Newyorkerbyheart

Stjerneskud med rejer og paprikadressing (Magasinet Mad! nr. 6/08)…….

Paprikadressingen………

Klar til dampning i ovnen……..

De stegte, panerede fiskefileter er klare…….

Ovenpå de stegte fiskefileter lægges, de dampede, så avocado, agurk og tomat…….

Den færdige anretning……..

I aften har vi fået stjerneskud med rejer og paprikadressing (Magasinet Mad! nr. 6/08) – det smagte SKØNT!! Der skulle også have været stenbiderrogn til, men det udelod jeg fordi jeg bare ikke kan forene mig med rogn. Den der knasende lyd mellem tænderne – der står jeg altså af *S*. Der skulle have været brugt skyr til dressingen, men jeg brugte altså creme fraiche 9%. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………

Stjerneskud med rejer og paprikadressing, 2 pers. (Magasinet Mad! nr. 6/08):

6 optøede rødspættefileter

1 æg

1 dl rasp

lidt olivenolie til stegning

saft fra 1 citron

Ved servering:

2 skiver rugbrød

salatblade

1 avocado

4 cocktailtomater fra stilk

150 g rejer

Dressing:

4 spsk. creme fraiche 9%

1 tsk. ketchup

1 tsk. paprika

salt, friskkværnet peber

Pynt:

agurk i tynde skiver

lidt fintrevet squash

dild

en skive citron

Tænd ovnen på 200 grader. Rør ingredienserne til dressingen sammen. Pisk ægget let sammen med en gaffel i en dyb tallerken. Hæld rasp på en anden tallerken og bland det med salt og friskkværnet peber. Vend 3 af fiskefileterne i det sammenpiskede æg og derefter i raspen. Steg dem i lidt olie på en pande. Krydr de sidste 3 fileter med salt og friskkværnet peber. Læg dem i et ovnfast fad og pres citronsaft over. Stil i ovnen i 15 minutter. Rist rugbrød på en brødrister, smør det evt. med smør og læg salatblade på. Så lægges 1½ stegt og 1½ dampet fiskefilet på. Pynt med skiver af avocado og tomat (se note). Kom lidt dressing på og pynt så af med rejer, agurkeskiver, fintrevet squash, dild og en skive citron. Klar til servering og server evt. resten af dressingen til.

Note:

Jeg tog kernerne ud af tomaterne og skær dem i smalle både.

Jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal mene om mit helbred. I går da vi kom hjem fra biografen havde jeg igen feber og i nat har jeg haft ondt i halsen, jeg hoster stadig og det føles som om der ligger et ton på mit bryst!! Min penicillin-kur er ovre mandag morgen også burde jeg jo være rask…….

I dag har vi været i Harald Nyborg for at købe en crosstrainer, kæresten vil gerne have noget han kan lave herhjemme når han kommer hjem fra arbejde og jeg vil nok også kunne gøre gavn af den *S* Den burde være bedre for leddene, da den ikke går op og ned, men rundt. Jeg må dog nok hellere lige være i stand til at trække vejret ordenligt, inden jeg kaster mig op på den *S*

Film:

Vi har set “Vantage Point” i aften med bl. a. Dennis Quaid, Sigourney Weaver, William Hurt og Matthew Fox. Kæresten faldt nu godt nok i søvn, men jeg synes faktisk at det var en ok film. Man skal lige vænne sig til at man ser hændelsen fra så mange vinkler til at starte med, men filmen samles til sidst – omend slutningen er sådan lidt la-la. Alt i alt en ok film at smække benene op til en lørdag aften…….

I morgen står den på en variation af dette, jeg skal nok poste det – og så håber jeg, at jeg ved et trylleslag vågner op og er 100 rask i morgen………..

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Nov 9, 2008
  4:50 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Min mund løber i vand – simpelthen! Det ser så lækkert ud – og er bare så dansk! Jeg bliver helt nostalgisk 😉

  Det er da træls med det helbred – mon ikke du skulle tage fat i lægen igen? Måske er det ikke det rigtige penicillin du har fået?

  Rigtig god bedring og en dejlig søndag aften til Jer.

  Kærlig hilsen
  Pernille


 2. Nov 9, 2008
  5:32 pm

  Anonymous

  Træls med dit helbred Birthe. Kan da kun blive bedre. Men sikke et vejr i denne week – ikke andet end regn. Det er lige til at blive deprimeret af.

  Nå, men min kæreste og jeg prøvede din opskrift på kalkun fyldt med mozzarella, soltørrede tomater, pesto og bacon der tilhørede kartofler, sauce, grønsager samt waldorf salat. Vi var VILDE med det. Nøj hvor blev der spist. Ikke sidste gang vi skal have det.

  I aften skal der hygges med noget vi kalder mia-dip. Det er philadelphia smøreost der smøres ud i et ovnfast fad, derpå salsa og til sidst revet ost. Ind i ovenen på 200 grader, og så spiser man det med totilla chili-chips til. Vi elsker det herhjemme og spiser kun det når vi skal hygge. Slik og videre i den dur spiser vi lidt mindre af. Det kan være det er noget for dig?

  God aften.

  Hilsner Angelika


 3. Nov 9, 2008
  6:01 pm

  Majbrith

  Hej Birte.

  For mig lyder det som om det er en virus halsbetændelse du har. Blev du podet af din læge da han udskrev penicillin?
  Jeg prøvede det selv for to år siden, og blev desværre først rask efter 3 uger:( Jeg var oppe og blive podet 4 gange i håb om at det var blevet til en bakterie, så jeg kunne få penicillin.
  Ved en virus er det kun tiden der gør en rask. Og man er meget træt i tiden efter.

  Dit stjerneskud kan jo gøre det ud for en hel julefrokost synes jeg. Det skal prøves inden længe.

  God bedrings-knus fra Majbrith


 4. Nov 9, 2008
  7:48 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Nille!

  Det smagte altså også bare SUPER godt – MUMS! 🙂
  Du må lave det engang nede hos dig, en lun sommeraften med et godt glas hvidvin til…..

  Rigtig god søndag aften til dig også, håber du har fået dig en “morfar”.

  Kærlig hilsen
  Birthe


 5. Nov 9, 2008
  7:50 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Angelika!

  Ja idag har det sandelig ikke være værd at være ude – der var lige et solstrejf et kort øjeblik, men det svandt hurtigt!

  Prinsessen har også lagt herinde og kigget hovedrystende på de stakkels artsfæller der gik rundt ude i regnen 😀

  Uhmm, hvor lyder det bare lækkert det dip – du kan tro at den er kopieret – det skal helt KLART prøves. Tak!

  Jeg er glad for at I kunne lide kalkunen, det er også godt….

  God søndag aften.

  mange hilsner
  Birthe


 6. Nov 9, 2008
  7:51 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Majbrith!

  Uhhh, det lyder ikke rart med den virus, det håber jeg sandelig ikke at det er! Det var vagtlægen jeg var hos og hun ville ikke pode mig fordi min hals var så rød at hun bare ville give mig noget penicillin….. Så jeg er ikke blevet podet…

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Nov 9, 2008
  8:12 pm

  Gruppe

  Jeg har faktisk hørt at det hedder et hekseskud når det er med rugebrød;) Ser virkeligt lækkert ud! Glæder mig til jeg en dag får tid til at trylle i køkkenet:)


 8. Nov 9, 2008
  9:47 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Gruppe!

  Ok, det har jeg aldrig hørt før 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Nov 9, 2008
  9:48 pm

  Miss Book-Island

  Hey NYBH,
  Crosstrainer!! lyder vildt 🙂 Tillykke m den. Smil.
  *GOD BEDRING*… håber virk’lig du snart er på toppen igen.
  Pas på dig selv søde.
  kh D.


 10. Nov 9, 2008
  9:51 pm

  Newyorkerbyheart

  Hey Miss Book-island!

  Det er vildt, jeg glæder mig til rigtig at stifte bekendtskab med den 🙂

  I lige måde…

  Kh
  B

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!