Newyorkerbyheart

Have yourself a merry little Christmas……….

23 december , 2008 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Bla bla, Familie, Jul, Min kat - Tags: , ,

Mon “Santa” snart kommer??????

Pyntet til årets borddekoration…………..

2 “bagbundne”, forsvarsløse ænder, klar til at komme i ovnen………………..

Der køres klar til kogning af andefond……………

Min nye kogebog: “Feast – food that celebrates life” af Nigella Lawson……………….

Sådan komme tallerknerne til at se ud………………

De færdige, langtidsstegte ænder…………….

Vores juletræ 2008…………………

Puha, sikke en dag!!! Jeg har sovet mildt sagt dårligt i nat og haft slemme mareridt, hvor jeg vågnede badet i sved og ikke kunne falde i søvn igen……….

Mit humør har været i nærheden af nulpunktet og jeg har stor-tudet det meste af formiddagen, bare en dårlig, DÅRLIG dag!!!

Nå, men jeg fik da hanket op i mig selv og fik startet på at stege ænderne – langtidsstegt som sidste år. Ændere blev brune og velduftende, vi fik også lige en prøvesmagning og smagen var helt rigtig *S*. Nu er de parteret og klar til at blive varmet i morgen aften, penslet med lidt andefedt. Jeg har også fået lavet andefond til saucen i morgen og fået den kogt ind sammen med stegeskyen fra ænderne (MINUS alt fedtet!!). I morgen skal den så bare tilsættes lidt fløde og smages til.

Jeg har fået kogt risengrøden, så jeg kan lave ris a la mande i morgen og smuttet mandler så de er klar til at hakke og komme i . Ved kirsebærsaucen, der sætter jeg altså grænsen, jeg har købt mig til det………..

Jeg har også fået kogt en ekstra portion klejner, men jeg ved ikke rigtig om jeg vil være bekendt at servere dem. I går, da jeg lavede dejen, kom jeg til at komme potaske i hvor der skulle have været hjortetaksalt i. Der kom så begge dele i og jeg ved ikke om det er potasken der har gjort det, men de er meget porøse og sådan lidt underlige i det……………..men de smager sådan set godt nok. Jeg ser i morgen hvor sulten folk er, ellers bliver de bare smidt ud………….

Vi har så også fået pyntet juletræ her til aften, så nu er vi ved at være klar til at modtage gæster i morgen. Jeg har BESLUTTET mig for ikke at ville være stresset i morgen og have tid til at nyde min morgenmad i fred og ro – og kæresten og jeg skal nyde det, nyde hinanden, nyde prinsessen og åbne alle vores strømpe-gaver fra USA *S*

Prinsessen har været så heldig at vores kammerat fra Sjælland har taget vores julegave med til hende, hendes helt egen computerpude/sækkestol. Dvs. hun får min den gamle, for den har hun jo indtaget i forevejen og dufter den af mig *S* Hun virker meget glad for hendes gave, men jeg skal nok alligevel holde et vågent øje med min den nye, for kender jeg hende ret, kunne hun godt finde på at gøre krav på dem begge to……….

Bøger:

Jeg blev færdig med “Brooklyn dårskab” af Paul Auster i går og må altså sige, at det er en skøn og dejlig bog. Hvis der er nogen af Jer derude der endnu ikke har stiftet bekendtskab med ham, så vil jeg anbefale ham. Han er lidt anderledes i skrive- og fortællestil, men han gør det sikket og rigtig godt. Jeg har været godt underholdt!! I aften (hvis jeg når det inden jeg falder i søvn *S*) starter jeg på “En plads i solen” af Liza Marklund, som er endnu en bog i serien med journalisten Annika Bengtzon, jeg glæder mig faktisk til at læse den……….

Selvom jeg har haft travlt og haft noget af et humør-nedbrud, så bestemte jeg mig for at jeg havde TID til træne, en “investering” i mig. Jeg fik dog kun 12 minutter på crosstraineren i dag, fordi den begyndte at sige en underlig lyd og var meget svær at træde rundt, kæresten fik den heldigvis lavet (noget var gået løs) og han morede sig lidt over at jeg allerede havde fået den “slidt” ned *S*. Godt at jeg kan more andre, når jeg ikke kan more mig selv……….

Jeg lavede også de 45 minutters pilates bagefter – dog afbrudt et par gange af at skulle op og røre i risengrøden *S*. Efter nytår vil jeg til at begynde på de nye pilates dvd’er jeg har fået, så jeg kan få lidt variation……..

Jeg har jo været noget optaget af hvad jeg skulle finde på til borddekoration i år – og har ikke kunnet finde på noget fornuftigt!! Efter at kærestens søster så sagde, at jeg bare kunne bruge det samme som sidste år, så skulle jeg “bare” finde noget bånd – hvilket viste sig at være lettere sagt end gjort så tæt på jul!!! Jeg fandt noget, men så skulle jeg betale ca. kr. 400, for at have bånd nok til 9 kuverter , det synes jeg nok er lige i overkanten for noget der alligevel bare bliver smidt ud bagefter!! Kæresten var så lige i Fakta i går, fordi jeg som sædvanlig havde glemt noget og der fandt han noget sødt bånd hvor der står “merry Christmas” på. Godt nok ikke så bredt som det jeg brugte sidste år, så tallerknerne bliver lidt anderledes end jeg havde forestillet mig, jeg har istedet prøvet på at forme et hjerter……….jeg er lidt spændt på hvad gæsterne mener om det *S*

Nu vil jeg gå til ro og se om jeg kan få lidt søvn inden det går løs i morgen, denne lillejuleaften-nat plejer at være den værste (hvad mareridt angår), men jeg håber at finde lidt ro. I morgen går det løs, der er stadig nogle arbejdesopgaver der skal laves og ting der skal nåes, inden gæsterne kommer midt på eftermiddagen – og juleroen (endelig) kan sænke sig. Når vi når så langt, så er der kun så meget man kan gøre, hvis man har glemt noget/overset noget – det giver en vis ro indeni mig……….

Kan I nu alle ha’ en FANTASTISK og SKØN juleaften sammen med Jeres kære og dem i holder af. Jeg ønsker Jer en fredelig og glædelig jul – jeg vil også lige benytte lejligheden til at sende en tanke til Mads Olin’s familie og venner (ham der er forsvundet i Ribe). Jeg håber at de finder ham, uvisheden må være forfærdelig!!! Jeg håber at de står sammen gennem en svær tid og jeg ville ønske at jeg kunne gøre noget der ville lindre deres smerter denne jul…………

Print Friendly
Tilbage

18 kommentarer


 1. Dec 24, 2008
  8:05 am

  Hanne's verden

  Hej Birthe

  Dine ænder de ser bare fantastiske ud!! Intet mindre.
  Jeg tror, at man er heldig, hvis man er gæst i dit hus.

  Jeg håber, at du har fået noget søvn i nat og at du trods alt nyder dagen og aftenen.

  De bedste ønsker til dig og dine.
  Julehilsner fra Hanne


 2. Dec 24, 2008
  9:01 am

  Marianne's mening

  Jeg vil gerne ønske dig en rigtig glædelig jul.

  Jeg håber, du får en god aften sammen med din familie.

  Dine ænder ser fantastiske ud! Jeg elsker and :0)

  Fine tallerkener ser flotte ud, en rigtig god ide med at forme et hjerte.

  God jul.


 3. Dec 24, 2008
  9:19 am

  Anonymous

  Rigtig glædelig Jul. Hvor er det smukt, så smukt dit julebord. Så idefyldt og alligevel elegant. En rigtig god ide, at netop DIT bord en af DINE helt egne juletraditioner. Charlotte den 2.


 4. Dec 24, 2008
  11:09 am

  tankehal

  Kære Birthe, kæreste og kat
  Kan I nu have en super jul og kom godt ind i det nye år, tak for alt det gode mad du har givet os herude i årenes løb 🙂
  Rigtig glædelig jul


 5. Dec 24, 2008
  12:17 pm

  Heidi Meldgaard

  Glædelig Jul, tak for alle de fantastiske opskrifter, ikke mindst på julebag. håber natten har været nogenlunde. Og at dagen bliver rar.

  Kærlig Hilsen

  heidi


 6. Dec 24, 2008
  12:27 pm

  Voksenmis

  Kære Birthe.

  Ja, så blev det alligevel jul – håber ikke dagen bliver for sej at komme igennem.

  Din mad og julebordet ser fantastisk ud – og du selv, en fantastisk kvinde, vil jeg ønske nogle rigtig dejlige juledage.
  (Kæresten og Prinsessen inkluderet)

  Merry Christmas, Birthe!


 7. Dec 24, 2008
  1:02 pm

  Trine

  Hej Birthe,
  Jeg vil ønske dig, kæresten og prinsessen og hele din familie en rigtig glædelig jul og et helsende og lykkebringende nytår.

  Husk at nyde dagen, og sid ned ind i mellem, så du ikke blir for træt.
  Jeg håber du får lige det du ønsker dig.

  Juleknus fra Trine


 8. Dec 24, 2008
  1:55 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Jeg håber, at du har haft en rolig nat med julefred i sindet! Det er trist, at du får det sådan – men det er jo underbevidstheden, der driller… ikke altid noget, man selv bestemmer.

  Dit bord og maden – det ser bare så lækkert ud! Jeg er sikker på, at gæsterne vil elske det hele inklusive klejner. Jeg ville ikke ane, hvordan de skal laves – så jeg ville slet ikke kritisere andres 😉

  Jeg ønsker Jer alle tre en rigtig glædelig Jul – og mest af alt en dejlig hyggelig aften med glæden i højsædet.

  Kærlig hilsen – og stort juleknus til dig!
  Pernille


 9. Dec 25, 2008
  2:56 pm

  Birgit

  Hejsa kære du…

  Jeg nåede ikke lige forbi i går juleaften, som jeg ellers havde planlagt, så du får lige en lidt forsinket julehilsen… Og et ønske om et lykkebringende Nytår, med en masse lækker mad og hyggelige stunder!


 10. Dec 25, 2008
  4:08 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Hanne!

  Det blev nogle rigtig gode ænder, men de stegte jo også i næsten 7 timer 😀

  mange hilsner og glædelig “bag” jul
  Birthe


 11. Dec 25, 2008
  4:09 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Det kom faktisk til at virke ret godt med tallerknerne, selvom jeg ikke synes at de var ligeså flotte som sidste år…

  jeg kan også godt lide and, sådan 1-2 gange om året 🙂

  Mange hilsner og jeg håber at du havde en god juleaften
  Birthe


 12. Dec 25, 2008
  4:10 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej tankehal!

  mange tak og jeg ønsker også dig og dine en glædelig jul og godt nytår 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 13. Dec 25, 2008
  4:10 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte den 2.!

  Tak for din søde kommentar, håber at du og din familie havde en god juleaften? 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 14. Dec 25, 2008
  4:11 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Heidi!

  Mange tak for din kommentar og også glædelig jul til dig 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Dec 25, 2008
  4:12 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej voksenmis!

  Nu er julen – næsten – overstået, men jeg håber også at I havde en god juleaften?

  Mange hilsner
  Birthe


 16. Dec 25, 2008
  4:13 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Trine!

  Mange tak for din søde kommentar og jeg håber også at du og din familie havde en rigtig god dag/aften?

  Mange hilsner
  Birthe


 17. Dec 25, 2008
  4:15 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Birgit!

  Mange tak og glædelig “bag” jul til dig. Jeg håber at I havde en skøn dag 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 18. Dec 25, 2008
  4:15 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Jeg håber også at I havde en rigtig god aften og havde det hyggeligt?
  Så går turen hjem til DK i dag, jeg håber at dit ophold bliver godt og hyggeligt?

  Kærlig hilsen
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!