Newyorkerbyheart

Hamburgerryg, grønlangkål og kålpølser…………..

Kålpølserne – som jo slet ikke har noget med kål at gøre *S*………………

Hamburgerryg og kålpølser koges…………….

Grønlangkålen………………

Klar til servering……………

Aftenens tallerken…………..

I aften har vi fået hamburgerrryg, kålpølser, grønlangkål, almindelige kartofler og brune kartofler – behøver jeg at skrive, at vi er godt MÆTTE??…………

Det smagte nu rigtig godt! Jeg er ikke så vild med kålpølser, men kæresten vil gerne have dem og han ELSKER god, dansk – tung – mad *S* Så maden i aften er ligesom paradis for ham………

Grønlangkål:

1 pakke frosset grønlangkål
2½ dl (madlavnings)fløde
lidt kogevand fra hamburgerryg
salt, friskkværnet peber
1-2 mosede, kogte, kartofler
smør
et nip sukker
Smør smeltes i en gryde og grønlangkålen tøes langsom op i det, ved lav varme og under låg. Rør i det af og til. Kom den mosede kartoffel i, sammen med lidt fløde og lidt af kogevandet fra hamburgerryggen, krydr med salt og friskkværnet peber. Varm det godt igennem og smag til med et nip sukket og evt. mere fløde, salt og friskkværnet peber.

Hamburgerryg koges i vand tilsat lidt hele peberkorn og jeg kommer altid lidt tørrede krydderier i, denne gang rosmarin. Koges ca. 45 minutter pr. kg, lad det stå og trække lidt i kogevandet efter det er kogt færdig. Hvis der skal serveres kålpølser til, så kom de i de sidste 25 minutter af kogetiden og lad også dem stå og trække lidt. Serveres med en god sennep, grønlangkål og kartofler.

Bøger:

Jeg er jo ved at læse “Brooklyn dårskab” af Paul Auster og det er altså en yderst facinerende fortælling. Jeg har hørt nogen sige, at den er lidt mærkelig, det synes jeg egentlig ikke. Personerne er måske lidt “skæve”, men ikke mere end at det er interessant og flere gange kan jeg ikke lade være med at trække på smilebåndet *S*. Jeg synes at når jeg læser bogen, så er det nærmest som om han sidder ved siden af og fortæller, det er meget levende fortalt og jeg må sige, at jeg er VILD med hans skrivestil……………….

Prinsessen er gået helt i vinterhi og ligger bare og sumper det meste af dagen. Hun har jo indtaget min pude til min bærbare (så den er mere behagelig at sidde med og med en hård overflade så den står godt) og hun er ikke meget for at dele! Bagsiden er jo, som jeg vist før har fortalt, ligesom en sækkestol med små kugler under et stykke stof og det synes hun altså er meget behagelig. Den former sig helt efter hende når hun smider sig i den og hvis den ligger det rigtige sted, så kan hun overvåge det meste af huset, UDEN at skulle rejse sig. Hun er meget svær at overtale til at rejse sig fra dig, det er kun hvis der er (lækker) mad i skålen eller hvis hun skal forrette hendes nødtøft!!! Hvis jeg gør anstaltninger til at ville låne puden, så får jeg et meget SKARPT blik og så kommer hun løbende og smider sig på den *S*. Hvis hun endelig har vovet sig ud (det gør hun ikke meget i disse dage) og jeg imens har tilladt mig at tage puden, så sidder hun og nedstirrer mig, indtil jeg overgiver mig og hun igen får hendes pude – hun er sandelig en kat der “marcherer til hendes egen musik” *S*

Jeg er faktisk noget stresset og er ikke helt sikker på at jeg når det hele til den 24. december, mon vi kan udskyde julen lidt i år, så jeg får lidt mere tid???? Jeg synes, at der er en milliard opgaver og alt for FÅ timer i døgnet til at nå at få dem løst!!! F. eks. er jeg helt bar mht. til borddækning og -pynt i år. Sidste år så bordet sådan her ud, med fine tallerkner, men det nummer kan jeg jo ikke bruge igen………….

Det kunne være dejligt med hvid jul, det gør ligesom det hele lidt mere “festligt”. Da jeg var barn og jeg sad selv inde på mit værelse, mens de andre spiste julemad og pakkede gaver op – f’øles det som om at jeg hvert år sad og kiggede på snefnug!! Det har jeg jo ganske givet ikke gjort, i betragtning af hvor få gange vi faktisk har hvid jul, men jeg kan huske at have kigget på de dalende snefnug og drømt mig op på en af dem. Drømt mig til at sidde deroppe og falde ned et sted, hvor jeg kunne være med til at holde jul. Jeg kan også huske at have kigget op på de blinkende stjerner og tænkt om der måske sad nogen og kiggede op på den samme himmel som mig??? Drømt mig til at ligge på stjernerne og svæve henover verden og være alle andre steder end hvor jeg var…………..

Selvom jeg ikke er så glad for julen, så kan jeg blive i lidt bedre humør af at se nogle af de amerikanske julefilm. Jeg ved ikke hvad der er ved dem, men de skaber en illusion som den jeg havde da jeg var barn om hvordan julen skal være! De danske julefilm gør det ikke for mig, det skal være de amerikanske *S*. Jeg er VILD med “It’s wonderful life” (Det er herligt at leve), som jeg synes er en skøn film og jeg vil helst se den hvert år, men også “Miracle on 34th street” (Miraklet på Manhatten) – den nye version – er jeg vild med. Den første “Home alone” film kan også gøre det for mig “Scrooged“. Selvom jeg godt kan synes at amerikansk julepynt kan være ret meget FOR meget, så er tiltaler det mig også i de film, hvor jeg synes at det ser helt vildt hyggeligt ud……………

I morgen står den på rester og i de hele taget vil indlæggene nok være lidt uregelmæssige de næste dage……….

Jeg vil benytte denne lejlighed til at ønske Jer alle en:

RIGTIG GLÆDELIG JUL

sammen med dem i elsker og holder af og må julefreden så snart sænke sig over det ganske, danske land……….

Print Friendly
Tilbage

9 kommentarer


 1. Dec 20, 2008
  1:03 am

  Lene

  Hej Birthe:o)

  Jeg håber og tror på, at du når det hele inden det bliver juleaften;o)

  Jeg selv skal på arbejde, på den 23. og 24. om aftenen, men derefter kan jeg holde lidt juleferie:o)

  Ønsker dig en rigtig glædelig jul!

  Mange hilsener Lene


 2. Dec 20, 2008
  2:34 am

  Voksenmis

  Kære Birthe.

  Rigtig glædelig jul til dig, kæresten og ikke mindst prinsessen herfra.

  Vi skal jo til IKEA igen efter jul – skal vi tage endnu en "Prinsesse-pude" eller evt. en sækkestol med og smide af på vejen *GG* ???

  Aftenens menu så sørme besnærende ud, men jeg elsker også "tung" dansk mad. Men jeg elsker også kinesisk, mexicansk, italiensk, cajun… ja, mad i det hele taget <3

  Jeg glæder mig til at se fotos fra din juleaften og håber, at du trods alt får en lille smule fornøjelse af den, nu hvor vi jo alligevel ikke kan undgå den…

  Juleknus fra
  Lisa


 3. Dec 20, 2008
  8:16 am

  Hanne's verden

  Hej Birthe

  Glæder mig til at følge dine indlæg fremover:o) Har nydt det meget – har dog stadig vældigt meget læsestof til gode – er vist nået til februar 2007;o)

  Jeg ønsker dig en god jul, mon ikke du når det;o) Og borddækning finder du sikkert også ud af – rigtigt fint var det sidste år.

  Mange julehilsner fra
  Hanne


 4. Dec 20, 2008
  8:19 am

 5. Dec 20, 2008
  1:25 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lene!

  Ja, julen kommer jo nok om jeg bliver færdig eller ej 😀

  Rigtig god weekend.

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Dec 20, 2008
  1:26 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisa!

  Også glædelig jul til dig og dine! Jeg håber at I får en dejlig aften….

  Ja, det kunne da godt være at det blev aktuelt *S hun er bare ikke til at ryste af den pude….

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Dec 20, 2008
  1:27 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Hanne!

  Jeg synes at det er helt utroligt at du gider at læse alle indlæggene, jeg tager virkelig hatten af for dig 🙂

  God weekend.

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Dec 22, 2008
  2:30 pm

  conny

  Yeah! Endelig nogen der kender konceptet grønlangkål og kålpølser (det må være derfor, de hedder sådan: fordi de serveres til kål). Det er min absolutte yndlingsmad fra Sønderjylland. Og jeg ville allerhelst spise det HVER nytårsaften – men det synes vores gæster altså ikke om – det kræver for meget snaps.
  Men TAK for kigget.
  Og god jul og godt nytår.


 9. Dec 22, 2008
  2:40 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej conny!

  Tak for din kommentar 🙂 Jeg synes faktisk at grønlangkål er en overset spise, det smager jo godt….

  God jul til dig og dine.

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!