Newyorkerbyheart

Spinatboller og gulerods-/squashboller……

Spinat, revet gulerod og solsikkekerner til spinatbollerne……..

Revet gulerod, revet squash og solsikkekerner til gulerods-/squashbollerne…….

Dejen til gulerods-/squashbollerne sættes til hævning……..

Dejen til spinatbollerne sættes til hævning……

Spinatbollerne klar til at komme i ovnen……..

De færdigbagte gulerods-/squashboller

En af de utrolig lækre spinatboller………

Jeg plejer jo at være tro overfor mine gulerods-/squash-/solsikkeboller, men idag syntes jeg at det skulle være anderledes, så jeg lavede spinatboller istedet for. Dvs. jeg delte faktisk dejen op og lavede halvt spinatboller og halvt gulerods-/squashboller. Jeg har ikke smagt gulerods-/squashbollerne, men spinatbollerne smager PRAGTFULD!!!

Opskriften er fra et gammelt Femina-blad.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den, altså halvt af hver, men I kan jo lave en hel portion af den slags i foretrækker. Så skal I bare undlade at dele ingredienserne op og kun røre sammen i en skål……..

Spinatboller og gulerods-/squashboller: ca. 15 stk.:

100 g hakket frosset spinat

1 1/4 dl kogende vand

1 1/4 dl lunkent vand

2 tsk. salt

1 dl cultura

50 g gær

2 spsk. olivenolie

150 g revet gulerod

½ squash, revet

1 dl solsikkekerner

1½ dl rugmel

7½-8 dl hvedemel

Kom spinatkuglerne i en skål og hæld det kogende vand over. Rør til de er optøede. Kom det lunkne vand i en anden skål. Fordel cultura og salt i de 2 skåle. Del gæren og fordel i de 2 skåle, rør til de er opløst. Fordel revet gulerod i de 2 skåle og kom den ½ revne squash i skålen UDEN spinat. Fordel olie, solsikkekerner og rugmel i de 2 skåle og rør det godt sammen. Fordel melet i de 2 skåle, lidt efter lidt og rør det godt sammen. Dejene skal være klistrede men ikke våde. Rør godt i et par minutter. Stil skålene lunt og dæk dem til, lad dem hæve i 20 minutter. Tag en grydeske og dyp i mel, tag en skefuld op og sæt på bageplade – størrelsen bestemmer i selv. Dæk bagepladerne til og lad dem hæve igen i 25 minutter. Drys med solsikkekerner eller lidt mel, sæt i en 200 grader varm ovn i ca. 20 minutter til de er lysebrune. Lad dem afkøle på en rist.

Det har været kostbare 14 dage i de sidste 2 uger!! Jeg har nogle perioder hvor jeg er EKSTREM klumset og denne gang gik det ud over en skål vi havde stående ude i gangen, en flot Holmegård Cocoon vase og en Bodum stempelkande. Jeg HADER de perioder, de gør mig altid så ked af det og får mig også til at føle afmagt! Afmagt, fordi jeg ikke kan kontrollere min arme og hænder…..

I går var jeg på crosstraineren i 11(!!!) minutter, så mit mål med de 10 minutter er nået – på 14 dage. Jeg blev faktisk lidt stolt af mig selv, derefter stod den på 45 minutters pilates – og så var jeg træt *S*. Jeg er kun på crosstraineren hveranden dag, fordi det er vigtigt at min krop får tid til at hvile indimellem. I dag har jeg så været ude og cykle en tur istedet for. Jeg manglede noget salat og rødkål til vores gyros, som vi skal have i morgen og da de ikke lover så godt vejr i morgen, passede det at jeg cyklede ned i byen i dag…….

Jeg vender tilbage senere i dag med torsk a la Jamie Oliver, frisk pasta og broccoli……

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Nov 26, 2008
  12:05 am

  Miss Book-Island

  Hey B.
  uhm de boller ser lækre ud.

  Jeg synes det er så sejt du er kommet i gang med at træne igen. Imponerende så hurtigt du gør fremskridt på crosstraineren.
  Knus D.


 2. Nov 26, 2008
  10:07 am

  Newyorkerbyheart

  Hey D!

  Du skulle prøve at lave disse, de er SUPER gode 😀

  Tak – jeg er faktisk også lidt stolt af mig selv! Jeg skal op på “hesten” igen i dag og pilates bagefter…… forhåbentlig ender det med at jeg kommer i form inden jul 🙂

  Knus
  B

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!