne i en stor skål og ælt det. Kom det ud på bordet og ælt det rigtig godt – det er en ret stiv dej, så det er ret hårdt. Del dejen i 4-6 stykker og form til boller. Kom olie på fingrene og tryk bollerne flade mellem hænderne, til de er tynde, ca. ½ cm. tykke (se note 1). Bag brødene på en tør slip-let pande til de er gyldne, vend dem og bag dem færdige på den anden side til de er gennembagte.

Note 1:

Jeg trykkede dem lidt flade og brugte så kagerullen, for det er ret hårdt for fingre og hænder……..

Chiliolie:

3 friske, røde chili

1 dl olivenolie

2 fed hvidløg

½ spsk. koncentreret tomatpure

lidt salt

Skær chilierne i grove stykker (se note 2) og kom dem i en foodprocessor sammen med hvidløg i grove stykker og resten af ingredienserne. Kør det hele godt sammen til en glat masse.

Note 2:

Du bestemme selv om du lader kernerne blive i chilierne eller ej, alt efter hvor stærk olien ønskes. Jeg lod dem være i den ene af chilierne og det blev rigelig stærk til mig, så pas på med at bruge for meget af olien når du samler “shawarma’erne” – smag på det…….

Lav også en portion tzatziki – eller hvidløgsdressing.

Tag et lunt pandebrød og smør tzatziki/hvidløgsdressing på i et ikke for tykt lag. Kom så en stribe af “råkost”-blandingen, agurk og tomater på. Derefter noget af det tyndtskårne kød og så lidt chiliolie (vær forsigtig det er stærkt!), rul så brødet stramt sammen om fyldet og server.

Jeg var på crosstraineren 13(!!!!!) minutter i dag og så 45 minutters pilates – jeg er totalt UDMATTET *S*. Jeg måtte virkelig presse mig selv i dag på crosstraineren og det var nok lige i overkanten at jeg pressede på, ihvert fald er jeg øm på en ikke helt behagelig måde, især i ankler og arme. Jeg må nok hellere blive på omkring de 11 minutter lige pt. og så måske sætte det op lidt senere, når jeg kommer i bedre form – eller bare indse at omkring 11 minutter er mit niveau…….

Takket være min engel som overtog min sag mod Homeenter i går, har de nu droppet sagen og spærret min adresse, så der aldrig mere kan bestilles noget hos dem til min adresse!!! Jeg er SÅ glad og kan ikke takke nok for hjælpen – tak, Claus!!!! *S*

I dag har vi modtaget CSI Las Vegas sæson 1-6 (sæson 1 har vi godt nok set, så den må vi sælge igen), med posten. Vi har købt dem på QXL, så nu kan de sende alt det dårlig TV de gider, vi kan bare se CSI istedet for. Vi glæder os til at komme i gang, men skal lige have gjort CSI New York (som er en spin-off af CSI Las Vegas) sæson 1 færdig først………

Bøger:

Himmeløje” af Arne Dahl lakker mod enden – jeg har fået den til at strække så længe som jeg har kunnet – men nu er det ved at være slut, ÆV!!! Den er virkelig GOD og meget SPÆNDENDE, men det er også lidt sørgeligt at det er den sidste og dermed et farvel til A-gruppen. Hvis I endnu ikke har stiftet bekendtskab med Arne Dahl og hans bøger om A-gruppen (der er 10), så må I igang, jeg kan ikke anbefale dem nok……

I morgen står den – heldigvis – på rester. Jeg vender tilbage på fredag med et eller andet, jeg endnu ikke lige har bestemt……..

Godnat – nu vil jeg gå ind og hvile min MEGET trætte og ØMME krop.

Print Friendly
Tilbage

7 kommentarer


 1. Nov 27, 2008
  12:17 am

  Voksenmis

  Hej Birthe.

  Din shawarma ser virkelig lækker ud!!

  Og så skylder jeg dig en stor tak for i lang tid at have skrevet på bloggen om Arne Dahl og A-gruppen. Jeg elsker svenske krimier og kan slet ikke forstå, at jeg ikke havde fået øje på dem noget før?
  Men da jeg først fik begyndt, slugte jeg de første 9 på 16 dage, så der blev læst en del af tiden!!! Jeg læser godt nok hurtigt, men de fængede mig totalt!
  “Himmeløje” står nu på biblioteket og venter på mig – det er både fedt og vemodigt…

  Ta’ det nu roligt med cross-traineren!!!

  Go’ dag herfra

  VH Lisa


 2. Nov 27, 2008
  10:16 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisa!

  Jeg siger dig at de også smagte godt de shawarma og bare at se kærestens glade smil, var næsten nok i sig selv 😀

  Ihh du milde, jeg skal da lige love for at når du går i gang så går du i GANG! 9 bøger på 16 dage!!!! Men du kan godt glæde dig til “Himmeløje”. Jeg blev færdig i går aftes og det var lige før jeg kneb en lille tåre, for jeg syntes at det var lidt vemodigt – GOD bog!! Jeg er glad for at du fik øjnene op for ham…..

  Det kommer helt af sig selv med at tage det roligt – ihvert fald i dag, hvor jeg er lidt invalideret. Sådan er det når jeg ikke kan lære at beherske mig bare LIDT!!!

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Nov 27, 2008
  10:16 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisa!

  Jeg siger dig at de også smagte godt de shawarma og bare at se kærestens glade smil, var næsten nok i sig selv 😀

  Ihh du milde, jeg skal da lige love for at når du går i gang så går du i GANG! 9 bøger på 16 dage!!!! Men du kan godt glæde dig til “Himmeløje”. Jeg blev færdig i går aftes og det var lige før jeg kneb en lille tåre, for jeg syntes at det var lidt vemodigt – GOD bog!! Jeg er glad for at du fik øjnene op for ham…..

  Det kommer helt af sig selv med at tage det roligt – ihvert fald i dag, hvor jeg er lidt invalideret. Sådan er det når jeg ikke kan lære at beherske mig bare LIDT!!!

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Nov 27, 2008
  2:19 pm

  anjoe

  Hvor er det godt, at du endelig slap ud af homeenters sylespidse kløer. Det er utroligt så megen energi, man kan tappes for i sådanne sager, for de er pokkers grove – selvfølgelig fordi det tit giver pote økonomisk, når folk ikke gider mere kævl ;-(


 5. Nov 27, 2008
  2:26 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anjoe!

  Du har ret, de er bare nogle der elsker at chikanere mennesker. Føj!

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Nov 27, 2008
  7:27 pm

  Eva

  Altså Birthe…

  13 minutter på crosstraineren og 45minutters pilates!!!!!!!!! Hold kæft – jeg synes du er sej. Det er så flot…

  Mange hilsner fra Eva


 7. Nov 27, 2008
  8:10 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Eva!

  Tak 😀 Desværre så betaler jeg også prisen i dag for mit overmod!! Jeg har lagt på sofaen hele dagen…..

  Jeg lærer det jo nok engang 😀

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!