Newyorkerbyheart

Skinke-/bacon-/grønsagsfad………

09 november , 2008 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Film (Movies) - Tags: ,

Et lag af kartofler, squash og gulerødder……

Løg i tynde ringe og revet hvidløg…….

Færdig og velduftende……..

Aftenens tallerken…….

Aftenens menu stod på en variatio af dette – og det smagte som sædvanlig SKØNT!! Jeg kom lidt flere grønsager i, sammen med en pakke skinkestrimler, men det kan jo laves i alle mulige og umulige variationer……..

Skinke-/bacon-/grønsagsfad:

passende mængde kartofler i tynde skiver

1 squash, skåret i kvarter på langs og så i tynde skiver

4 gulerødder i tynde skiver

1 løg, halveret og i tynde skiver

2-3 fed hvidløg, fintrevet

2 porrer i tynde ringe

1 pakke bacon i tern

1 pakke skinkestrimler

2½ dl (madlavnings)fløde

salt, friskkværnet peber

Bland gulerødder, kartofler og squash og læg halvdelen i et lag i bunden af et smurt ildfast fad eller en lille bradepande, krydr med salt og friskkværnet peber. Læg så løg og hvidløg, derefter den sidste halvdel af kartofler, gulerødder og squash – krydr igen med salt og friskkværnet peber. Læg porrer øverst og derefter bacontern og skinkestrimler. Hæld fløden ved, dæk med stanniol og sæt i ovnen ved 200 grader i 30 minutter. Tag stanniolen af og giv den endnu 30 minutter. Server.

Vi har ikke lavet dagens gode gerning i dag, bare slappet af og nydt søndagen *S* Kæresten var tidligt oppe for at køre hans mor til Berlin, hun skal være dernede til på torsdag. Jeg synes faktisk at jeg har fået det lidt bedre i dag, men jeg sov ikke meget i nat pga. hoste, så jeg fik en eftermiddagslur (sammen med prinsessen, som IKKE var svær at “overtale” *S*). Vi har også fået set en film, det blev til “Babel” med bl. a. Brad Pitt og Cate Blanchett. Jeg må indrømme at jeg i starten synes at den var lidt mærkelig og indenfor de første 45 minutter snakkede vi flere gange om at stoppe den, men der var alligevel et eller andet ved den som ikke kunne få os til at slukke. Jeg kom faktisk til at synes at den var god, dog noget (tja, hvad skal jeg kalde det?) dyster/trist – og bestemt IKKE en “feel-good” film……….

Vi fik billetter til Niels Hausgaard i går – JUBIIII – så traditionen om at se ham hvert år, kan fortsætte *S*. Vi skal se ham i Torvehallerne i Vejle den 7. februar 2009 og jeg glæder mig allerede………

Jeg fik mail fra min Mama i dag, hun fortalte at de skal fejre Thanksgiving hjemme i år. Jeg må indrømme at det giver et stik i hjertet – og en lille tåre triller – jeg ville SÅ gerne fejre Thanksgiving med dem……

I morgen er det jo Mortens aften – eller det er vel i grunden først dagen før Mortens aften – og ligesom mange andre, skal vi have and. Jeg vælger dog at stege andebrystfileter i år, lave brune kartofler, købe rødkål og lave sauce (INGEN grønsager, sådan foretrækker kæresten det *S*)……

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Nov 9, 2008
  11:09 pm

  Voksenmis

  Hej Birthe – dit lille syge skind 🙁

  Jeg har virkelig medlidenhed med dig – sådan en sejlivet tur med sygdom kan tage pippet fra de fleste – og når man så har en kronisk sygdom oveni bliver det ikke nemmere!

  Du kunne vel finde på at servere squash til anden (griner)…

  God bedring og god mortensaften –

  Knus Lisa/Voksenmis


 2. Nov 10, 2008
  10:02 am

  Louise

  Dejlig opskrift. Jeg surfer netop rundt for at lede efter et eller andet jeg kan lave med den bunke af halvgamle grøntsager og kartofler, jeg har liggende, og som skal spises inden for de næste par dage. Et kort øjeblik tænkte jeg på svensk pølseret, da jeg har så mange kartofler og løg, men det her lyder ganske skønt! I aften skal jeg dog være sammen med 3 veninder, og jeg aner ikke hvad menuen bliver – det er ikke min tur til at være værtinde, så jeg glæder mig til bare at slappe af :o)

  God bedring – forhåbentlig er det begyndt at gå fremad. Og hosten er som regel noget af det sidste, man slipper af med efter sådan en omgang. Det er i hvert fald min erfaring.


 3. Nov 10, 2008
  11:58 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Voksenmis!

  Ja, kunne sagtens finde på at servere squash til anden – men kæresten har nedlagt veto – INGEN grønsager (ud over brunede kartofler) og de tæller vist ikke 🙂

  Ja, håber helbredet snart bliver bedre…

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Nov 10, 2008
  11:59 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Bogsider!

  Det er en skøn ret til lige netop det: at få ryddet ud i grønsagsskuffen – vi er lige vilde med det her gang 🙂

  Altid dejligt at skulle ud og spise og lade sig overraske….

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Nov 10, 2008
  11:50 pm

  Louise

  Og gæt engang hvad der blev serveret?! Boller i karry. Med masser af æbletern :o) Pudsigt, ikke? Men det smagte nu ret godt! Til dessert var der en herlig æble crumble med masser af flødeskum. Jeg er lige kommet hjem og er så mæt, at jeg under ingen omstændigheder kan sove endnu. Tror lige, at mætheden skal skylles efter engang med en cola light, så jeg kan få bøvset lidt ;o)

  God nat….


 6. Nov 11, 2008
  9:54 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Bogsider!

  Det var da ret sjovt 😀

  Håber, at du har fået bøvset af *lol*

  mange hilsner
  Birthe


 7. Nov 11, 2008
  9:56 pm

  Louise

  Jeg lavede denne herlige ret i dag. Jeg havde kartofler, gulerødder, porrer, løg, hvidløg, fløde og pastinak! Jeg var lidt i tvivl om, hvordan en pastinak ville smage med fløde….jeg købte så lidt bacon og skinkestrimler. Jeg havde ikke så meget fløde, så jeg spædede det op med lidt mælk. Det hele smagte vanvittig godt, den eneste fejl var, at der havde været fløde nok, og at retten endte med at have lige lidt rigeligt væske, fordi jeg havde spædet fløden op. Men alt i alt en succes, og der var så meget, at vi også skal have det i morgen. Og nå ja, så hakkede jeg også en lille, frisk chili af egen avl og det gav et dejligt ekstra pift uden at det på nogen måde var stærkt. Det fik bare de gode smage i grøntsagerne til at smage ekstra igennem. Tak for en super opskrift!

  PS. Pastinakken smagte dejligt, men jeg vil nok udelade den en anden gang.


 8. Nov 12, 2008
  11:08 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Bogsider!

  Glad for at I kunne lide det 🙂 Ja, det er med at finde den rigtige balance mht. væske, det er lidt ærgeligt når der er for meget…..

  Selvom jeg elsker pastinak, så ville jeg nok også undgå det i lige netop dette 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!