Newyorkerbyheart

Spaghetti med tun-/ostesauce……..

Bouillon, creme fraiche og hvidløg varmes op…….

Tun, revet ost og parmesan kommes i……..

Aftenens salat…….

Den færdige spaghetti-ret……..

Aftenens tallerken…….

I aften har vi fået en gang spaghetti med super LÆKKER tunsauce – den må I prøve, for det smagte SÅ godt!! Saucen er cremet, lækker og har en meget mild smag – tunsmagen er IKKE gennemtrængende! Til den ikke helt sunde sauce, fik vi en salat…….

Spaghetti med tun-/ostesauce, 2 pers.:

2 dl hønsebouillon

2-3 spsk. creme fraiche 38%

2 fed hvidløg, presset

1 tsk. maizena

salt, friskkværnet peber

1 dåse tun i vand,afdryppet

1 god håndfuld revet ost

2 spsk. frisk, revet parmesan

pasta/spaghetti

Kog pasta/spaghetti al dente efter anvisning og lad det dryppe af. Rør maizena ud i lidt af bouillonen og kom så det i en gryde sammen med resten af bouillon, creme fraiche, hvidløg, salt og friskkværnet peber. Varm det op og rør det godt sammen. Tilsæt tunen og sørg for at findele den, kom også de 2 slags ost i og varm igennem til osten er smeltet. Smag til. Kom enten pasta/spaghetti’en i saucen eller server den til, gerne med en god, sund salat og evt. groft brød.

Note:

Jeg kunne godt forestille mig at lidt fintrevet citronskal eller måske lidt kapers ville gøre sig godt i saucen, det tror jeg at jeg vil prøve en anden gang.

Aftenens salat bestod af:

iceberg

fintsnittet gulerod

agurk, uden kerner, i skiver

et par gode tomater, i tern

½ glas grillet artiskokker, i mindre stykker

lidt soltørede tomater i strimler

lidt af lagen fra artiskokkerne som dressing

Jeg har været på crosstraineren i 8 minutter i dag, jeg nærmer mig mit mål om 10 minutter. 5 minutter med 1 lille pause halvvejs, 1 minut baglæns (som er helt vildt HÅRDT!) og 2 minutter interval træning. Bagefter tog jeg ca. 20-25 minutters pilates. Jeg har så mange forskellige træningsdvd’er liggende, så nu har jeg sat mig for at få dem prøvet af og ryddet ud i dem som jeg ikke synes er så gode! I dag prøvede jeg “Inch Loss Pilates” og det var IKKE nogen succes for mig! Alt for meget SNAK og den fangede mig bare slet ikke, så det var sidste gang den blev brugt……

I dag blev julegaverne til familien i USA sendt afsted, så håber jeg bare at de bliver glade for dem. I kassen var også lidt chokolade (Anthon Berg marcipanbrød og Toms skildpadder) og så en stor pose salte fisk, som min Mama af en eller anden grund har kastet sin kærlighed på *S*

Tidligere på måneden blev der sendt kalenderlys over – som jeg introducerede dem for da jeg var au pair – og som er blevet hængende. Chokolade julekalender til Emma og Tristan er også obligatorisk, selvom de efterhånden er blevet hhv. 18 og 19½ – det er faktisk lidt sjovt, men jeg tror ikke at det bliver jul for dem uden deres julekalender *S*. Da jeg var au pair derovre gav jeg dem en julenisse fra en skandinavisk butik der ligger i Concord og som hedder “The Viking House” – det var der jeg hentede marcipanbrød, lakridser, æbleskivepande og andre “fornødenheder”, hvis jeg savnede noget…..
Jeg fortalte min familie at det er MEGET vigtigt at de giver nissen grød hver dag, for ellers kan han blive sur og finde på at lave ulykker – og det går de stadig op i. Da børnene var små, var det deres opgave at give ham frisk – microbølget – grød (af en eller anden slags) hver dag. I dag tror jeg nok at hans grød kan blive lidt gammelt og ikke blive skiftet ud hver dag – men han får det stadig………

Jeg vender tilbage i morgen med “Eggplant lasagne” (aubergine lasagne), som min Mama laver til perfektion, i morgen skal jeg se om jeg kan gøre hende kunsten efter…………

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Nov 19, 2008
  10:37 am

  Anette

  Birthe, Birthe Birthe,

  Kl er 9:58, du skriver om pasta i floede og tunsovs og mine tarme skriger lige plusli af SULT !! Maaske skal jeg foerst laest dine indslag EFTER frokost… naa jeg drikker lidt groen “provence” te, fra en af Paris’ meget fine Teforhandlere “Mariage Frères” som koster en mindre bondegaard, men som smager FANTASTISK !!

  Hvor er det bare godt gaaet at du er kommet ovenpaa igen, og ovenikoebet op paa Cross-traineren, igang igen med Pilates… Bliv endelig ved, saa laenge det ikke goer for ondt paa dig.

  Sunny-boy har det fint, er ved at blive vaennet til sine nye omgivelser, han er meget legesyg, kaelen og bare en super flot fyr !!

  Angaaende juleforberedelse, saa har den Danske Kirke i Paris en julebazar den sidste weekend i november… saa der skal jeg koebe kalenderlys, bloed nougat og faa mig et glas gloegg og en aebleskive !!

  Pas nu godt paa dig selv…

  Mange hilsner,
  Anette


 2. Nov 19, 2008
  10:46 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anette!

  Jeg kan godt sige dig at det også smagte SUPER godt! – det må du prøve en dag – og så er det let at lave og tager INGEN tid….

  Hvad smager det af sådan noget Provence te? jeg har aldrig været den store te drikker, det bliver kun til Lemon Zinger, som jeg lærte at kende i USA, og som har hængt ved lige siden!

  Godt at de har sådan en julebazar, så du kan få lidt dansk julestemning – og en æbleskive 🙂

  Hvordan reagerede datteren på den nye prins? dejligt at han er ved at falde til, han er jo SKØN!

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Nov 19, 2008
  5:38 pm

  Louise

  Det skal jeg altså prøve. Om et par uger. Vi fik spaghetti i går og skal have det igen i dag (resterne), så det er nok ikke lige spaghetti der står øverst på menuen de næste uger. Men det ser bare superlækkert ud det her. MUMS.


 4. Nov 19, 2008
  6:57 pm

  Miss Book-Island

  Hey B.
  dejligt at læse du er kommet op på hesten (læs crosstrainer) igen hehe.
  Er ved at lave en variant af din bacon/grønsagsfad. Er i ovnen lige nu – jeg glæder mig. Spændt på hvordan den bliver. Tog opskriften efter hukommelsen… og nu kan jeg se, at jeg har glemt at putte gulerod og hvidløg i. Hmnn. Nå men mon ikke det går alligevel. En halv time endnu – så kan jeg spise. Det dufter ihvertfald dejligt.
  Knus D.


 5. Nov 19, 2008
  7:38 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Bogsider!

  Det må du altså prøve, det smagte formidabelt – og jeg fik lige en rest til frokost med lidt salat – ikke dårligt! 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Nov 19, 2008
  7:39 pm

  Newyorkerbyheart

  Hey D!

  Det lyder lækkert 😀

  den er ret sjov den maskine, du må snart komme og afprøve den, jeg tror du vil synes at det er sjovt….

  Kærlig hilsen
  B

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!