Newyorkerbyheart

Tigerrejer og grønsager i chilisauce……….

Fyldet til dagens hjemmelavede is……..

Rosiner lagt i blød i mørkt rom, til den hjemmelavede is……..

Gulerødderne steges…..

Peberfrugt steges………

Sukkerærter og rødløg steges……..

Tigerrejer med chili-/limekrydderi og hvidløg steges…….

Det hele vendes sammen og så er det klart……

Risene vendes med lidt hakket forårsløg…….

Aftenens tallerken……

Menu’en til aften stod på tigerrejer og grønsager i chilisauce med ris til, ret LÆKKERT – og lidt stærkt! Kæresten spiste det også og syntes godt om det, selvom det faktisk er wokmad, bare lavet i stegepande……….sshhhhh, ikke fortælle ham noget *S*

Tigerrejer og grønsager i chilisauce:

1 rødløg i tynde både

3 fed hvidløg, finthakket

2 gulerødder i julienne

1 rød peberfrugt i strimler

1 gul peberfrugt i strimler

1 bakke sukkerærter i skrå skiver

1-1½ dl sød chilisauce

lidt raps- eller jordnøddeolie til stegning

250 g frosne, rå tigerrejer, optøede

salt, friskkværnet peber

2-3 forårsløg, finthakket

chili-/limekrydderi fra Santa Maria

Start med at skære alle grønsager ud så de er klar til at blive brugt. Tag skallerne af tigerrejerne, skær ryggen op og fjern tarmen. Sæt ris over, som skal serveres til. Kom lidt olie i en wok og steg først gulerødder et par minutter, mens der røres i dem, krydr med salt og friskkværnet peber og tag dem af op. Svits peberfrugtene et par minutter, krydr med salt og friskkværnet peber og tag dem op. Steg løg i nogle minutter så de bliver lidt bløde, men IKKE tager farve, så rør i dem hele tiden. Krydr med salt og friskkværnet peber og tag dem op. Svits sukkerærter er par minutter og tag dem op. Steg tigerrejerne sammen med chili-/limekrydderi, hvidløg, salt og friskkværnet peber. Steg dem til de bliver lyserøde og KUN netop møre, ellers bliver de seje og kedelige. Når de er næsten nok, kommes grønsagerne i sammen med chilisauce, det hele hele vendes rundt og varmes igennem. Server straks sammen med kogte ris, vendt med forårsløg.

Jeg har også lavet en portion hjemmelavet is idag, fordi igår fik jeg sådan lyst til is, men vi havde ikke noget. Jeg følger altid den sammen opskrift, men kommer så det i som jeg har lyst til (selvom det også tit ligner hinanden *S*). I dag blev det til: hakkede valnødder, hakket Daim, marcipan i tern, cocktailbær og rosiner lagt i blød i lidt mørk rom – jeg brugte også lidt af rommen. Jeg håber, at vi kan smage den i aften, for det er ALTID en succes og så er det meget NEMT at lave……..

I går da jeg var ude og hente post, fik jeg et chok: der var en rykker!!! Jeg fik straks sådan helt dårlig samvittighed (hvorfor ved jeg ikke!), men jeg kunne ikke huske at jeg havde modtaget noget fra Homeenter, som var afsenderen! Da jeg åbnede brevet stod der at jeg fik en rykker for tilbagesendelse af 2 gange månedens film og oveni var så lagt er rykkergebyr, ialt ca. kr. 167,-. Jeg lignede et stort spørgsmålstegn, for jeg forstod NADA! Jeg har ALDRIG haft noget med Homeenter at gøre, jeg har ALDRIG modtaget nogle film, jeg har ALDRIG sendt nogle film retur og jeg har ihvert fald ALDRIG fået en regning – så hvordan kan jeg så få en rykker??????? Der stod et telefonnr. som kunne bruges hvis man ikke var enig i deres oplysninger – dog kostede det over kr. 4,- i minuttet hvis man ringede for at afmelde sit abonnement!!!!! Jeg mailede så til dem, for det andet er jo røveri ved højlys dag. Jeg fik det svar, at jeg jo havde modtaget min velkomstfilm (Mr. & Mrs. Jones) en film som jeg ifølge dem også skulle have betalt for – her var jeg igen et stort ????? for jeg har helt sikker IKKE betalt for nogen som helst film! Jeg bad dem om at fremvise beviser for at det var mig der havde tilmeldt mig, hvortil de svarede at siden jeg jo åbenbart bor på den adresse de har sendt til, så er det jo også mig! Men de kunne fremskaffe IP adressen, for tilmeldingen skulle være foregået via internettet. De fortalte mig så også i MEGET let forståelige vendinger, at hvis jeg ikke betalte ville de sende et til inkasso og anmelde mig som dårlig betaler!! Her slutter vores korrespondance så, da det blev weekend fra deres side – og jeg forstår stadig INTET! Jeg er jo 100% sikker på at jeg:

1. IKKE har modtaget den film som de påstår jeg har betalt for….

2. IKKE har sendt nogen film retur, for jeg har IKKE modtage nogen….
3. IKKE har meldt mig ind i deres filmklub, for det kunne jeg aldrig finde på…..
4. IKKE har modtaget en regning, for det jeg nu har modtaget en rykker for??

Det er jo ikke fordi det er noget særlig stort beløb, men det er princippet i det og så fordi jeg er totalt uforstående overfor deres krav. I dag modtog jeg så deres medlemsblad, hvilket jeg heller ALDRIG har gjort før og det skulle jeg vel have gjort for at kunne se hvad månedens film skulle være og for at kunne afbestille den!! Jeg meddelte dem så, at hvis jeg virkelig var medlem, så skulle det stoppes øjeblikkeligt – men det er åbenbart ikke sådan til, fordi det er det forkerte tidspunkt på måneden! Da jeg så ville prøve via deres hjemmeside, med det kundenr. som de påstår jeg har, så kan jeg ikke logge ind med det – fordi det ikke eksistere?????? Forvirringen er total, men en ting er sikker: jeg vil IKKE betale for noget som jeg ikke har modtaget, ikke har sendt retur og ikke har modtaget en regning for – BASTA!

Bøger:

Jeg er blevet færdig med “Dødebogen” af Patricia Cornwell og den var vel ok. Jeg har jo ikke lagt skjul på gennem min læsning af bogen, at jeg ikke helt forstår hvorfor personerne er blevet SÅ mærkelige, destruktive og “mørke” – og det forstår jeg sådan set stadigvæk ikke. Jeg er faktisk også lidt ked af at hendes bøger har udviklet sig sådan, fordi jeg synes at da hun startede, var de så FANTASTISKE. Hun skriver jo stadigvæk godt, men jeg synes at hendes bøger er noget faldende i kvalitet – som om hun “spytter” dem ud, fordi hun skal. Men lige meget hvor skuffet jeg er, så kan I nok være ret sikre på at jeg også køber hendes næste bog, den kan da kun blive bedre *S*

Jeg er nu startet på “Himmeløje” af Arne Dahl, som er den 10. og sidste i serien om A-gruppen. Det er med stor fornøjelse at jeg har fulgt og læst hans bøger, fordi jeg synes at de er SÅ velskrevne og SÅ gode. Der var lige en enkelt eller 2, hvor jeg syntes at kvaliteten faldt lidt, men den forrige “Efterskælv” var igen en helt fantastisk bog og “Himmeløje” tegner til at være helt på højde med den. Han har en skøn måde at fortælle en historie på, som fængsler og går ind under huden på mig……

I går aftes da jeg lå i sengen og åbnede min helt nye og uberørte bog, mærkede jeg den glæde og varme som altid breder sig ved starten på en ny bog! Den glæde det er at læse i en bog inden andre har læst i før mig, at vende de første jomfruelige sider og give dem deres “bøj”. Det er altså en helt unik glæde, som måske nok gør mig ret så underlig i andres/jeres øjne *S*. Det er en glæde som jeg altid har haft og som er grunden til at jeg køber min bøger. Jeg køber også nogle gange bøger fra antikvariat og der får jeg jo så ikke det “rush” det er, at åbne en ny bog! Det er lidt som et narkotikum, det er et “sus” og en SKØN fornemmelse – mon nogen af Jer har det lige sådan???

I morgen skal vi have steak, smørristede kartofler, bearnaisesauce og en form for grønt – det vil jeg ikke trætte Jer med. Jeg vender tilbage på søndag med en sammenkogt ret og mos af søde kartofler……..

God weekend til Jer alle…….

Print Friendly
Tilbage

18 kommentarer


 1. Nov 14, 2008
  9:23 pm

  Anonymous

  Hej Birthe.

  De tigerrejer ser super lækre ud, dem må jeg prøve at lave en dag.

  Jeg synes det lyder helt horribelt det du fortæller om homeenter, som jeg aldrig har hørt om, men det interessante er, at hvis du googler dem, så kan du se at der er mange der beskriver det samme som du gør.

  Du er åbenbart ikke den første eller eneste der har været ude for det, så du skal helt sikkert ikke finde dig i det!

  Håber du kommer ud af det.

  God weekend.

  Hilsen Charlotte


 2. Nov 14, 2008
  9:35 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte!

  Det smagte bare SUPER godt – og så er jeg jo meget glad for rejer 😀

  Ja, kæresten har godt sagt her til aften, at jeg ikke er den eneste. Det er jo noget svindleri!

  God weekend til dig.

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Nov 14, 2008
  9:54 pm

  Nikkou

  Hej Birthe!

  Kender godt Homeenter fra den besværlige side. Pludselig modtog jeg en dvd,og en regning og et abonnement der var temmelig besværligt at komme ud af igen. Mindes ikke jeg havde meldt mig – men blev selvfølgelig i tvivl om jeg et sted på nettet var kommet til at tilmelde mig noget mystisk.

  Det tog mig mange tlf opkald og breve for at slippe ud af det igen, uden omkostninger.

  Mvh Carina


 4. Nov 15, 2008
  8:10 am

  Anonymous

  Hej Birthe!

  Hvis jeg var dig ville jeg sende en mail til homeenter og sætte forbrugerstyrelsen på som c.c.. Heri ville jeg skrive hele historien som du har beskrevet den her, og så ville jeg slutte af med at skrive, at jeg forventede at denne sag hermed var ude af verdenen, da jeg ellers ville gå videre med det.

  Jeg tror at trusler er det eneste der hjælper på sådan nogen.

  På mit arbejde har vi prøvet noget lignende. Der var det et udenlandsk firma som blev ved med at ringe, og det stoppede først da vi meddelte dem, at næste gang de ringede, ville vi stille direkte om til politiet.

  Det er helt sikkert svindel det du er udsat for, og det er det de tjener penge på.

  Håber det lykkedes dig at slippe af med dem – ellers må du melde dem til politiet.

  PS! Tror jeg ville sende medlemsbladet retur med samme besked!


 5. Nov 15, 2008
  10:10 am

  Anonymous

  Har prøvet det samme, bare med noget naturmedicin. De sendte rykkere på rykkere og truede med inkasso og alt muligt andet. Det stoppede først, da jeg bad om at få bevis for, at den omtalte pakke var blevet afleveret på min adresse og på hvilken dato. Det er nemlig sælgers ansvar at påvise dette ;O)(har sidet i en en klageafdeling, så lidt miljøskadet er man vel altid). Jeg har ikke hørt fra dem siden og det er 1½ år siden ;O)

  Mette


 6. Nov 15, 2008
  11:09 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Carina!

  Ja, jeg kan forstå at andre har bøvlet en del med dem – og nu er det så blevet min tur 🙂
  Træls at spilde tid og energi på sådan noget….

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Nov 15, 2008
  11:10 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anonym!

  God ide, det må jeg praktisere på mandag, når de engang vender tilbage på mine henvendelser – også angående medlemsbladet, som jeg heller ikke har pakket ud af sammen grund 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Nov 15, 2008
  11:12 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Mette!

  Tak for din kommentar!
  Jeg spurgte også om bevis, men de skrev bare at når jeg boede på adressen, så var det bevis nok – og da den vist ikke er sendt som pakke, kan det ikke bevises – eller noget i den stil…

  Måske jeg skal trække lidt på din ekspertise 🙂

  Mange hilner
  Birthe


 9. Nov 15, 2008
  11:46 am

  Nille

  Kære Birthe,

  Hvor ser dine peberfrugter fine ud – mine bliver altid lidt brændte synes jeg. Måske rører jeg ikke nok!

  De bruger alle mulige metoder – men de må jo kunne bevise, at du har meldt dig ind – med en mail eller et brev! Jeg er sikker på, at du ikke kommer til at betale… de prøver bare at narre folk. Men det er irriterende at skulle bruge sin tid på det.

  Du er slet ikke underlig i mine øjne – har det præcis på samme måde med bøger. Men jeg synes også, at der er noget charmerende ved brugte bøger – at tænke på, hvem der har haft dem i hænderne – eller når man finder et lille styk papir indeni.

  Men bøger er jo dejlige uanset hvad!!!

  God weekend
  Kærlig hilsen
  Pernille


 10. Nov 15, 2008
  11:55 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Pernille!

  Tak for rosen 😀

  Du har ret, det er bare træls at skulle bruge energi på, men jeg må jo have det ud af verden….

  Bøger ER dejlige – kunne ikke leve uden dem 😀

  Rigtig god weekend og håber at du har fået det bedre…

  Kærlig hilsen
  Birthe


 11. Nov 16, 2008
  6:29 pm

  Louise

  Maden ser vidunderlig ud. Elsker tigerrejer og wok og chili. Uhhmmm.

  Angående Homeenter – f*ck dem! Ja, jeg er en af dem, der er rasende på dem. Har bøvlet med dem i forbindelse med nøjagtig samme historie – jeg fik bare tilsendt musik cd’er i en lind strøm, som jeg 1) ikke havde bestilt 2) derfor ikke pakkede ud men 3) heller ikke ville bruge portopenge på at sende tilbage. Til sidst truede jeg dem med min advokat (ja, amerikansk-agtigt og latterligt, men det virker. Jeg har brugt det trick flere gange, og da jeg rent faktisk HAR en advokat, syntes jeg ikke at det bare var en totalt tom trussel). Det virkede. Men jeg endte med at returnere cd’erne så de ikke “havde noget på mig” så at sige. Det er helt klart et eller andet fusk, de har gang i.

  Og så synes jeg heller ikke at du lyder spor mærkelig med bøger. Sådan har jeg det også….jeg er selv kun kommet til nr. 4 i serien om A-gruppen, og den glæder jeg mig til at læse snart. Den står bare og venter på hylden.

  Jeg har læst omtale af Patricia Cornwells nye Scarpetta bog og SELVFØLGELIG kommer vi begge til at læse den, så det glæder jeg mig til at snakke om. Den lød spændende!


 12. Nov 16, 2008
  9:27 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Bogsider!

  Det smagte super godt, tror lige at det vil være noget for dig 😀

  Jeg kan også se på nettet at mange andre har haft problemer med dem, hvor er de bare nogle svindlere – bliver lidt “spændende” hvordan vores dialog kommer til at forsætte…..

  Jeg er vild med den Arne Dahl serie om A-gruppen og den sidste i serien lever fuldt ud op til de andre! Jeg må have tjekket op på den næste Cornwell bog, som helt sikkert kommer til at stå på hylden 😀

  mange hilsner
  Birthe


 13. Nov 16, 2008
  10:19 pm

  Trine

  Hej Birthe,
  Måske skal du fjerne linket til Homeenter, nu klikker vi alle ind for at se hvad for en “svine”- biks de driver, og så har de alle vores IP adresser…

  De er da de største fuskere.
  Bare du slipper ud af det!


 14. Nov 16, 2008
  10:42 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Trine!

  Nå ja, det ville jeg faktisk have gjort i går, men kom fra det – TAK fordi du mindede mig om det 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Nov 17, 2008
  1:31 pm

  Trine

  Hej Birthe,
  Kan man godt starte med “Himmeløje”, eller synes du jeg skal starte med nr. 1.i serien om A-teamet.
  Har gode erfaringer med dine boganmeldelser…

  Kh Trine


 16. Nov 17, 2008
  1:50 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Trine!

  Altså det er sådan set selvstændige bøger, men jeg vil nok alligevel anbefale dig at starte fra begyndelsen, så tror jeg at du får mest ud af det! Glæd dig, de er rigtig gode og jeg tror du bliver bidt når først du kommer ind i hans univers 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 17. Nov 19, 2008
  9:20 pm

  Karen Rós

  hihi, forstår godt det med bøgerne, men jeg foretrækker faktisk brugte bøger. elsker duften af gammelt papir og støv ligesom fra et gammelt loft… nye bøger har en helt anden duft. elsker også nye bøger, de knitrer sjovt mellem fingrene og så er det bare superrart at have en ny bog som ikke har kostet en femmer og er allerede ved at falde fra hindanden. ;D guh, bøger.<3

  mmh, is. må jeg prøve at lave en dag. 😀


 18. Nov 19, 2008
  9:30 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Karen!

  Forstår også facinationen ved gamle bøger og de mennesker som man kan forestille sig har siddet med den – nogle gange lugte de bare så forfærdeligt af røg (fra enten cigar eller cigaretter) og det har jeg det ikke godt med. Der er jo i sagens natur noget jomfrueligt over en ny bog, som jeg synes er helt ubeskriveligt 🙂

  Du må prøve den is, vi ELSKER den!!

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!