Newyorkerbyheart

Teriyaki-/limemarineret kylling med rissalat og basilikum-/limedressing…….

Teriyaki-/limemarinaden………

Steges på grillpande…….

Den skønne rissalat……..

Frisk og meget velsmagende dressing…….

Aftenens tallerken……..

I aften har vi fået teriyaki-/limemarineret kyllingebrystfileter med en lækker rissalat, en meget velsmagende basilikum-/limedressing og hvidløgsbrød – alt i alt en perfekt aftensmad som I godt kan kaste Jer ud ud. Den er let at lave og rissalaten kan jo evt. laves af en rest kogte ris, som måske alligevel bare ville blive smidt ud!

Jeg synes selv, at dressingen blev super GOD og med en SKØN smag af lime og basilium……..

Teriyaki-/limemarineret kyllingebrystfileter:

2 kyllingebrystfileter

½ dl teriyakimarinade (købes færdig på flaske)

1-2 spsk. raps- eller solsikkeolie

chili & lime fra Santa Maria (eller bare lidt chilipulver)

½-1 spsk. flydende honning

saft fra 1 lime

1-2 fed hvidløg, presset

Afpuds kyllingebrystfileterne og skær nogle ridser i den, så trænger marinaden nemmere ind i kødet. Pisk ingredienserne til marinaden sammen og hæld det i en frysepose, kom kyllingebrystfileterne ned sammen med, luk godt og masser marinaden ind i kødet. Lad det marinere i køleskab i 6 timer eller natten over. Tages op af marinaden og steges på (grill)pande til det de er gennemstegte, ca. 8-10 minutter på hver side, alt efter størrelse. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.

Rissalat:

en portion kogte basmatiris

lidt fintskåret iceberg (eller anden salat)

½ squash i kvarte skiver

lidt champignon i tynde skiver

1 rød snackpeber i strimler

1 gul peberfrugt i strimler

1 bakke sukkerærter i skrå skiver

soltørrede tranebær

Det hele blandes sammen og kan spises til mange forskellige ting eller som selvstændig ret.

Basilikum-/limedressing:

ca. 2-2½ dl creme fraiche 9%

1 god håndfuld frisk basilikumblade, hakket

1 fed hvidløg, presset

saft af ½ lime

lidt sukker

salt, friskkværnet peber

Rør det hele sammen og smag den til.

Jeg må indrømme at jeg har overgjort min træning på crosstraineren i onsdags og har ikke været meget værd i de sidste par dage. I går var den helt gal, da lå jeg bare på sofaen det meste af dagen! Jeg mangler åbenbart det gen, det skal få mig til at holde igen og holde mens tid er *S*. Jeg vil så gerne presse mig selv bare lidt mere og så kommer “regningen” i form af (flere) smerter og en “dårlig” form for ømhed. Det er jo meget normal at blive lidt øm når man træner, men den forkerte form for ømhed, den er ikke rar!. Altså har jeg kun lavet ½ times yogalates idag, men i morgen skal jeg på crosstraineren igen. Jeg har dog så lært nu, at det IKKE skal være i 13 minutter, men at jeg nok skal holde mig på omkring de 10 minutter. Jeg håber at jeg en dag kan blive så stærk at jeg kan lægge mere til, men lige pt. må jeg nok hellere lytte til kroppen – jeg glæder mig dog til at skulle op på “hesten” igen *S*.

Bøger:

Jeg er startet på “På udkig efter Hemingway” af Leif Davidsen og jeg må sige at han havde mig fanget efter at have læst halvdelen af den første side – det er dejligt med sådanne bøger!! Jeg ved ikke noget værre end når jeg skal igennem det meste af en bog, inden den for alvor kan fange min interesse. Leif Davidsen er en af de danske forfattere jeg er mest glad for, selvom det tog mig mange år inden jeg kom igang med at læse hans bøger. Jeg havde en formodning om at de var dræbende kedelige, men han skriver altså super godt og jeg synes at alle hans bøger er gode – min yndlings er dog stadig “Limes billed” – uden at jeg helt ved hvorfor. Jeg tror at det er noget med stemningen i bogen og de billeder den skabte i min hjerne…….

Jeg glæder mig til at læse videre……

I morgen var det jo meningen at vi skulle have haft svinekæber, men da jeg kom op til vores lokale slagter i dag, ville han ikke handle med mig *S*. De havde ikke kunnet få nogen hjem, så jeg må håbe at de kan få nogen hjem til næste fredag, ihvert fald prøver de igen. Lidt æv, for nu havde jeg lige glædet mig!
I stedet kommer menuen til at stå på italiensk farsbrød med kartofler og en form for grønsager…….

Print Friendly
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!